Copy
View this email in your browser
Beste <<Voor en achternaam>>,

 
Bij de Nieuw Westland borrel ontmoette ik Paul.
Paul vond vorig jaar een kerstboom op straat. ‘Zonde’, dacht hij, ‘is ie voor niets gekapt’. Hij nam ‘m mee en zette ‘m in de gang beneden in het appartementencomplex.

En het werd licht
Een bewoonster zag het en haalde spontaan lampjes. Het werd gezellig in de gang! Paul vond dit heel leuk en besloot kleine spulletjes onder de boom te leggen die hij niet meer nodig had. Een paar oude wijnglazen, een vaas en een set potloden.

En meer!
Op een briefje schreef hij ‘Neem gerust iets mee wat je kunt gebruiken. En heb je iets kleins over, leg het onder de boom.’ En het aantal spulletjes én de variatie onder de boom groeiden. Mensen pakten er ook iets weg wat ze konden gebruiken. Ook ontmoetten de bewoners elkaar bij de boom en ontstonden leuke gesprekjes. Paul vond het als bijkomstigheid ook fijn zijn buren wat beter te leren kennen. ‘Je weet nooit waar dat goed voor is’.

Vele talenten
We filosofeerden nog even over zijn ervaring door. Wat als je de talenten van de bewoners ‘onder de boom’ verzamelt? Met een briefje erbij met ‘Vraag gerust om hulp. En bied jouw talent of mogelijkheden ook aan.’ Misschien is het een spontane start van een kleine community waarin je gebruik maakt van elkaars talenten en mogelijkheden. Hoeveel warmte en plezier zal het opleveren?

En jij?
Wat zou jij onder de boom leggen? En onder de Nieuw Westland-boom?
Ik nodig je uit eens stil te staan bij welk talent, faciliteit, idee of mogelijkheid jij te bieden hebt.
Bouw je mee aan een mooie samenleving, een nieuwe toekomst?

Hartegroet, 
Team Nieuw Westland 
 

Domein Update op een rijtje: 
Democratie: wordt lid van de anbb.nl en laat je horen.
Gezondheid: Beter in de Buurt regio Westland is in oprichting.
IT: Kunnen we onze data lokaal bewaren en praktische cloud diensten aanbieden? 
Businessclub: Groot succes. In 2022 meer... 
Doe je mee?
Vrijdag 17-12
start de eerste wandelgroep,
aanstaande woensdag de tweede.
Loop jij al mee?

Elke keer een nieuwe route
en een nieuw gesprek. 
Meld je aan via info@nieuwwestland.nl
Huidige tijdperk biedt kansen
 
Op maandag 6 december kwamen ondernemers samen om naar een lezing van Bob de Wit en Roel Wolfert te luisteren. Zij schetsten het tijdperk waarin we momenteel leven, welke ook kansen biedt. En ze motiveren mensen om vorm te geven aan een nieuwe, mooie samenleving. Creëren vanuit het hart.
Hoe?
Daar geeft de regiogids die zij schreven handvatten voor. De aanwezigen waren blij verrast om te zien dat zoveel andere ondernemers ook interesse hebben in een volgende fase en ze hebben zin om de handen uit de mouwen te steken. Ben je ook een Westlandse ondernemer en wil je aansluiten bij de businessclub? Aanmelden kan via bc@nieuwwestland.nl Wil je ondernemers betrekken bij jouw initiatief? Ook die vraag is welkom!

Als zelfstandig ondernemer zorg je zelf voor een inkomen bij arbeidsongeschiktheid. Dat kan op verschillende manieren. De verzekering is je vast wel bekend. Maar je kunt ook met elkaar een vangnet creëren door middel van een Broodfonds.

Een Broodfonds bestaat uit minimaal twintig tot maximaal vijftig ondernemers, die elkaar kennen en vertrouwen. Je steunt elkaar bij ziekte. Daarvoor zet je elke maand een vast bedrag opzij. Wie langdurig ziek is, krijgt van de anderen schenkingen om van te leven. Wat mij betreft past dit helemaal in de nieuwe wereld die we willen creëren met elkaar. 

Een van onze leden is aan het kijken of er een Broodfonds in Westland opgezet kan worden met een mooie groep Westlandse zelfstandig ondernemers. Zou je dit interessant vinden? Stuur dan een e-mail naar: debbydekeizer@gmail.com
Bij voldoende interesse wordt er een informatie-bijeenkomst georganiseerd.

Wil je meer weten over een Broodfonds? Bekijk dan: broodfonds.nl

Zelfvoorzienend samenleven met hoofd, hart en handen
Op 25 november gaf schrijfster Irene Verweij een interactieve lezing met dezelfde titel als van haar boek ‘Zelfvoorzienend samenleven’. 
Zij leeft dit ook voor in haar eigen omgeving. 
Irene verdeelt zowel haar boek als de lezing in drieën: 

Hoofd: hier wordt uitgediept dat het denken een rol heeft in zelfredzaam worden. 
Hart: hier ligt het accent in de verbinding met de ander. 
Handen: hier wordt een vijfstappenplan uitgewerkt om daadwerkelijk zelfvoorzienend te gaan leven.

De opkomst was groot, er is dus veel interesse op dit vlak. Naast praktische tips werd de bezoeker ook uitgedaagd om na twee korte meditaties te voelen en te ervaren hoe met de verkregen informatie aan de slag te gaan. Het was een sfeervolle boeiende avond en de bezoekers bleven nog lang napraten met elkaar, wat weer heel fijn is voor de verbinding tussen de Westlanders.
Maandagavond 22 november waren we met een leuk gezelschap in de Cultuurschuur waar we meer verteld hebben over de positieve werking van etherische oliën op de weerstand van je lichaam. De manier van het destillatieproces is heel belangrijk voor de kwaliteit van de oliën. We hebben praktische tips meegegeven naar huis en hoe je ze veilig kan gebruiken.
Dat je immuunsysteem reageert op diverse processen zoals voeding, in- en ontspanning kwam ook aan bod. 
Wist je dat:
* je de etherische oliën kan verwerken in voeding?
* je zelf een hoestdrank kan maken?
* het goed werkt om goed in slaap te komen?
Wil je ook meer te weten komen over de oliën, mail dan naar carla@nieuwwestland.nl
🎄KerstcadeauTip!!
Gezondheid is ons grootste goed.
De Parallelle Kringloopwinkel, 
Wij, 4 Westlandse dames, hebben het idee een kringloop te starten. 
We zoeken hiervoor een locatie, mensen en middelen. Weet jij iets?
Laat van je horen en stuur een mail
Groeten, Joke van Dijk
Eindejaarsborrel (14:00 tot 17:00 uur) met onze ambassadeur Michaela Schippers. Zij lanceert deze dag met ons haar initiatief The Great Citizens Movement. Haar missie is om wereldwijd mensen te bewegen en zij stimuleert jong en oud de toekomst te visualiseren die je wenst. 
Visualisatie geeft kracht en hoop. Samen creëren we de toekomst. Heb jij jouw brief aan de toekomst al geschreven? Neem het mee naar de borrel. Met een lekker glaasje gluhwein reflecteren wij samen op een bijzonder jaar vol wijze lessen. Meld je aan, tot de 23e! Lees verder ...
Vervroegd: 14:00 tot 17:00 uur 
Agenda December
18-12 Juridische cursus = verplaatst naar 2022
17 en 22-12 start wandelgroepen
23-12 Eindejaarsborrel, Prof.dr. Michaela Schippers & Live muziek
26-12 NW Bios!
Twitter
Website
Email
LinkedIn
Instagram
Copyright © 2021 Nieuw Westland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp