Copy
Low code, e-health en de kracht van gezichtsherkenning | Bekijk hier de webversie.
BCExperience - Digitale transformatie is onze passie.
Uit eigen huis

BCE helpt organisaties met ‘low code’

BCE doet steeds vaker zgn. ‘low code’ projecten waarmee razendsnel (op een voornamelijk visuele manier ) ook grote, complexe applicaties gebouwd worden. We zijn steeds meer onder de indruk van wat low code anno nu brengt... en wat het in de komende jaren nog meer gaat brengen.

Tegelijkertijd krijgen wij veel praktische vragen over low code: hoe selecteer ik het low code platform dat bij mij past, wat moet ik als organisatie eigenlijk allemaal regelen, hoe stel ik een goed contract op (met een low code leverancier), hoe maak ik optimaal gebruik van low code... en vele andere non-technische vragen.


Daarom publiceert BCE vanaf september een artikelenreeks waarin we deze vragen vanuit de markt te beantwoorden. Houd onze nieuwsbrief in de gaten!
Foto: Depositphotos.com
 

Motorrijders: rijd 13 september met ons mee!

Vrijdag 13 september trotseren we bijgeloof en organiseren we voor de vierde keer de BCE Motortocht! Het wordt een prachtige trip door de Veluwe en omgeving met andere liefhebbers. De dag is volledig verzorgd, inclusief uitgebreide lunch en na terugkomst een borrel en BBQ bij ons op kantoor in Bilthoven. 
Details volgen tijdig, maar we verzamelen om 10:00 uur op een locatie in het midden van Nederland. Meerijden? Meld je aan door een mailtje te sturen aan suzan@bce.consulting.

BCE Motortocht 2019

Webinar RPA (Robotic Process Automation)

Webinar Health Valley

Een digitale robot die administratieve taken automatisch behandelt en soms wel 3 kwartier – of zelf meer! – per dag bespaart per medewerker? Binnen 2 weken kun je zo’n digitale robot al werkend hebben in je eigen organisatie. Op 17 september 2019 vertelt onze collega Klaas-Jan Molendijk in een webinar - georganiseerd door Health Valley - over de mogelijkheden binnen RPA. Via de link onderaan in dit artikel kan je je aanmelden hiervoor.

Voor wie? Medewerkers in de zorg, denk aan: ICT-managers, financiële administratie, zorgadministratie of innovatiemanagers. Kortom, mensen die bezig zijn met IT, processen of procesbeheer in een zorginstelling of -organisatie. Meld je aan op de website van Health Valley.

Ook hebben we deze zomer nog enkele plaatsen vrij voor onze summer course over dit onderwerp. Wees er snel bij!
Afbeelding: Health Valley

 

Marktpartijen en VWS slaan handen ineen om zorg en ICT bij elkaar te brengen

Zorgaanbieders, IT-leveranciers en patiëntenorganisaties starten onder aanvoering van Nictiz en VWS in september met dertien zogeheten use cases. Deze voorbeeldcasussen moeten een brug slaan tussen zorgpraktijk en informatietechnologie. Het streven is om binnen een jaar voor tenminste enkele van deze praktijksituaties een sluitende, volledig digitale gegevensuitwisseling te realiseren, die landelijk opgeschaald kan worden.
Foto: Depositphotos.com

E-health ontwikkelt zich niet snel genoeg

Steeds meer vormen van technologie breken succesvol door in de zorg. Toch blijft gebruik van e-health nog achter op wat er allemaal mogelijk is. Dat schrijven ministers De Jonge (VWS), Bruins (Medische Zorg) en staatssecretaris Blokhuis in een Kamerbrief over Voortgangsrapportage Innovatie & Zorgvernieuwing.
Afbeelding: Skipr
INNOVATIE

Het belang van sociale innovatie


Innovatie is meer dan tech-innovatie. Er valt veel te winnen met sociale innovatie. Een snufje minder Willy Wortel en een tikkeltje meer Cruijff, aldus Erik Steijger op ManagementSite.
Foto: Depositphotos.com

Social innovatie

Zo moet je de risicomijdende cultuur van IT veranderen


Je moet falen zien als een katalysator voor succes, zo wordt ons steeds door innovatiegoeroe's gemeld. Maar hoe kunnen legacy-bedrijven die helemaal zijn ingesteld op het verminderen van risico's en dus het voorkomen van falen, dan innovatieve organisaties worden?
 
Een nieuw boek van Deloitte en MIT Sloan Management Review, The Technology Fallacy: How People are the Real Key to Digital Transformation, gaat in op deze vraag om organisaties te helpen begrijpen hoe ze een omgeving kunnen cultiveren die bevorderlijk is voor innovatie. Lees hier de boekbespreking van CIO.nl. Eerst even gratis aanmelden!

Security

Informatiebeveiliging: comply or explain

Bij BCE helpen we onze klanten om bedrijfsprocessen veilig en betrouwbaar in te richten. De normen NEN 7510 en ISO 27001 zijn daarvoor vaak de leidraad. Maar: maak de norm niet heilig en ga pragmatisch te werk: het gaat om het evenwicht tussen maatregelen en belang. En niet alle normen zijn even belangrijk: het is 'comply or explain'. Zo vindt ook keuringsinstituut KIWA in dit artikel.

Meer weten over hoe wij onze klanten helpen met informatiebeveiliging? Neem contact op met Eric van der Wolk.
Foto: Depositphotos.com
Informatiebeveiliging

TU Delft gaat actief op zoek naar kwetsbaarheden IoT-toepassingen

Steeds vaker worden apparaten verbonden met het internet, niet alleen energiemeters of bewakingscamera’s maar ook koelkasten of wasmachines. Lang niet altijd zijn consumenten en zakelijke gebruikers zich daarvan bewust, laat staat van de risico’s die dat met zich mee brengt. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft dit recent laten onderzoeken en komt met maatregelen. TU Delft krijgt subsidie om actief op zoek te gaan naar digitale kwetsbaarheden van met internet verbonden apparatuur.
Foto: Depositphotos.com

Smart Home

De kracht van gezichtsherkenning

Het Chinese bedrijf YITU claimt dat het in enkele seconden een persoon uit een database van 'ten minste twee miljard mensen' kan identificeren met behulp van het gezichtsherkenningssysteem Dragonfly Eye. De technologie van YITU wordt gebruikt door de politie in meer dan 300 Chinese steden, en wordt ook gebruikt door autoriteiten voor stadsbeheer en gegevensverzameling.


Foto: Depositphotos.com

Nieuwe technologie roept altijd weerstand op

In tijden waarin veel wordt geklaagd over nieuwe technologie is de Pessimist Archive Podcast een echte aanrader. In elke aflevering komen historische klachten aan bod, van het moment dat iets net uitgevonden was: de fiets, elektriciteit of de lift. Eigenlijk is er niet nieuws onder zon, klagen is van alle tijden.
Foto: Pessimist Archive Podcast

Met de quantumcomputer is straks geen geheim meer veilig

Een werkende quantumcomputer is er nog niet, toch waarschuwen experts al voor de gevaren van deze nieuwe rekenmachine. Want de versleuteling die we nu gebruiken kan in een wip gekraakt worden met quantumcomputer. De onheilspellende naam voor deze digitale ramp: de Cryptocalypse.
Foto: Depositphotos.com

Copyright © 2019 BCE.


U kunt hier uw abonnement veranderen of opzeggen.