Copy
AVG-weetjes en BCE-onderzoek ‘zelforganisatie en zelfsturing’ . . .  | Bekijk hier de webversie.

Digitale transformatie is onze passie. We volgen branche-ontwikkelingen, baanbrekende technologieën, nieuwe marktspelers en relevante onderzoeken nauwgezet. Dat inspireert. BCExperience is een manier waarop BCE die inspiratie deelt.

Mocht je onze nieuwsbrief niet langer willen ontvangen, dan kun je hier opzeggen of je abonnement veranderen.
Uit eigen huis

BCE onderzoekt zelforganisatie en zelfsturing

Het onderwerp ‘zelfsturing’ blijft in de thuiszorg (en v.v.t. in het algemeen) onderwerp van gesprek. Sommige organisaties moeten er nog aan beginnen, terwijl anderen een stapje terug willen doen en toegaan naar vormen van ‘zelforganisatie’ in plaats van ‘zelfsturing’. De reden voor het (deels) terugdraaien van zelfsturing kan vooral worden gevonden in de tegenvallende resultaten, met name op het gebied van medewerkerstevredenheid en productiviteit. Daar speelt mee de krapte op de arbeidsmarkt, die het noodzakelijk maakt om alle beschikbare capaciteit op de zorg in te zetten en niet op ’regeltaken’. Op welke manier maak je in deze situatie zelforganisatie wel effectief? Welke taken en verantwoordelijkheden kunnen nu het best in het team belegd worden en welke beter centraal?

Met deze vragen in het achterhoofd organiseert BCE een onderzoek in de thuiszorg naar de huidige status van zelforganisatie of zelfsturing. Hoe vullen organisatieshet zelf-organiseren in? Over welke onderdelen heerst tevredenheid en over welke onderdelen juist niet? Welke logische samenhang van taken en verantwoordelijkheden is er te ontdekken? En op welke manier wordt een zelf-organiserend team aangestuurd?

Om een antwoord te kunnen geven op bovenstaande vragen inventariseert BCE voor haar onderzoek de mate waarin zelforganisatie bij verschillende thuiszorgorganisaties wordt toegepast voor de belangrijkste indirecte taken. Ook kijken we daarin naar de consistentie tussen de besturingsvisie op zelforganisatie en de wijze waarop interne verantwoordelijkheden en taken daadwerkelijk zijn belegd. Voor ons onderzoek zijn we opzoek naar organisaties die deel willen nemen! 

Meedoen?
Wil je graag zien hoe jouw organisatie omgaat met zelforganisatie in vergelijking tot anderen? Meedoen is eenvoudig en kost weinig tijd:

  • BCE voert enkele interviews met een regiocoördinator, teamleider, wijkverpleegkundige of de manager zorg, afhankelijk van welke functies jouw organisatie kent. Daarin scoren we de mate van zelforganisatie met onze methodiek.
  • We analyseren het resultaat en vergelijken dit met de overige deelnemers.
  • In een gesprek koppelen we de resultaten terug aan elke organisatie.

Neem contact op met Hans als je mee wilt doen of voor meer achtergrondinformatie.

Foto: Shutterstock

Kunstmatige intelligentie

Algoritmes uit patiëntenpopulaties

Chinese bedrijven profiteren van de enorme patiëntenpopulaties en de beperkte privacywetgeving in het land. Het bedrijf Infervision kon gebruik maken van meer dan 400.000 longscans om een ​​algoritme te maken om radiologen te helpen om longknobbeltjes te identificeren. Infervision wil de software graag in de VS op de markt te brengen en heeft FDA-goedkeuring aangevraagd. Lees het artikel hier.
Foto: Shutterstock

Digitalisering in het MKB

HELP! Hoe digitaliseer je als kleine onderneming?

Kansen van digitalisering worden door kleine ondernemers nog veel te weinig benut. Want hoe digitaliseer je nu als klein bedrijf? Het ontbreekt vaak aan tijd & aandacht om hier concreet iets mee te doen. Dit artikel helpt je in met een paar simpele stappen verder.

In 20 minuten AVG-expert?

Dat privacywetgeving complex is hoeven we niemand meer uit te leggen. Met de  invoering van de AVG worstelen veel organisaties met de vraag hoe ze deze wetgeving nu concreet moeten interpreteren. Deze twee filmpjes van ONL leggen snel en op een eenvoudige wijze uit wat de wetgeving inhoudt en hoe je eraan kunt voldoen. Kijken dus!  

Image by Mohamed Hassan on Pixabay

Digitaliseren en AVG

Seminar werken aan winstgevendheid

Op 4 april 2019 van 18:00 uur tot 21:00 uur organiseren wij (in samenwerking met onderstaande organisaties) het seminar werken aan winstgevendheid in Leusden. 

Profiteer van de kennis, ervaring en best practices van vier succesvolle bedrijven, speciaal voor u gebundeld en voorzien van concrete tips en adviezen op het gebied van winstgevendheid. Het seminar is bedoeld voor (Eind)-verantwoordelijken voor de bedrijfsvoering van middelgrote organisaties. Vanuit BCE zal Marc Konings in 2 workshops vertellen over meer winst maken door grip op het ICT-werkveld. 

Meer informatie vind je op de website. Hier kan je je ook aanmelden. De entree is gratis. We zien je graag op 4 april in Leusden!

Dit seminar wordt georganiseerd door: BCE, Van Ree Accountants, CFO Capabel en Expense Reduction Analysts.

Seminar werken aan winstgevendheid

De coach is een robot!

De Engelse voetbalclub FC Wingate & Finchley gebruikt sinds kort een AI-systeem als hoofdtrainer. Green Shoot Labs bedacht het systeem dat gegevens over fitheid/eigenschappen van spelers en tegenstanders en eerdere wedstrijden gebruikt om aanbevelingen te geven via een stemassistent. De coach debuteerde op 9 februari jl. in een wedstrijd tegen Brighton's Whitehawk. 
Foto: Shutterstock

Soccer

Robots de laan uit

Het Japanse Henn-na hotel stuurt veel van zijn AI-robots vanwege klachten en problemen de laan uit. Mensen nemen het werk weer over. Robots begrepen vragen van gasten bij de receptie niet en waren niet in staat niet om bagage op alle hotelkamers af te leveren. Kamerassistent Churi maakte het helemaal bont en bleef snurkende gasten wakker maken met de vraag om hun verzoek te herhalen. Lees er meer over in dit artikel.
Foto: Henn-na hotel

Onderzoek

Het recht op verdwalen verdwijnt 

Ouders maken massaal gebruik van de GPS-functie op smartphones om hun kinderen in de gaten te houden, bleek vorige week uit nieuw onderzoek. Maar is dat wel zo'n goed idee? Is ongecontroleerd op je bek gaan en weer opstaan niet een essentieel onderdeel van opgroeien? Het recht om te verdwalen leerde mij juist af en toe om de weg terug te vinden – nog steeds weleens trouwens. Maar die mogelijkheid is snel aan het verdwijnen en wordt steeds meer vervangen door algoritmes, controle en constante surveillance.

Image by MashiroMomo on Pixabay

Innovatie

Design Thinking Toolkit

Design Thinking is een methodiek die complexe problemen en vragen voor de toekomst bekijkt, hier snel en effectief ideeën op genereert en deze ook echt test met mensen. Bureau Concept7 heeft een toolkit gemaakt met de methodes en tools die zij zelf graag gebruiken in hun dagelijks werk. 
Illustraties: Bureau Concept7

Dit wil je niet missen!

Train je oog voor phishingaanvallen met deze quiz van Google. Goed vormgegeven nepmails blijken namelijk keer op keer een effectieve aanvalsmethode. 


Zo ziet Shanghai eruit vanaf 230 meter hoogte. Bekijk deze gigapixel foto en vermaak je met inzoomen, scrollen en kijken. 
Shanghai
Copyright © 2019 BCE.


U kunt hier uw abonnement veranderen of opzeggen.