Copy

Agenda

Lees over:

 • Ben jij een bestuurder?
   
 • 21-02 Actief bij Nieuw Westland: kennismaking
   
 • 27-03 Lezing “het goede leven en de vrije markt”
   
 • Laat de energie stromen...
   
 • 16-03 Presentatie Bitcoin
   
 • Vensterbankmoestuin
   
 • 06-03 Workshop didgeridoo

Beste <<Voor en achternaam>>,

De eerste sneeuwklokjes en narcissen zijn zichtbaar, vinden hun weg naar het licht. Maandenlang hebben zij onzichtbaar werk gedaan onder de aarde en zijn nu, na al dat werk, sterk genoeg om tevoorschijn te komen.
Zo ook ontwaken velen van ons uit een winterslaap, waarin misschien ook onzichtbaar werk is gedaan, om daarna weer sterk de wereld in te stappen. We voelen weer energie om eropuit te gaan en plannen te verwezenlijken.
Laat de energie stromen en tot bloei komen. Maak plannen en laat je inspireren door deze nieuwsbrief met ideeën en activiteiten waar jouw energie tot z’n recht kan komen en waardevolle dingen teweeg kan brengen voor een nieuwe samenleving.

Verwachtingsvolle groeten,
Team Nieuw Westland
 

Ben jij een bestuurder?

Probeer je eens voor te stellen: als je helemaal op nul mocht beginnen en de maatschappij kon inrichten zoals jij dat wilt, hoe zou dit er dan uit komen te zien? 
 
We leven momenteel in vreemde tijden. Soms kan het aanvoelen alsof de muren op je af komen. Toch is dit ook een tijd waarin zich prachtige kansen voordoen. Kansen om de dingen in je leven opnieuw te evalueren, te verbinden en te bóuwen! 
 
Heb je altijd al interesse gehad in maatschappelijke ontwikkelingen? Houd je van connecties maken en onderhouden en te kijken hoe je bruggen kan bouwen? Houd je van vrijheid in de breedste zin van het woord? Vrijheid om te zijn wie je wilt, om te groeien, om te creëren? Lijkt het je leuk om niet alleen mee te helpen aan een nieuwe samenleving, maar nog nét een stapje verder te gaan en deze ook te helpen dragen? 

Lees dan snel verder

 

21-02 Actief in Nieuw Westland: kennismaking


Je hebt de stap gezet en je bent lid geworden. Weet je nog niet wat je voor onze nieuwe samenleving binnen de regio kan betekenen? Naast het persoonlijke contact krijg je op de kennismakingsbijeenkomst inzicht in reeds opgestarte initiatieven en inspiratie over wat jij kan betekenen.

Je bent welkom maandag 21 februari, 19.00 uur tot 21.30 uur

Stuur een e-mail om je aan te melden
 

27-03 lezing “het goede leven en de vrije markt”

Door Hubertus Bahorie, filosoof.
 
Hubertus Bahorie, voormalig stadsfilosoof van Delft, geeft een lezing rond het boek “Het goede leven en de vrije markt” van Ad Verbrugge, Govert Buijs en Jelle van Baardewijk over de schaduwzijden van de hedendaagse globaliserende markt.

Zondag 27 maart, 14.00 uur tot 16.30 uur

Meer informatie en aanmelden
 

Laat de energie stromen...


Hoe het leven verloopt is onvoorspelbaar, maar we hebben zelf invloed op hoe we reageren op gebeurtenissen. Kijk naar een beekje met stromend water: het bubbelt en bruist en zoekt kronkelend zijn weg. Stroomt om kiezels heen en zoekt zijn weg naar beneden. In het dagelijks leven kunnen wij evengoed flexibel meebewegen met alle veranderingen die op ons pad komen. Bied je weerstand tegen al deze nieuwe situaties, dan kost dit je enorm veel energie. Hoe kunnen we onze levensenergie nuttig besteden?

Bij vereniging Nieuw Westland ontstaan nieuwe initiatieven waardoor je de positieve energie weer voelt stromen. Het project “One Small Town” resoneert hiermee: Als iedereen in de regio zijn kennis en kunde aanbiedt, dan creëer je met elkaar een positieve leefomgeving. En het mooie is, dat dit kan zonder enig betaalmiddel…..

Meer over het concept “One Small Town” vind je in dit filmpje.
 

16-03 Presentatie Bitcoin

Wat is Bitcoin en hoe werkt het?
Bitcoin, Blockchain, Mining, Crypto....kan je het nog volgen? 
Op deze avond legt Jeroen Slaman het allemaal in gewone mensentaal uit.

Woensdag 16 maart, 19.30 uur tot 21.30 uur

Meer informatie en aanmelden
 

Vensterbankmoestuin

 
Heb je groene vingers en wil je moestuinieren, maar heb je geen tuin of staat deze al vol? Ook in je vensterbank kun je moestuinieren! Een courgetteplant zal niet gaan ;) maar er zijn genoeg andere mogelijkheden. Laat je inspireren door dit blog van het Moesmeisje.
 
Ook de supergezonde kiemgroenten zijn gemakkelijk in je vensterbank te maken. Heerlijk als topping over je salade, op je cräcker met kaas of op je tomatensoepje!
 
Kweek en eet smakelijk!
 

06-03 Workshop didgeridoo

met Jan en Peter

Wat gaan we doen?
- van een deel bamboe en bijenwas een didgeridoo maken
- verf maken
- de dingen versieren met “dot painting” en andere technieken
- de eerste beginselen leren van het didgeridoo spelen
- iets leren over Aboriginals en hun cultuur
 
Zondag 6 maart, 11.00 uur tot 15.00 uur
meer informatie en aanmelden
 
Ik doe mee met Nieuw Westland!
Instagram
Website
Email
LinkedIn
YouTube
Copyright © 2022 Nieuw Westland, All rights reserved.


Wil je wijzigen hoe je deze berichten ontvangt?
Je kunt  hier je instellingen wijzigen of uitschrijven van deze mailinglijst.