Copy

Beste <<Voor en achternaam>>,

November warm en fijn, het zal een strenge winter zijn. Je kan geen tijdschrift, krant of zelfs je eigen mailbox openslaan of het staat stijf van de polarisatie in de samenleving. 

Nieuw Westland is een vereniging; De definitie van vereniging is: Een organisatie met leden die een gezamenlijk doel nastreven. En wat is dat doel precies? 
Vereniging Nieuw Westland is begonnen om een brug te slaan in onze regio, met als doel het inspireren, motiveren en faciliteren van lokale initiatieven die bijdragen aan een vrije, veilige en gezonde regio. 
NW verbind jong & oud, licht & donker, gezond & ongezond, vrouw & man, sportief & niet sportief, gevaccineerd & niet gevaccineerd, op weg naar een wereld waarin een ieder zelf zijn of haar keuzes bepaalt. Harmonie in onze regio is ons grootste goed en daar staan wij met elkaar voor. 
Wij kijken niet weg, wij zetten ons in. Met liefde. Want de samenleving, die creëren wij. 
Het wordt met de dag duidelijker dat onze verbinding regionaal, maar zelfs op dorp, wijk, buurt en straat niveau belangrijker is dan ooit. Ooit deze uitspraak gehoord? "Beter een goede buur dan een verre vriend". 

Hoera! Nieuw Westland bestaat inmiddels 6 maanden! Deze nieuwsbrief heeft inmiddels 700+ abonnees en de vereniging telt 200+ leden. Wij hopen jullie allemaal te inspireren, motiveren en te mogen faciliteren. 
De eerste 6 maanden lag de focus gelegd op verbinden en persoonlijke ontwikkeling, want deze transformatie begint eerst in onszelf. Luister je al naar de podcast van BewustWestland?
De volgende 6 maanden gaan we meer inzoomen op de 9 domeinen van Prof. Bob de Wit zijn RegioGids. Bekijk hier de website van Society 4.0 en verdiep je in de domeinen. Ook kan je je abonneren op de nieuwsbrief en op de hoogte blijven van de landelijke/regio ontwikkelingen. 
Loslaten is lang niet zo makkelijk als we denken. Het is soms makkelijker als er iets nieuws voor in de plaats komt. Daarom zijn wij met zijn allen bij NW bezig nieuwe systemen te bedenken waarmee wij als normale burgers een fijn en harmonieus leven kunnen leiden. Dit kan alleen samen ontstaan. Op de achtergrond zijn allerlei groepen aan het samenwerken om aan deze domeinen inhoud te geven. Meld je vandaag nog om te participeren. Innoveren kunnen onze jongeren het beste. Heb jij jongeren thuis, die van gamen en puzzelen houden? Nodig ze uit om met onze brainstormsessies mee te denken. Naast jongeren hebben we echt jouw hulp nodig. 3 uurtjes per week? Laat je in 3 minuten inspireren door Michael Tellinger

440 jr geleden waren het de Nederlanders die de eerste Republiek der Nederlanden oprichten en hiermee een revolutie starten. De wereldmacht en het kapitaal verschoof van de landeigenaren naar de handelaren. Lees hier een leuk en inspirerend artikel over onze geschiedenis en vooral het stukje 1.1.2 begin van de opstand.
Wij Nederlanders zijn blijkbaar creatief en kundig genoeg. Als we onze aandacht richten op creatie en weigeren deel te nemen aan welke vorm van polarisatie dan ook, dan moet het goed komen. #samenzelfdoen

Samen maken we deze winter een die we niet snel zullen vergeten. ❤️
Je staat niet alleen. Verbind je, met een liefdevolle vuist, #rugrecht

Warme groeten, 
Tara Kleijwegt-Nowacki
Mede-oprichter Vereniging Nieuw Westland 

PS Het cadeau voor onze leden is eindlijk onderweg. Einde van de maand kunnen we starten met de distributie hiervan. 
Doe mee
Kick Off Businessclub Nieuw Westland
 
Op vrijdag 5 november vond de eerste bijeenkomst plaats tussen ondernemers uit de regio die ervaringen en ideeën willen delen met het oog op de huidige tijd. De insteek was om ruimte te bieden voor gespreksonderwerpen naar aanleiding van de maatregelen, stijgende prijzen en discussies op de werkvloer. Naast lastige uitdagingen zien zij ook kansen in deze veranderende samenleving en willen daarin hun steentje bijdragen. De ondernemers vonden het fijn om met elkaar te kunnen sparren, te verbinden en een ideeën te vormen voor de toekomst. Het bruiste van ideeën; zelfs de champagne werd open getrokken. 6 december volgende kans. Kom je ook?
Wil je contact met de businessClub stuur en mail naar bc@nieuwwestland.nl
Korting! Korting! Korting! Wij houden van korting! Van onze sponsor hebben we een leuke korting voor alle NW Leden en Nieuwsbrieflezers. Bestel voor 1 december je kerstboom en krijg 10% korting met deze code: 

FRIENDS&FAMILY 

www.KRSTBM.nl
Ledenborrel 26-11

Deze maand verwelkomen wij huisarts Lieneke van de Griendt. Zij loopt mijlen vooruit op haar collega artsen met haar boek, "Studeren wij medicijnen of geneeskunde?” 

Vandaag de dag houd zij zich bezig met functionele geneeskunde en de reset in de gezondheidszorg. 

Ben je erbij? meld je snel aan. Vol = Vol. 

Terugblik koffie ochtend 04-11
 
De eerste editie van de Koffieochtend voor ouderen. Een super gezellige ochtend was het! 
Verschillende dames hadden iets lekkers gebakken. Dus, genoeg keuze voor bij de koffie.
Tijdens de voorstelronde deelden we met elkaar waar we blij van worden. Geweldig wat een mooie verhalen en momenten er langs kwamen! Het was een warme sfeer. En we voelden ons erg met elkaar verbonden.
We haalden met elkaar behoeftes op. De één wil graag met anderen wandelen, de ander ziet jeudeboulen wel zitten en weer een ander wil samen eten. Gezellig allemaal! 

Het was heerlijk om elkaar te ontmoeten! Tot een volgende koffie ochtend.
Wil je bij een volgende koffie ochtend aansluiten? Laat het weten via info@nieuwwestland.nl

Luister jij al naar de podcast van Bewust Westland? Helemaal Goud!

De wijze woorden van Ghandi! We zijn nog aan het nagenieten van de laatste succesvolle ledenborrel met onze eigen Regio-Filosoof Hubertus Bahorie en zijn pleidooi over de 'Quatro Stagioni' en de wisseling van de seizoenen. 
Hier het verslag van onze gastvrouw Joke:

Vrijdag 29 oktober waren we weer bij elkaar voor onze maandelijkse ledenborrel. Een van de gastvrouwen had bedacht om iedereen een naamsticker op te plakken. Dat vond men een goed idee. Prettig als je niet hoeft te denken: hoe heet die vrouw met dat gele vestje ook alweer. :-)
 
Als spreker voor deze avond was uitgenodigd stadsfilosoof en welzijnsdenker Hubertus Bahori. Hubertus was van oktober 2014 tot oktober 2018 stadsfilosoof in Delft. Sinds kort woont hij met vrouw en dochter in ’s-Gravenzande. De laatsten waren ook aanwezig, dus we konden meteen kennismaken. 
 
Eerlijk gezegd had ik van deze avond geen hoge verwachting. Ik had wel eens een poging gedaan iets van filosofen te lezen, maar ik vond ze altijd nodeloos moeilijk doen. Ik was dan ook aangenaam verrast, toen Hubertus begon te spreken. Hij nam ons onmiddellijk mee in zijn verhaal en ik heb van het begin tot het eind geboeid geluisterd. Het was eenvoudig en inspirerend, niet hoog gegrepen maar betrokken op het leven van alledag. Ik denk, dat iedereen, die wel eens over zichzelf of het leven heeft nagedacht, hierin veel herkende. 
 
Als bijzondere gasten waren verder nog aanwezig een groepje mensen uit Zoetermeer. Zij wilden graag weten hoe wij hier het een en ander aanpakten. Een van de vele initiatieven die overal ontstaan. Bemoedigend.
 
Op de volgende ledenborrel hopen wij huisarts Lieneke van de Griendt te mogen begroeten. Dat belooft weer een heel interessante avond te worden. Ik kijk er alweer naar uit.

Joke van Dijk

Agenda November/December

16-11 Lezing Ab Straatman - Een diepe duik in ons hart 
18-11 A Taste of Connection
21-11 Boekpresentatie "Heel Meesters" Richard Hoofs
22-11 Workshop Versterk je immuunsysteem
25-11 Lezing Irene Verweij Zelfvoorzienend leven
26-11 Ledenborrel huisarts Lieneke van de Griendt
06-12 BusinessClub
23-12 Eindejaars Ledenborrel - Prof. Michaela Schippers
Verbindingsactiviteiten
Eén van de behoeftes in de huidige samenleving is Verbinden. Verbinden met mensen waarbij je jezelf kan zijn en je veilig voelt. Daarom zijn er initiatieven voor nieuwe activiteiten, zoals wandelen, spelletjes/handwerkmiddag, bingo, kerststuk maken, Sinterklaas-dobbelen, creamiddag, kaarten, strandwandeling, bootcamp, dansavond, muziekquiz, huiskamertheater, etc. Voor ieder wat wils! 
Heb je interesse in één van deze activiteiten, stuur dan zsm een mail naar info@nieuwwestland.nl. En vind je het leuk om te helpen met de organisatie? We zien graag je mailtje verschijnen!
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Share Share
+1 +1
Read Later Read Later
Facebook
Twitter
Link
Website
Email
YouTube
Copyright © 2021 Nieuw Westland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp