Copy

Beste <<Voor en achternaam>>,

als het aan Nieuw Westland ligt, was 2021 een prachtig jaar! De chaotische tijd heeft laten zien dat we een andere, mooiere wereld voor ogen hebben. Velen wilden snel daaraan gaan bouwen. Gedurende de rit merkten we dat er vooral veel behoefte was aan ontmoeten, verbinden en kennisverbreding. Kennis van de huidige tijd en kennis van hoe het anders zou kunnen. Het aantal deelnemers op de ledenborrel groeide hard en de meeste lezingen of bijeenkomsten zaten vol. Er waren bijeenkomsten op thema en per doelgroep, zoals voor jongeren, ouderen, leerkrachten en ondernemers.
We zagen een snelle groei in nieuwsbrieflezers, inmiddels 900 en het aantal leden, inmiddels 300!! Het gevoel van verbondenheid is enorm gegroeid afgelopen jaar.

Voor het nieuwe jaar willen we met elkaar creëren. Bouwen aan iets moois. Wat dat is, weten we niet precies, maar we weten wél welke richting.
Veel mensen staan te trappelen om handen uit de mouwen te steken en kloppen bij Nieuw Westland aan. Nieuw Westland bepaalt niet wat je wel of niet kunt doen. We nodigen je daarom uit zelf de handschoen op te pakken. Nieuw Westland faciliteert wel!
Heb je een idee en zoek je medestanders, faciliteiten, of hulp bij de opstart of doorstart? Trek aan de bel bij één de vele vrijwilligers van Nieuw Westland. Dit kan via info@nieuwwestland.nl
Wees de creator van de samenleving zoals jij hem graag zou zien.
Laat 2022 het jaar zijn van manifestatie!

Fijne jaarswisseling
Veel geluk, gezondheid en creativiteit voor 2022 gewenst!
Team Nieuw Westland
 

Het plannen gaat gewoon door!


Meld je zo snel mogelijk aan voor de geplande bijeenkomsten, borrels of lezingen. En noteer je telefoonnummer in je aankoop! Mocht het vanwege nieuwe maatregelen niet door kunnen gaan, nemen we contact met je op om het op een ander moment of andere manier plaats te laten vinden. 

Nieuwjaarsduik!

Elk jaar gaat een grote groep Nederlanders met grote motivatie richting de zee. 
Ook voor Nieuw Westland leden een mooi moment om een grote overwinning op jezelf te realiseren. Brrrr
 


Ontwikkellab Ondernemend Onderwijs


Naar aanleiding van de zeer inspirerende bijeenkomst Nieuw Onderwijs op 31 augustus jl. met Conrad van Pruijssen van www.deondernemendeschool.nl is er een klein groepje enthousiastelingen gaan doorpakken. Er is een online meeting geweest met De Ondernemende School om vragen te stellen en meer helderheid te krijgen over het proces m.b.t. het vormgeven van een nieuwe school.
 
Hieruit voortkomend start er op woensdag 26 januari een Ontwikkellab Ondernemend Onderwijs. Dit ontwikkellab bestaat uit vijf bijeenkomsten en is voor leraren, schoolleiders en initiatiefnemers die vanuit hun roeping het onderwijs van de toekomst willen vormgeven.

Op dinsdag 14 december zijn Dave, Martine & Yvon aanwezig geweest bij de oriëntatieavond van het lab. Na deze avond waren zij alle drie onwijs enthousiast en hebben zij zich direct aangemeld om met het ontwikkellab te gaan starten. Zij kijken erg uit naar de vijf bijeenkomsten en zijn reuze benieuwd wat het ontwikkellab in beweging gaat brengen.

Is jouw interesse gewekt en wil jij ook graag (mee)bouwen aan nieuw onderwijs?
Op donderdag 13 januari wordt er nogmaals een oriëntatieavond georganiseerd. Geef je op voor deze avond om je eigen motivatie te onderzoeken, kennis te maken, vragen te stellen en toelichting te krijgen op het lab en de manier van werken te ervaren. Daarna neem je de beslissing of je definitief in het ontwikkellab wilt instappen.

Aanmelden kan via: janneke.sauer@deondernemendeschool.nl
Via de nieuwsbrief van Nieuw Westland zullen Dave, Martine & Yvon jullie op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen. Wil je in contact komen met dit groepje enthousiastelingen stuur een mail naar onderwijs@nieuwwestland.nl

Kom mee naar buiten allemaal!

Bewegen aan de frisse lucht: op en top gezond. Zoek jij een wandelmaatje? Stuur een ons een mailtje en vind er een. Geef aan of je bijvoorbeeld op woensdag of vrijdag middagen wil wandelen, hoe ver of lang en ook of je het leuk vindt om in een groep te wandelen.

Heb je zondag 9 januari zin en tijd?

Buiten sporten mag wel! 


Een van onze leden Bianca Krielaart is oprichter van Lasciva more & outdoor te Naaldwijk. 
Iedereen is welkom. Lekker buitensporten in groepsverband of individueel. Ook nu hartje winter.  
Bekijk hier het lesrooster.
Ook in 2022 organiseert Nieuw Westland op de laatste vrijdag van de maand de Nieuw Westland Borrel! 
Zet ze alvast in je agenda. Laatste vrijdag van de maand van 17:00 tot 20:00 uur 

Doneer je kerstpakket!


Alle mooie producten die je niet lekker vindt uit je prachtige kerstpakket kun je ook doneren. 
Bij de Voedselbank Westland zijn ze er maar al te blij mee. 
Elke donderdag ochtend tussen 9.00 en 12.00 uur kun je terecht bij de ontmoetingskerk in Naaldwijk

Koop Lokaal Digitaal


Online shoppen is soms erg efficiënt, maar niet goed voor onze directe leefomgeving. Een dorpskern zonder winkels is niets aan. 
Wist dat je ook al lokaal online kunt shoppen? winkelinwestland.nl
Zoek hier je Westlandse winkel op en bestel efficiënt en toch lokaal; online!

Businessclub


De Westlandse ondernemers gaan aan de slag met de regionale economie. In december volgenden Westlandse ondernemers een lezing van Bob de Wit. Hij schetst het perspectief, van een autonome regionale samenleving. Om daar te komen worden een aantal domeinen geformuleerd. Eén van de domeinen is het her-ontwikkelen van een regionale economie. Dit thema staat centraal bij de eerstvolgende ondernemersbijeenkomst. Ben jij een Westlandse ondernemer en wil je meebouwen aan een autonome regio? Stuur dan een mail naar bc@nieuwwestland.nl
Kringloopwinkelruimte gezocht!
 

Volg NW Kanaal op Telegram


Blijf op de hoogte van de nieuwtjes en last minute wijzigingen ... 

Kantoorruimte gezocht


Voor het organisatie team van NW zoeken we kantoorruimte met een vergaderplek. 
 
28-01 Eindemaand Borrel met Bas Phillipini
Oprichter van Privacy first en lijsttrekker bij VSN lijst 33
Hoe kunnen we samen een beter Nederland overdragen aan onze kinderen, zodat ook zij zich vrij kunnen ontwikkelen en met dezelfde lol hun dromen en idealen waar kunnen maken zoals dat wij dat heb kunnen doen?
Meld je op tijd aan, mochten er omstandigheden zijn waardoor het niet door kan gaan dan kunnen we je op tijd bereiken. 
Agenda Januari
01-01 Nieuwjaarsduik!
5, 9, 14, 19 en 28 januari Westlandse Wandeling
13-01 Oriëntatie Ontwikkellab Ondernemend Onderwijs
28-01 NW NieuwJaarsLedenborrel - Bas Phillipini over Privacy
 
Copyright © 2021 Nieuw Westland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.