Copy
Ginger update, 02/11/16
Bekijk deze mail in je browser

Beste <<Voornaam>>,


Deze week hebben onze developers de productie-omgeving voorzien van Ginger 0.16. Deze release bevat bugfixes en nieuwe functionaliteiten, waarover je meer kunt lezen in de volgende paragrafen. Neem contact op met Driebit om je te laten informeren over de mogelijkheden die deze nieuwe functionaliteiten voor jouw website bieden!

Release Ginger 0.16
Oktober 2016

  • Verbeterde preview van embedded Ginger pagina’s 
  • Auteurs mogen standaard bewerken
  • Mogelijkheid om zoekfunctie uit te breiden met kalender
  • Verbeterde weergave en download van documenten
  • Update Google maps
  • Zotonic 0.21
De release van Ginger 0.15 maakte het al mogelijk om Ginger-pagina’s te delen door middel van een embed-code op iedere pagina. In Ginger 0.16 hebben we de basis-preview van de embedded pagina’s een update gegeven, die ervoor zorgt dat het uiterlijk van de preview beter aansluit op de stijl en het kleurgebruik van de website waar de pagina ge-embed is, zoals je in het onderstaande screenshot ziet.

Vanaf 0.16 bevat Ginger nu standaard een functionaliteit die het beheren en bewerken van content makkelijker maakt. Door een gebruiker als auteur toe te voegen aan een collectie of artikel, krijgt deze in de regel hierdoor toestemming om dit artikel of deze collectie te bewerken, tenzij er in een contentgroep gewerkt wordt waar de gebruiker geen toegang tot heeft. 

Daarnaast biedt Ginger 0.16 de mogelijkheid om de bestaande zoekfunctie uit te breiden met een kalender, zoals in het onderstaande screenshot. Deze kalender maakt het zoeken naar content die aan een bepaalde datum gekoppeld is, zoals evenementen, reacties of personen, nog makkelijker.

Naast deze nieuwe functionaliteit zijn er een aantal kleine aanpassingen en verbeteringen gedaan aan Ginger. Zo is de manier waarop documenten, zoals pdf’s, worden getoond en kunnen worden gedownload verbeterd. Ook zijn de functionaliteiten die gebruik maken van Google Maps geüpdatet. Dit houdt in de de nieuwste versie van Google Maps gebruikt wordt, waardoor de content zo accuraat mogelijk getoond kan worden. 

Naast de Ginger release is ook Zotonic 0.21 uitgekomen. Zotonic is het systeem waarop Ginger gebaseerd is. Hierin zijn voornamelijk bugfixes en systeemverbeteringen doorgevoerd, alsmede verbeteringen voor het testen en kleine aanpassingen aan het CMS. 

Nieuwsgierig naar aankomende Ginger-ontwikkelingen? Op www.ginger.nl kun je de ‘roadmap’ raadplegen, die een live-overzicht toont van alle features die op de planning staan om ontwikkeld te worden voor Ginger.


Groet,


Het team van Driebit

Bekijk de Ginger roadmap
Driebit 2016

Deze emails niet meer ontvangen? update je voorkeuren of schrijf je uit


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Driebit · Oudezijds Voorburgwal 282 · Amsterdam, Noord-Holland 1012 GL · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp