Copy
Ginger update, 15/08/16
Bekjik deze mail in je browser

Beste <<Voornaam>>,
 

In de afgelopen twee weken zijn er twee nieuwe releases geweest van Ginger, nummers 0.13 en 0.14. Dit betekent dat er bugs gefixt zijn en dat er nieuwe functionaliteit beschikbaar is.

Release Ginger 0.13 en 0.14
Augustus 2016

  • Creative commons licentie namen, iconen en links
  • Een koppeling tussen Github met ginger.nl voor een actuele roadmap
  • Diverse bugfixes en systeemverbeteringen
  • Zotonic 0.18
  • Mogelijkheid voor cookiemelding
  • Verbeterde ReCAPTCHA module
  • Nieuwe PDF preview
De voornaamste verbetering in Ginger 0.13 is de aanduiding van de Creative Commons licenties. Er is een nieuwe licentie toegevoegd en de titels van de verschillende licenties zijn verduidelijkt. Zowel de gebruiker als de admin kan de vernieuwde iconen aanklikken, om vervolgens verwezen te worden naar de creativecommons.org voor de omschrijving van de licentie.

Ginger 0.14 is verbeterd met de mogelijkheid om een standaard cookiemelding in te stellen. Daarnaast is de reCAPTCHA 1 module vervangen door een meer gebruiksvriendelijke versie. ReCAPTCHA is een beveiliging die toegepast kan worden op formulieren op een website, om te voorkomen dat deze worden ingevuld door bots. In de nieuwe versie kunnen gebruikers eenvoudiger aangeven dat zij geen robot zijn door een vinkje te zetten.
In geval van twijfel wordt de gebruiker gevraagd om een aantal afbeeldingen te selecteren, in plaats van een (vaak lastig te lezen) tekst over te moeten typen.

Ook zijn de mogelijkheden voor PDF previews verbeterd. Gebruikers kunnen nu door op de PDF te klikken een lightbox openen, waarin de gebruiker kan kiezen om het document op te slaan of af te drukken.
Naast Ginger 0.13 is ook Zotonic 0.18 uitgekomen, het systeem waar Ginger gebaseerd is. Het toevoegen van embedded video’s vanaf onder andere YouTube en Vimeo is verbeterd zodat er nu altijd een thumbnail getoond wordt van de video als je deze toevoegt.

Daarnaast kunnen bezoekers van bepaalde websites reacties plaatsen zonder in te loggen en verschijnt de informatie uit de zogenaamde page blocks nu ook in de zoekresultaten. Natuurlijk zijn er ook de nodige bug fixes gedaan voor zowel Zotonic als Ginger. www.ginger.nl

 

Nieuwsgierig naar aankomende Ginger-ontwikkelingen? Op www.ginger.nl kun je nu een ‘roadmap’ raadplegen, die een live-overzicht toont van alle features die op de planning staan om ontwikkeld te worden voor Ginger.
 

Bekijk de Ginger roadmap

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van één van de nieuwe functionaliteiten? Neem contact op met Stephan of Emine.

Groet,


Het team van Driebit

Driebit 2016

Deze emails niet meer ontvangen? update je voorkeuren of schrijf je uit