Copy
Nieuw systeem voor jeugdzorg en Blended Care . . .

Digitale transformatie is onze passie. We volgen branche-ontwikkelingen, baanbrekende technologieën, nieuwe marktspelers en relevante onderzoeken nauwgezet. Dat inspireert. BCExperience is een manier waarop BCE die inspiratie deelt.

UIT EIGEN HUIS
Nieuw systeem voor Jeugdzorg
Dinsdag 26 juni vierden wij een feestje! Samen met Jeugdzorg Nederland konden we proosten op de ingebruikname van het nieuwe Toeleidingssysteem. BCE heeft dit project van A tot Z begeleid.
TRENDS

Kunstmatige intelligentie

Als je sommige voorspellingen mag geloven, staan we niet ver af van een wereld waarin kunstmatige intelligentie de macht van de mens overneemt en zelfs de mensheid vernietigt. Dit artikel brengt je weer met beide benen op de grond, zogenaamde AGI (algemene kunstmatige intelligentie) staat nog in de kinderschoenen, maar de ontwikkelingen gaan snel. 
 
Als je op de hoogte wilt blijven van de laatste technologische ontwikkelingen dan kunnen we de engelstalige Exponential View nieuwsbrief van tech-ondernemer Azeem Azhar echt aanraden. Wekelijks ontvang je een zorgvuldig samengesteld overzicht met links naar relevante artikelen. Je kunt je hier inschrijven.
Bron: Hackernoon
AI

Blockchain

Met behulp van blockchain technologie wordt geprobeerd om zeecontainers tijdens transport efficiënter en effectiever te verzekeren. Dit is slechts een van de vele voorbeelden van pogingen om blockchain technologie in te zetten in de verzekeringsbranche. Dat is een heel uitdaging omdat alleen oplossingen die door een groot aantal partijen omarmd worden voldoende kritische massa kunnen bereiken. 
Ook in de zorg wordt geëxperimenteerd met blockchain toepassingen. Zo lijkt blockchain de administratie in de kraamzorg efficiënter en transparanter te maken. Of het echt de gedroomde oplossing is werd helaas nog niet voldoende duidelijk. Lees er hier meer over.

Bron: Financial Times

 
Zeecontainers
UIT EIGEN HUIS

Robots

Robots zouden veel van ons werk gaan overnemen, zo was 5 jaar geleden de voorspelling. In de praktijk is de robot eerder een collega met beperking die nare klusjes van over kan nemen. In het FD stond daar onlangs een mooi artikel over.

BCE onderschrijft die kijk op robots, wij schreven er een white paper over waarin we onze ervaringen graag met jullie delen. Wil je meer weten? Laten het ons weten via dit formulier. 
 

Zorg

In de zorg wordt ook geflirt met robots. Een klein aantal zorginstellingen zet al robots in, zo blijkt uit onderzoek van Quint.

Bron: Management Impact
Robot
Niet alleen in robots wordt geïnvesteerd maar vooral in andere toepassingen om langer zelfstandig te kunnen leven. Lees er hier meer over.


tanteLouise is een mooi voorbeeld van een instelling die technologie toepast om mensen prettiger te laten leven.

Blended care


BCE ontwikkelt momenteel een modern, razendsnel & gebruikersvriendelijk platform voor "blended care" waarmee cliënt & hulpverlener afhankelijk van het behandelplan allerlei vormen van interactie hebben (o.a. e-learnings, chat, webinar). De gebruikersorganisatie kan deze zelf bouwen door bouwblokken (zoals quiz, video, 360-graden-afbeelding, formulier, tekst) ‘aan elkaar te rijgen’. Komend najaar vertellen we je hier graag meer over.
 
NIEUWS

Verzekeringen

Onlangs bezochten wij het am:innosurance event in Eindhoven. Dat leverde weer veel nieuwe inzichten op op gebied van innovatie. Energiecommissaris en serie-entrepreneur Ruud Koornstra sloot af met een heel eigen kijk op de verzekeringsbranche. 
am

Dat wil je niet missen!


In tijden waarin de zeespiegel snel dreigt te stijgen kan het heel verhelderend zijn om te zien hoe de wereld er een 50 miljoen jaar geleden uitzag. Bekijk het hier!
The earth

Waar of niet waar? 

In dit filmpje lijkt Google altijd te luisteren. Wel handig als je een speeltje voor hond van de buren nodig hebt!
UIT EIGEN HUIS

Nieuw systeem voor Jeugdzorg


Dinsdag 26 juni vierden wij een feestje! Samen met Jeugdzorg Nederland konden we proosten op de ingebruikname van het nieuwe Toeleidingssysteem. BCE heeft dit project van A tot Z begeleid. 
Jeugdzorg Nederland biedt als branchevereniging op diverse gebieden ondersteuning aan haar leden, met als doel dat deze organisaties zo optimaal mogelijk hun werk kunnen doen en de hulp kunnen bieden die nodig is. Eén van deze gebieden is de gesloten Jeugdzorg, Jeugdzorgplus, een vorm van jeugdhulp die wordt geboden aan kinderen en jongeren die niet bereikbaar zijn voor lichtere vormen van hulpverlening en die zonder behandeling een risico vormen voor zichzelf of hun omgeving. Voor deze vorm van hulpverlening is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar in Nederland en vaak is bij inzet van gesloten Jeugdzorg haast geboden.

Om dit proces van aanmelden – beoordelen – plaatsen zo eenvoudig en soepel mogelijk te laten verlopen, wordt gebruik gemaakt van een landelijk werkende applicatie (ToeLeidingsSysteem) die de toeleiding naar de gesloten jeugdzorg reguleert. Deze applicatie was echter sterk verouderd en met de  veranderende wet- en regelgeving niet langer toekomstbestendig.

Genoeg reden om over te gaan tot vernieuwing. Daarom heeft Jeugdzorg Nederland BCE gevraagd om hen – in eerste instantie – te begeleiden bij het keuzeproces voor de leverancier. Naast het vaststellen van de functionele vereisten en de inhoudelijke beoordeling heeft BCE ook begeleid in de contractering. De uiteindelijke keuze is gemaakt voor Axians als leverancier, op basis van Mendix platform.
 


Jeugdzorg Nederland heeft BCE vervolgens gevraagd om de gehele realisatie en implementatie van het nieuwe Toeleidingssysteem te begeleiden. En met resultaat! In vijf maanden tijd is in iteratieve fases een compleet nieuwe applicatie gebouwd, getest, geconverteerd en uitgerold naar de diverse eindgebruikers. Grootste uitdaging lag niet zozeer in de functionaliteit die het nieuwe TLS moest bieden, als meer in de verschillende (inhoudelijke) werkafspraken die er binnen elke regio gemaakt zijn. Als basis is een aantal uitgangspunten benoemd waarbij het verminderen van administratieve druk, verhogen gebruikersgemak, voldoen aan de vereisten van de AVG en toekomstbestendigheid cruciaal waren. Deze uitgangspunten zijn tegen het licht van de verschillende werkprocessen gehouden, op basis waarvan een landelijk uniform werkende applicatie is ontwikkeld.

BCE heeft in een prettige samenwerking met Jeugdzorg Nederland, Axians en gebruikers uit verschillende disciplines een mooi resultaat neergezet. We zijn blij met de reacties uit het veld en bovenal tevreden eindgebruikers.
Copyright © BCE 2018

Uw abonnement veranderen of opzeggen?


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
BCE · Professor Bronkhorstlaan 10, gebouw 96 · Terrein Berg en Bosch · Bilthoven, 3723 MB · Netherlands