Copy
Freya nieuwsbrief over ons thema-event en ander nieuws
Bekijk de email in je browser

Supportloop in Zeist

17 juni 2018

Freya is één van de deelnemende organisaties van een wandelevent voor patiëntenorganisaties: de Supportloop, georganiseerd door PGOsupport. Help ons dit event tot een succes te maken: wandel gezellig met ons mee óf koop loten (à EUR 5) waarmee je mooie belevingsprijzen kunt winnen. Van de opbrengsten gaat Freya online cursusaanbod ontwikkelen voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Doe je mee? Meer informatie vind je hier:

Info en aanmelden supportloop

Opiniestuk

De afgelopen weken was het veelvuldig in het nieuws: mensen die naar het buitenland afreizen voor het ondergaan van fertiliteitsbehandelingen. Met name behandelingen die volgens Nederlandse wetgeving niet toegestaan zijn (zoals anonieme donatie en commercieel draagmoederschap), stonden in de belangstelling. Wij voelen we de behoefte om nuance aan te brengen in de berichtgeving en ook het perspectief van de wensouders te verduidelijken. Daarom schreven we dit opiniestuk: Lees het hier.

Debat ‘Onbeperkt Vruchtbaar’

Op 26 april is het boek Onbeperkt Vruchtbaar van Larissa Pans verschenen. Dit boek is een journalistieke zoektocht naar de mogelijkheden en dilemma’s die ‘opgerekte vruchtbaarheid’ met zich meebrengt, nu vrouwen op steeds latere leeftijd moeder willen worden. Larissa wil hiermee graag een maatschappelijk debat op gang brengen. Daarom organiseerde zij zelf op maandag 23 april een debat over dit thema, met diverse professionals uit het veld. Namens Freya was directeur José Knijnenburg vertegenwoordigd als panellid waarbij zij met verve het standpunt van de wensouders voor het voetlicht bracht. Naar aanleiding van deze discussie ging José voor het NRC ook een zogenaamd ‘twistgesprek’ aan met een donorkind over anonieme donatie. Dit artikel verschijnt in NRC op zaterdag 28 april.
Meer informatie over het boek van Larissa Pans vind je hier: "Onbeperkt Vruchtbaar"
 
Lees hier het opiniestuk

Wij weten hoe het voelt

Freya zet zich al jaren in om het taboe rondom vruchtbaarheidsproblemen te doorbreken. Dit doen we offline maar zeker ook online op social media. Help mee het taboe te doorbreken. Geef ons een like of volg ons op een van de andere social media. 

Contact


secretariaat@freya.nl
tel. (024) 3010 350
of bel ons met Skype
via Skypenaam: freya-nl 
Contact met lotgenoten

Wij weten hoe het voelt...

Copyright © 2018 Freya, Alle rechten voorbehouden


Uitschrijven  Update je gegevens  

Email Marketing Powered by Mailchimp