Copy
Scrum in claims en Google's Al in de spotlights . . .

Digitale transformatie is onze passie. We volgen branche-ontwikkelingen, baanbrekende technologieën, nieuwe marktspelers en relevante onderzoeken nauwgezet. Dat inspireert. BCExperience is een manier waarop BCE die inspiratie deelt.

UIT EIGEN HUIS

Scrum in claims

Bij een van onze opdrachtgevers, Unigarant, is door het managementteam van de claimorganisatie nagedacht over een nieuwe invulling van proces, structuur en werkwijze. Samen met BCE is gekozen voor een model waarin kleine teams, units genaamd, zelf steeds meer verantwoordelijkheid op zich nemen om hun werk te organiseren. Voor de invulling hiervan is gekozen om methoden uit scrum te gebruiken.

Voorheen was er een vrij strikte scheiding tussen degenen die claims behandelden en degenen die zich druk maakten om de planning en het resultaat van dat werk. In de opzet met de Units worden het organiseren en het uitvoeren van het werk weer geïntegreerd. De resultaten, zoals schadelast en NPS, worden vertaald naar de Unit en daarnaast krijgt de Unit steeds meer middelen in handen om zelf het proces in te richten en de logistiek te organiseren.
Planning, roosters en werkvoorraadbeheer zijn als eerste overgedragen naar de teams. Dit alles was mogelijk zonder grote investeringen in ICT.
Naar analogie van Scrum wordt het werk uitgevoerd in sprints van een week.
Unigarant verzekeringen
De weekdoelstellingen van de sprint worden door de units zelf bepaald en vervolgens gevisualiseerd op een planbord. In een daily standup wordt de werkverdeling gedaan en de voortgang ten opzichte van het doel bewaakt. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van burn down charts. In een periodieke retrospective wordt de samenwerking geëvalueerd en nagedacht over wat verder verbeterd kan worden. Tijdens dit proces komen we heel wat uitdagingen tegen, die met een dergelijke verandering vergezeld gaan. Het is mooi om te zien hoe de werkwijze steeds meer vanuit de organisatie zelf wordt doorontwikkeld.

De gedachte achter de nieuwe opzet is een verrijking van het werk te bereiken, beter recht te doen aan de kwaliteiten van medewerkers en het stimuleren van nieuwe ideeën en innovatie, die de organisatie weer ten goede komen. Het resultaat: een gezonde, innovatieve organisatie en een ‘great place to work’.
TRENDS

Google zet vol in op AI in de zorg

Alphabet -het moederbedrijf van Google- wil AI inzetten voor het opsporen van ziektes, het opbouwen een enorme zorggerelateerde dataverzameling en stapt wellicht ook in zorgverzekeringen. CB Insight schreef een interessant rapport over deze ontwikkelingen.

Bron: CBInsights
Al in de zorg

AI gaat gezondheidszorg herdefiniëren

Ook Dr. Bertalan Meskó -alias de Medical Futurist- verwacht veel van AI in de zorg. Wat Meskó betreft zet AI de sector compleet op z'n kop. Zijn artikel bevat een aantal concrete toepassingen en gaat in op kritische succesfactoren. 
Bron: medicalfuturist.com
Kunstmatige intelligentie

AI software mag specialist vervangen

De FDA heeft recent voor de eerste keer een AI toepassing goedgekeurd die zonder inzet van een specialist in staat is een vorm van oogziekte te detecteren door foto's van het netvlies te bekijken. Lees hier meer over.
Bron: Angela Chen
Detectie oogziekte
NIEUWS

Zorg op afstand, maar dan anders


Alles Oké is een initiatief van Zilveren Kruis en de makers van Toon, de slimme thermostaat van Eneco. Alles Oké geeft een seintje wanneer iets niet in de haak lijkt bij een alleenwonende oudere. Een app houdt via een slimme elektriciteitsmeter het energieverbruik van een familielid of vriend in de gaten. Wijkt de energieverbruik af van de dagelijkse routine? Dan krijg je via de app direct een melding. Lees er hier meer over.

Kritische geluiden over Watson

Een kritische blik op het Watson platform van IBM dat lang niet zo ver lijkt als de marketing machine van IBM belooft en dat nog erg veel inspanning vergt (te veel wellicht) om kennis te vergaren, ook in de zorg.
 
Bron: Forbes
Watson

MedMij zet in op alternatief voor EPD 

Het Ministerie van VWS heeft 3 miljoen subsidie gegeven aan MedMij, een samenwerkingsverband van patiëntenorganisaties, zorgverzekeraars, Nictiz en zorgaanbieders. MedMij beoogt een "persoonlijke gezondheidsomgeving" voor elke Nederlander op te leveren. Dat is vergelijkbaar met een elektronisch patiëntendossier (EPD), maar die term is beladen na eerdere gefaalde pogingen. MedMij is een nieuw initiatief dat -ambitieus- in 2019 al tot resultaat moet leiden.
Bron: © ANP XTRA
Samenwerkingsverband van patientenorganisaties

Data als verdienmodel in verzadigde markten

Amazon blijft verbazen door steeds weer verzadigde markten op te zoeken en daar een dominante positie op te bouwen. Valt daar nog wel wat te verdienen? Zeker, als je het maar op de Amazon manier doet, gericht op het uiteindelijk kapitaliseren van de data die je kunt verzamelen. Lees hier het artikel.
Amazon
HANDIG

Robot helpt je van spam e-mail af


Waarom zou je zelf nog proberen om van spam e-mail af te komen als een robot dat voor je kan doen? Je hoeft spam e-mail alleen nog maar door te sturen naar unsubscribe.robot@gmail.com en klaar is Robin. Geen garanties, maar wel gratis en je data wordt niet doorverkocht. Ook een ideale manier om zelf wat ervaring met robots op te doen.

Wat is goed leiderschap?

Jaap Boonstra reikt vijf perspectieven aan om leiderschap te toetsen. Zeker als leider is het goed om regelmatig in de spiegel te kijken en jezelf af te vragen wat je minder positieve eigenschappen zijn. Goede leiders onderscheiden zich van minder goede leiders doordat goede leiders zich openstellen voor feedback waarmee ze hun functioneren kunnen verbeteren.
Bron: Management Impact
Goed leiderschap

Superproductief word je zo


De meest productieve mensen blijken 7 eigenschappen gemeen te hebben, zo blijkt uit recent onderzoek gepubliceerd in de Harvard Business Review. Niet verrassend, maar wel een reuze handig lijstje om door te nemen als het even tegen lijkt te zitten. Succes verzekerd!
UIT EIGEN HUIS

Robot software maakt werken leuker

Robot software logt zelfstandig in op systemen, voert tekst in, leest informatie van schermen en kan daar vervolgens in andere systemen iets mee doen. Robot software lijkt daarmee een ideaal hulpmiddel om administratieve taken weg te nemen zonder forse investeringen en zonder dat het complete ICT landschap direct op de schop moet.

We treffen nog regelmatig aan dat met een wirwar van oude en nieuwe ICT systemen wordt geprobeerd de informatiehuishouding op orde te houden. Dat lukt vaak maar ten dele en vereist forse administratieve inspanning. Medewerkers verdoen hun schaarse tijd met werkzaamheden waar ze heel weinig voldoening uit halen. Robot software kan in zo'n situatie het verschil maken en zorgen dat het werk weer leuk wordt.
Vanuit BCE hebben we inmiddels de eerste ervaringen opgedaan met de inzet van robot software. Neem contact met ons op als je wilt weten wat robot software voor jouw organisatie kan betekenen.
Bron: Pixabay

Robot software
Copyright © BCE 2018

Uw abonnement veranderen of opzeggen?


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
BCE · Professor Bronkhorstlaan 10, gebouw 96 · Terrein Berg en Bosch · Bilthoven, 3723 MB · Netherlands