Copy
Capaciteitsproblemen in de zorg en zelfrijdende auto's . . .

Digitale transformatie is onze passie. We volgen branche-ontwikkelingen, baanbrekende technologieën, nieuwe marktspelers en relevante onderzoeken nauwgezet. Dat inspireert. BCExperience is een manier waarop BCE die inspiratie deelt.

Mocht je onze nieuwsbrief niet langer willen ontvangen, dan kun je hier opzeggen of je abonnement veranderen.
UIT EIGEN HUIS

BCE maakt aanschaf labyrintfiets mogelijk

BCE maakt samen met Vereniging Gemeentebelang de aankoop mogelijk van een zogenaamde labyrintfiets. Deze bijzondere fiets krijgt een plek op een woonlocatie voor mensen met een verstandelijke beperking van Philadelphia in Nunspeet. Met een labyrintfiets kunnen bewoners virtuele fietstochten maken, die bijdragen aan zowel het fysieke als geestelijke welzijn van de bewoners.
Bron: BCE

Robotisering

BCE ziet veel kansen voor de inzet van robotsoftware, na een definitieve doorbraak vorig jaar. De eerste projecten bij klanten van BCE lopen inmiddels en de resultaten zijn veelbelovend. We hebben onze ideeën voor jullie op een rij gezet. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Klaas-Jan, Edwin of Arvid.

Bron: Shutterstock.
 
ONDERZOEK

Thuiszorg kampt met capaciteitsproblemen, kan het efficiënter? 

Zorginstellingen kampen met grote tekorten aan personeel terwijl de vraag naar zorg alleen maar toeneemt. Om met deze uitdagende factoren om te gaan moeten zorginstellingen hun capaciteit zo efficiënt mogelijk benutten. Maar hoe krijg je dat als zorginstelling het beste voor elkaar? 
 
BCE voert een onderzoek uit om in kaart te brengen wat best practices zijn in de wijze waarop plannings-en roosteringsprocessen zijn ingericht binnen de extramurale zorg. Hierbij kijken we naar vraagstukken zoals:
  • centraal plannen of juist zelfroosteren door de teams?
Photo by rawpixel on Unsplash
  • welke processen kunnen het best geautomatiseerd worden en welke beter niet?
  • hoe bepaalt u de zorgbehoefte in de regio en bijbehorende capaciteit over verschillende periodes?
Voor dit onderzoek zijn wij nog op zoek naar zorginstellingen die graag hun ervaringen met ons delen. Door te participeren aan dit onderzoek helpt u ons verder in de zoektocht naar efficiëntere zorg. Daarnaast koppelen wij de resultaten terug zodat u beter inzicht krijgt in mogelijke verbeteringen binnen uw eigen organisatie. Mocht u interesse of vragen hebben, stuur dan een mail naar stijn@bcase.nl.
Thuiszorg

Onderzoek BCE naar innovatiekracht van verzekeraars


BCE heeft onderzoek gedaan naar de innovatiekracht van verzekeraars in Nederland en België. De mate van respons laat zien dat dit onderwerp leeft in de branche. We leggen momenteel de laatste hand aan de resultaten, meer informatie volgt in de eerstvolgende nieuwsbrief.
 
NIEUWS

Blockchain: een oplossing op zoek naar een probleem?

Victor van der Hulst geeft in dit artikel zijn visie op blockchain, nadat recent een vernietigend artikel over deze technologie verscheen. Wanneer je blockchain vanuit het perspectief van de huidige digitale transformatie bekijkt, dan is het veel meer dan “een omslachtige wijze een doodnormale database te bouwen”.

Internet of things


Fredric Paul is in een opiniestuk in NetworkWorld heel kritisch over IoT-toepassingen voor mensen op leeftijd. “Als we verwachten dat senior zelf uit gaan vinden hoe iets werkt, dan moet dat echt veel eenvoudiger gaan dan alles wat ik tot nu toe heb gezien.”, zo stelt hij.
Bron: Netwerkworld / Thinkstock
TRENDS

Kunstmatige intelligentie

Afgelopen jaren zijn miljarden gepompt in het ontwikkelen van AI-technieken. Nu de verschillende technieken volwassener zijn geworden en beschikbaar komen voor een groter publiek, is het mogelijk om er commerciële oplossingen mee te ontwikkelen. Een goed voorbeeld hiervan is de oplossing van Mindshare Medical, welke in staat is om kanker te herkennen op beeldmateriaal.


 
Deze oplossing is goedgekeurd voor de Canadese markt en het doel is om het ook naar de EU en Amerika te brengen.

Ook in de verzekeringsbranche liggen veel kansen voor kunstmatige intelligentie (AI). Een Japanse verzekeraar zet AI in om 90% van de administratieve taken over te nemen op de verkoopafdeling. Dit moet de totale werklast van de verzekeraar met een vijfde verminderen. De arbeidskrachten die vrijkomen, worden ingezet om het verkoopwerk van verzekeringsagenten te ondersteunen. Lees er hier meer over.

Adviesbureau McKinsey schetst een beeld van de assurantiemarkt in 2030. AI-toepassingen zullen deze markt ontwrichten. Wie in de toekomst een leidende rol wil spelen kan niet anders dan deze technologie omarmen.

Photo by h heyerlein on Unsplash

 

Een andere kijk op zelfrijdende auto’s

Bijna alle automerken zijn er mee bezig: het ontwikkelen van dé zelfrijdende auto. Hiermee volgen ze pioniers als Google en Tesla, die al jaren bezig zijn met dit onderwerp. Maar welk probleem lost de zelfrijdende auto precies op? En wat zijn mogelijke gevaren van het toepassen van deze innovatie? Bas van Putten schreef hier een interessant stuk over dat we u zeker niet willen onthouden.

Bron: smoothgroover, Flickr
Zelfrijdende auto

Cyberdreigingen uit een onverwachte hoek

Cyberaanvallen op bijvoorbeeld banken, de overheid en andere grote instellingen zijn onderwerpen die het nieuws steeds vaker halen. Maar zijn dit de enige bedreigingen op het gebied van cyber security? Een onderzoek van Billy Rios en Jonathan Butts laat zien dat er ook op minder voor de hand liggende onderwerpen potentiële gevaren op de loer liggen. Zij toonden aan, dat het mogelijk is om pacemakers te infecteren met malware en van afstand te besturen. De mogelijke implicaties hiervan zijn natuurlijk enorm. Lees het hele artikel hier.

Bron: Shutterstock

Dit wil je niet missen!

Een olifant die een schilderij kan maken, een aap die een zelfportret maakt. Het zijn voorbeelden van dieren die creatief zijn. Maar kan een computer dat ook? IBM nam de proef op de som en liet een AI-oplossing gedichten van Shakespeare schrijven. Lees hier meer over het resultaat!

Bron: Wikipedia
Copyright © BCE 2018

Uw abonnement veranderen of opzeggen?






This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
BCE · Professor Bronkhorstlaan 10, gebouw 96 · Terrein Berg en Bosch · Bilthoven, 3723 MB · Netherlands