Copy
BCExperience
‘Digitale transformatie’ is onze passie. We volgen branche-ontwikkelingen, baanbrekende technologieën, nieuwe marktspelers en relevante onderzoeken nauwgezet. Dat inspireert. BCExperience is een manier waarop BCE die inspiratie deelt.

Mislukte ICT-projecten

Circa driekwart van alle ICT-projecten mislukt. En daar zijn wel honderd redenen voor te bedenken, geen enkele organisatie is onbekend met dit fenomeen. In de Sprout een aardig gastblog met een overzicht van de belangrijkste faalfactoren. En ook in de Harvard Business Review een artikel over waar het mis gaat: het gebrek van innovatieprojecten met de (lijn)verantwoordelijke in de business.
In de Consultancy.nl wordt teruggekeken op de resultaten van het parlementaire onderzoek van de Commissie Elias in 2014. Dat onderzoek betrof enkele grote mislukte overheidsprojecten waaronder het landelijke EPD. Met de constatering dat de overheid nog maar langzaam stappen maakt om projectbeheersing te verbeteren.
Mislukte ICT-projecten

Kunstmatige intelligentie in verzekeringen

In ons land staat de toepassing van kunstmatige intelligentie in de verzekeringswereld nog in de kinderschoenen. In de VS zijn ze al verder, denk aan online verzekeraars zoals Lemonade. Deze verzekeraar handelt zo’n beetje alles automatisch af dankzij machine learning en andere AI-technologieën. Meer over de filosofie achter deze verzekeraar vertelt Daniel Schreiber in een interview.
Kunstmatige intelligentie in verzekeringen
In de Filtered deze maand een overzicht van technologiebedrijven en hun oplossingen voor de verzekeringswereld die deze ontwikkelingen mogelijk maken. Van Deep Learning om foto’s van schades te interpreteren tot het voeren van dialogen met uw klant.
 
De absolute noodzaak voor verzekeraars om nu aan de slag te gaan met deze nieuwe technologieën wordt duidelijk in dit rapport van Accenture. Een van de ‘key take aways’ is: ‘Embrace innovation as part of your everyday business, across your whole organisation’.
Quote van de maand

Innovation has nothing to do with how many R & D dollars you have. When Apple came up with the Mac, IBM was spending at least 100 times more on R & D. It's not about money.
It's about the people you have, how you're led, and how much you get it.
--- Steve Jobs

AVG, wat is dat?

AVG staat voor Algemene Verordening Gegevensbescherming. Omgekeerd evenredig met de bekendheid van de AVG is het belang ervan: deze nieuwe – Europese – privacywetgeving is al een jaar geleden aangenomen en zal in mei ’18 de huidige Wet Bescherming Persoonsgegevens geheel vervangen. Deze wet zal de manier waarop bedrijven en overheid met gevoelige gegevens en hun ICT beïnvloeden. Hoe? SURFnet onderhoudt een overzichtelijke webpagina waarin dat inzichtelijk wordt gemaakt.

100 Startups die gebruikmaken van AI

100 Startups die gebruikmaken van AI

Evaluatie van eHealth-technologie

Onder bovenstaande titel presenteert Nictiz haar onderzoek naar de toepassing van eHealth in Nederland. Conclusie: het loopt niet zo’n vaart, mede doordat methoden voor kwaliteitsmeting voor eHealth-toepassing slecht ontwikkelt blijken te zijn. Onderstaande tabel uit het rapport geeft ook aan dat het lastig is om alle belangen gelijk te richten…

Evaluatie van eHealth-technologie
Uit eigen huis

Uit eigen huis

Stichting Schadegarant verzorgt de inkoop en afhandeling van het autoschadeherstel voor 8 verzekeringsmaatschappijen. Op 1 juli aanstaande gaat een geheel nieuw model van de schade-afhandeling van start.

Onderdeel daarvan is de introductie van een superintelligent systeem dat de beoordeling van offertes van schadeherstelbedrijven (‘calculaties’) vergaand automatisch uitvoert. Dit systeem, op maat gemaakt voor Schadegarant, is ontwikkeld in nauwe samenwerking met BCE en Xomnia, AI-specialisten uit Amsterdam.
Lees hier het interview met directeur Frank van Donk over de veranderingen bij Schadegarant.
Interesting Facts
  • Niet goed in “basale” analyses/rapportages? Dan is jouw organisatie waarschijnlijk eigenlijk ook niet klaar voor artificial intelligence. Het wordt hier mooi samengevat: “Management teams often assume they can leapfrog best practices for basic data analytics by going directly to adopting artificial intelligence and other advanced technologies. But companies that rush into sophisticated artificial intelligence before reaching a critical mass of automated processes and structured analytics can end up paralyzed.” Bron
     
  • Progressive web apps (PWA) zijn een serieuze concurrent van native apps (denk aan iOS, Android). PWA’s zijn sneller, veiliger en goedkoper om te bouwen. Bron

De toekomst van de zorg

In sommige zorginstellingen zijn de robotverpleegkundige Riba of de sociale robot Zora niet meer weg te denken. Hier een interessant artikel over disruptie en nieuwe business modellen binnen de gezondheidszorg. Technologieën zoals kunstmatige intelligentie, robotisering, the internet of things, 3D/4D printing, zelfrijdende auto’s, nanotechnologie, quantum computing en biotechnologie veroorzaken gezamenlijk de 4e industriële revolutie.
De toekomst van de zorg

Masterclass: 
De 10 vragen die u als bestuurder moet stellen aan uw IT-manager

IT-projecten zijn door hun bedenkelijke reputatie vaak niet populair onder bestuurders. Maar u heeft er wel mee te maken en bent misschien wel eindverantwoordelijk. Hoe creëert u rust en zekerheid voor u en uw bestuur?

Op deze interactieve middag spijkeren wij u bij aan de hand van
10 vragen die u uw IT-manager zou moeten stellen.
Of uw ICT-leverancier. En de antwoorden die u wel en liever niet krijgt. 

Wanneer:
5 oktober 2017 van 16 tot 18.30 uur
13 oktober van 12.30 tot 15 uur

Meer informatie staat hier. Aanmelden kan bij Esther Boxman.
Copyright © 2017 BCE, All rights reserved.
De BCExperience is een uitgave van BCE,
www.bcase.nl.