Copy
CIO for a day en de tech-top-10 van Bill Gates. . .  | Bekijk hier de webversie.

Digitale transformatie is onze passie. We volgen branche-ontwikkelingen, baanbrekende technologieën, nieuwe marktspelers en relevante onderzoeken nauwgezet. Dat inspireert. BCExperience is een manier waarop BCE die inspiratie deelt.

Uit eigen huis

CIO for a day

betaalbare toegang tot hoogwaardige
ICT kennis met onze ervaren interim CIO's

Op 4 april hebben wij ons nieuwe concept CIO for a day gelanceerd op het evenement Werken aan Winstgevendheid (zie onderstaand artikel). Met trots brengen wij deze nieuwe dienstverlening ook bij u onder de aandacht.
 
In de praktijk blijkt ICT bij veel kleinere en middelgrote organisaties vaak een kostenpost en een vertragende factor voor uw groei en noodzakelijke innovatie. ICT hoort juist uw processen te vergemakkelijken, te ondersteunen en uw organisatie succesvoller te maken. Een fulltime CIO hiervoor aantrekken is vaak geen optie vanwege de beperkte taakinhoud en de hoge kosten.

CIO for a day
Een parttime CIO (Chief Information Officer) kan uitkomst bieden. Op flexibele basis – al vanaf één dag per week – is onze parttime CIO bij u op locatie. Hij of zij ondersteunt u met al uw ICT-vraagstukken en is uw sparring partner. Business kansen en problemen worden vertaald naar concrete acties die direct resultaat opleveren. 
 
Neem contact op met Suzan en/of kijk voor meer informatie op de website

Werken aan winstgevendheid door inzicht in uw ICT 

Seminar Werken aan Winstgevenheid

Op donderdag 4 april organiseerden wij samen met van Ree Accountants, CFO Capabel en ERA het seminar Werken aan Winstgevendheid bij Afas in Leusden.

Vier sprekers gaven vanuit bovenstaande organisaties een workshop. ‘Onze’ Marc Konings vertelde deze avond over ‘meer winst maken door grip op het ICT-werkveld’. Een interactieve, leerzame sessie met enthousiaste reactie als gevolg!

Was jij niet aanwezig op het seminar en wil jij weten hoe je ICT echt laat werken? Lees dan ons boek 'Het kan dus wel!'. Vraag hem aan bij Suzan.

De 3D printer, wat moet je ermee?

Het valt soms lastig te voorspellen hoe mensen nieuwe technologie gaan gebruiken. Van 3D-printen werd bijvoorbeeld verwacht dat consumenten massaal zelf hun eigen spullen zouden gaan produceren en dat dat enorme gevolgen zou hebben. Vijf jaar na de hype blijkt dat niet het geval, het zijn vooral bedrijven die 3D-printers in toemende mate inzetten voor de productie van prototypes, gereedschappen en onderdelen. De Volkskrant schreef er deze maand een artikel over en BCE voert op dit moment een interessante opdracht uit in deze markt. 
Foto: Max Pixel
3D-printer

Wij zoeken collega’s!

Veel leuke, interessante opdrachten bij uiteenlopende klanten en een groeiende vraag naar onze expertise maakt dat wij op zoek zijn naar nieuwe collega’s in de rol van:

●      Grote-verschil-maker
●      Robotic Process Automation Consultant

Heb jij interesse? Of ken jij iemand die bij ons past/geïnteresseerd is? We horen graag van je! Neem contact op met EricGa naar onze website voor meer informatie.

Grote-verschil-maker
Innovatie

Nederlandse luchtvaart rules!


In Nederland loopt de luchtvaart voorop als het gaat om de inrichting van digitale kanalen voor het werven, behouden en bedienen van klanten. Telecom en retail lopen ook voorop. 

KLM op FaceBook

Download je huis

Wikihouse

In Den Bosch werd eind maart het eerste Wikihouse in gebruik genomen. Dat is een spotgoedkoop innovatief bouwpakket waar je in kan wonen. Het bouwplan is online te downloaden.
Foto: woningbouwatelier.nl/wikihouse

Onderzoek

De MBA-mythe

De geloofsbrieven van een CEO maken weinig of geen verschil in de prestaties van een bedrijf; noem het de MBA-mythe. Lees hier het onderzoek.
Foto John Harvard: Depositphotos.com

Doorbraak in digitale transformatie

Intrigerende zet voor de National Health Service (NHS) in de UK: zij hebben een nieuw agentschap voor digitale transformatie opgezet. Aangezien de NHS 's werelds grootste afnemer van faxmachines is, kan dit een grote doorbraak zijn. 
Foto: Depositphotos.com

Digitale transformatie

Hard werken!

Wat is hard werken? Is dat de hele dag in de weer zijn, of juist slimmer en gericht op het resultaat. Seth Godin verwoordt dat prachtig in dit korte artikel. 
Foto: Depositphotos.com

Hard werken!

Agressieve rijder overruled

Recent onderzoek heeft aangetoond dat agressief rijden een factor is in maar liefst 56% van de auto-ongelukken met dodelijk afloop. Affectiva -een MIT Media Lab spin-off-  heeft een in-car AI-systeem ontwikkeld dat is staat is om emoties van mensen te detecteren. Wanneer iemand agressief gedrag vertoont kan de auto de besturing tijdelijk overnemen om ongelukken te voorkomen.
Foto: Depositphotos.com

Agressieve rijder
Nieuws

De top tien van Bill Gates


Bill Gates schrijft over zijn top tien van baanbrekende technologieën, waaronder robotisering, kernenergie, innovatieve kankervaccins, koolstofafvang en vlees uit het laboratorium. 
Bron: MIT Technology Review

Kunstmatige intelligentie

‘Deepfakes for text’


OpenAI, een private onderzoeksgroep, demonstreerde onlangs een AI-systeem dat nieuwsverhalen en fictieboeken kan schrijven - ook wel 'deepfakes for text' genoemd. Uit angst voor mogelijk misbruik heeft de groep de ongebruikelijke stap gezet om hun onderzoek niet publiekelijk vrij te geven.
Foto: Wikipedia


RPA: digitale assistenten

Automatisering en Robotisering op de werkvloer. Het zijn begrippen die vaak de revue passeren, maar waar uit angst voor lange en kostbare implementatie trajecten vaak weinig tot niets mee gedaan wordt. Robotic Process Automation (RPA) is hierop een uitzondering. Relatief goedkoop en eenvoudig te implementeren, heeft deze technische innovatie direct een positieve invloed op medewerkers en de werkomgeving. Deze digitale assistenten zullen een steeds prominentere rol gaan spelen. Immers, RPA haalt de robot uit de mens.
Foto: Depositphotos.com

Digitale assistenten
Handig

Van foto naar Exceltabel


Microsoft Excel heeft een geweldige nieuwe functie: maak een foto van een afgedrukte gegevenstabel om deze om te zetten in een bewerkbare spreadsheet. Bekijk hier hoe dat werkt.
Bron: The Verge

Copyright © 2019 BCE.


U kunt hier uw abonnement veranderen of opzeggen.