Copy
Ginger update, 30/11/16
Bekijk deze mail in je browser

Beste <<Voornaam>>,

De afgelopen maand zijn er twee nieuwe versies van Ginger uitgekomen, namelijk Ginger 0.17 en 0.18, waardoor deze mailing wat langer is dan je van ons gewend bent. Naast de twee Ginger releases, is er ook van Zotonic een nieuwe versie (0.22) uitgekomen. Zoals altijd bevatten de releases bugfixes en mogelijk nieuwe functionaliteiten voor je website, waarover je hieronder meer kunt lezen. Voor meer informatie en de mogelijkheden kun je altijd contact opnemen met Driebit!

Release Ginger 0.17 en 0.18
November 2016

  • Controle over je 404 pagina
  • Resultaten van zoekopdrachten weergeven op kaart
  • Mogelijk om meerdere mediabestanden in één keer te uploaden
Vanaf nu bevat je website een pagina met de unieke naam ‘page_404’. Door deze pagina te zoeken in Ginger en vervolgens te bewerken, kun je helemaal zelf bepalen op welke manier je bezoekers wil laten weten dat de pagina niet bestaat. Ook kun je ze eventueel direct verwijzen naar de pagina die ze misschien wél zochten. Bij Driebit doen we dat zo:  
Ginger bevatte al de mogelijkheid om een zoekopdracht te maken. Door een pagina in te stellen op de categorie ‘zoekopdracht’ en vervolgens een formule te schrijven, kun je bijvoorbeeld alle pagina’s met de categorie ‘evenement’ of ‘persoon’ (of beide) door Ginger bij elkaar laten zoeken. Deze functionaliteit is nu uitgebreid met een variant die een kaart bovenaan de pagina toont, waar alle zoekresultaten die een locatie bevatten op verschijnen. Je stelt de paginacategorie dan in als ‘locatie zoekopdracht’ in plaats van 'zoekopdracht'. Heb je onze hulp nodig bij het schrijven van een zoekopdracht, of wil je graag een spoedcursus zoekopdracht schrijven? Laat het ons weten!
Ginger 0.18 bevat een module die het voor zowel gebruikers als contentmanagers en webredacteuren mogelijk maakt om meerdere mediabestanden in één keer te uploaden. Hiervoor moet de module wel ingeschakeld worden door onze developers, maar dat is zo gepiept! Laat het aan je Driebit contactpersoon of in Mantis weten als je graag van deze functionaliteit gebruik wil maken.
Er zijn meerdere tweaks gedaan op het gebied van styling, onder andere voor websites die gebruik maken van de profielknop, locatiepagina’s met een kaart en locatie marker, of custom audio player. Sinds Ginger 0.17 wordt naast onder andere Engels, Pools en Italiaans ook Arabisch ondersteund voor gebruik bij twee- of meertalige websites. 

Als laatste is naast de Ginger releases is ook Zotonic 0.22 uitgekomen. Zotonic is het systeem waar Ginger op gebaseerd is. Hierin zijn voornamelijk bugfixes en systeemverbeteringen doorgevoerd, alsmede kleine aanpassingen aan het CMS. 

Nieuwsgierig naar aankomende Ginger-ontwikkelingen? Op www.ginger.nl kun je de ‘roadmap’ raadplegen, die een live-overzicht toont van alle features die op de planning staan om ontwikkeld te worden voor Ginger.

Groet,
Het team van Driebit

 
Bekijk de Ginger roadmap
Driebit 2016

Deze emails niet meer ontvangen? update je voorkeuren of schrijf je uit


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Driebit · Oudezijds Voorburgwal 282 · Amsterdam, Noord-Holland 1012 GL · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp