Copy
Nieuw organiseren, internet's volgende stap & China als gidsland  | Bekijk hier de webversie.
BCExperience - Digitale transformatie is onze passie.
Uit eigen huis

Hét low-code no-code congres - 6 November 2019

Op 6 november vond het eerste low-code congres plaats met 120 enthousiaste bezoekers. Onze collega Klaas-Jan Molendijk vertelde er over de slaagfactoren van dergelijke projecten, ofwel: hoe maak je de low-code belofte écht waar? Lees hier meer over dit onderwerp of neem contact op met Suzan Kooij, door een mail te sturen naar: suzan@bce.consulting
 

VGA Verzekeringen loopt voorop in afhandeling zakelijke schades

Bij onze klant VGA worden zakelijke schades tegenwoordig veel slimmer afgehandeld. Aan de basis daarvan staat het Schadeportaal, dat wij samen met onze partner Bizzomate voor VGA ontwikkelden. Lees hier het interview dat Schademagazine had met de directie van VGA en onze collega Eric van der Wolk.

Lees hier het volledige artikel dat deze week uitgekomen is in het schademagazine.

Stoomcursus BCE ‘nieuwe IT-ontwikkelingen’ toont directies waar winst te behalen valt

Uit gesprekken die wij gevoerd hebben met een groot aantal directies blijkt dat slechts weinig organisaties de voordelen zien van de nieuwste IT-ontwikkelingen. En dat terwijl die ontwikkelingen, naast een significante kostenbesparing, vaak ook tal van concurrentie- en efficiencyvoordelen bieden.

Lees hier het artikel op Managers online. Of neem contact op door een mail te sturen naar Suzan Kooij op het mailadres: suzan@bce.consulting

Kom naar het Sustainable Healthcare Challenge

De Sustainable Healthcare Challenge (SHC) vormt de brug tussen ondernemende jongeren, professionals en zorginstellingen. Heb jij ook hart voor zorginnovatie? 

Kom dan op 20 november naar de Inspirator en hoor hoe onze collega Klaas-Jan Molendijk aankijkt tegen innovaties in de zorg.

Lees hier het volledige programma.

Het 2e low/no-code whitepaper staat online!

BCE doet steeds vaker zgn. ‘low code’ projecten waarmee razendsnel (op een voornamelijk visuele manier) ook grote, complexe applicaties gebouwd worden. We zijn steeds meer onder de indruk van wat low-code anno nu brengt... en wat het in de komende jaren nog meer gaat brengen. Tegelijkertijd krijgen wij veel praktische vragen over low code:

- hoe selecteer ik het low code platform dat bij mij past
- wat moet ik als organisatie eigenlijk allemaal regelen
- hoe stel ik een goed contract op (met een low code leverancier)
- hoe maak ik optimaal gebruik van low code... en vele andere non-technische vragen.

Daarom publiceren wij een aantal artikelen over low/no-code waarin wij deze vragen beantwoorden. 

Ga via deze link naar de whitepaper: 'Hefbomen om het succes van low/no-code te vergroten'.

Volg onze (kosteloze) RPA Course op 16 januari 2020

Robotsoftware, ofwel Robotic Process Automation (RPA), is een nieuwe technologie die veel menselijk werk in bedrijfsprocessen kan overnemen. BCE past RPA als een van de eerste partijen in de zorg succesvol toe.

Tijdens deze interactieve course brengen wij je in 2 uur helemaal op de hoogte over RPA en leer je wat jouw organisatie eraan heeft. De sessie wordt verzorgd door Klaas-Jan Molendijk (partner) en Ivo Beniest (adviseur).

Meld je aan door een mail te sturen naar secretariaat@bce.consulting.

Nieuw Organiseren; waar hebben we het over?

In dit eerste artikel van een serie van 4  gaat het over de vraag wat precies wordt verstaan onder nieuw organiseren. Lennette Schuijt laat zien dat nieuw organiseren geen hype is, maar een langdurige ontwikkeling in het denken over organiseren, geïllustreerd aan de hand van enkele pioniers van deze beweging. Lees hier verder.

Een datalek met flinke consequenties

Allianz Global Insurance informeert noodgedwongen 2,3 miljoen potentiële slachtoffers van een datadiefstal. Eerder maakte het bedrijf bekend dat een grote hoeveel NAW-gegevens en kentekengegevens van Allianz-klanten zijn gestolen, zo schrijft AG Connect. Lees hier het volledige artikel.

De fascinerende wereld van versleutelde telefoons

Criminelen maken graag gebruik van smartphones die niet kunnen worden afgeluisterd of getraceerd. In Vice verscheen onlangs een fascinerend verhaal over de bedrijven die dit soort telefoons maken en die zeer waarschijnlijk een rol speelden bij de moord op ex-crimineel Martin Kok. Lees hier meer.

Verplegend personeel in de Raad van Bestuur

Wat bijna niemand op het Binnenhof voor mogelijk hield, is toch gebeurd. GroenLinks en de VVD hebben elkaar onlangs gevonden. Beide politieke partijen zijn het roerend over één zaak eens: verpleegkundigen bij zorginstellingen moeten voortaan een vaste plek krijgen in de Raad van Bestuur. Leer hier meer.

Internet’s volgende stap

Internet heeft Ultra Wide Band nodig voor de volgende stap in de ontwikkeling. Investeerder Steve Cheney schreef daar een interessant artikel over. Leer hier meer.

Thuisbezorgen van boodschappen kan niet uit

Steeds meer consumenten willen boodschappen thuis laten bezorgen, maar voor die service hebben ze hooguit een paar euro over. Jumbo’s chief financial officer Ton van Veen is heel duidelijk hierover: ‘Het kan niet uit.’Lees hier het volledige artikel.Mis niks van je kinderen op zomerkamp

Ouders van kinderen op zomerkamp hoeven niet meer ongerust te zijn. Upload een foto van het gezicht van de je kind en je krijgt automatisch een melding wanneer de kampleiding een foto van jouw kind op sociale media plaatst. Lees hier meer.

Deepfakes moeten helpen om deepfakes op te sporen

Google heeft een reeks deepfakes beschikbaar gesteld voor onderzoek naar technieken om deepfakes op te sporen. De dataset bevat de originele en bewerkte versies van 1000 video's waarin de gezichten van mensen werden verwisseld met gezichten van andere mensen. Meer informatie vind je op GitHub. Lees hier meer.

China als gidsland

Nancy Rademaker windt er geen doekjes om. “Als je de snelheid van de ontwikkelingen in China vergelijkt, lijkt Europa vrijwel stil te staan. Ik denk dat China al ons nieuwe gidsland is. We hebben het alleen nog niet zo goed door.” Lees hier meer.

Fashion industrie geeft chatbots een tweede kans

Steeds meer consumenten willen boodschappen thuis laten bezorgen, maar voor die service hebben ze Iemand ontdekt een kledingstuk op Instagram, start door te “swipen” een WhatsApp-gesprek met een "chatbot" en koopt het kledingstuk. De digitale assistent krijgt zo een tweede kans als personal shopper. Lees hier verder.Voor GitLab blijkt open source een goudmijn

Geen kantoren, je meeste klanten gratis bedienen en toch staan investeerders voor je in de rij. Het van origine Utrechtse GitLab is één van de meest ongrijpbare unicorns. Lees hier meer.

Dronevlucht door oude fabriek

Met een drone dwars door een verlaten fabriek heen, dat levert spectaculaire beelden op! Bekijk hier het YouTube filmpje.

Copyright © BCE 2019

U kunt hier uw abonnement veranderen of opzeggen.