Copy
Low code, RPA en de menselijke factor binnen digitale transformatie | Bekijk hier de webversie.
BCExperience - Digitale transformatie is onze passie.
Uit eigen huis

Low/no-code whitepapers

BCE doet steeds vaker zgn. ‘low code’ projecten waarmee razendsnel (op een voornamelijk visuele manier) ook grote, complexe applicaties gebouwd worden. We zijn steeds meer onder de indruk van wat low code anno nu brengt... en wat het in de komende jaren nog meer gaat brengen. Tegelijkertijd krijgen wij veel praktische vragen over low code: hoe selecteer ik het low code platform dat bij mij past, wat moet ik als organisatie eigenlijk allemaal regelen, hoe stel ik een goed contract op (met een low code leverancier), hoe maak ik optimaal gebruik van low code... en vele andere non-technische vragen.

Daarom publiceren wij een aantal artikelen over Low/no-code waarin wij deze vragen beantwoorden. De eerste whitepaper 'Selectie van een low-code of no-code platform' staat nu online op onze website. 
 

Hoe maak je van een gebruikersvereniging een echt collectief?

Hoe bundel je als klanten en gebruikers je krachten? Om deze vervolgens in te zetten om samen met de (software)leverancier te werken aan het optimaliseren van de kwaliteit, beheersbaarheid en toekomstvastheid van hun product en dienst?

Vorige week verscheen in de Computable dit achtergrondartikel over de Gebruikersvereniging mijnCaress met daarin een interview met onze BCE-collega Inge de Laat, de directie van PinkRoccade Healthcare en de Raad van Bestuur van 's HeerenLoo. Hierin vertellen zij over de wijze waarop je als collectief resultaat kunt boeken en verschillende gebruikersorganisaties optimaal laat samenwerken met de (software)leverancier.

BCE-onderzoek 2019: RPA in de zorg

Robotic Process Automation; je hoort er steeds meer over. Maar in welke mate kent men in de Nederlandse zorgsector het begrip RPA? En in welke mate wordt het al ingezet of zijn er kansen voor?

BCE's jaarlijkse onderzoek beantwoordt deze vragen. Werk jij in de zorg en heb jij 2 a 3 minuten tijd om onze enquête in te vullen? Klik dan op deze link link. Je leest de resultaten van het onderzoek terug in de nieuwsbrief van december. 

Succesvolle & prachtige motortocht

Vrijdag 13 september was het zover. Een groep van 12 motorrijders trotseerden bijgeloof en werden daarvoor beloond met prachtig weer en een heerlijke rit. Veel gezelligheid, lekker eten en plezier is een treffende samenvatting van deze mooie dag.

We danken alle deelnemers én bijrijdster voor de deelname en we kijken uit naar volgend jaar!

Volg onze (kosteloze) RPA course op 17 oktober

Robotsoftware, ofwel Robotic Process Automation (RPA), is een nieuwe technologie die veel menselijk werk in bedrijfsprocessen kan overnemen. BCE past RPA als een van de eerste partijen in de zorg succesvol toe.

Tijdens deze interactieve course brengen wij je in 2 uur helemaal op de hoogte over RPA en leer je wat jouw organisatie eraan heeft. De sessie wordt verzorgd door Klaas-Jan Molendijk (partner) en Ivo Beniest (adviseur).

Meld je aan door een mail te sturen naar secretariaat@bce.consulting.

Overhandiging tablets voor dagbegeleiding ouderen

BCE was ook dit jaar weer hoofdsponsor van de Nunspeetse Heideloop, welke op 31 augustus plaatsvond. Dit jaar is het bedrag van € 1000,- besteed aan tablets voor de dagbegeleiding ouderen, die samenkomt in WOC Veluwse Heuvel.

De overhandiging van de tablets vond plaats op zaterdag 28 september in de aanwezigheid van Gemeentebelang, ‘onze’ Maxine Hilhorst en Bas Peters vanuit ACES Direct.

Beide werken veel in de zorgsector en gaven aan dat BCE en Aces Direct graag wat extra doen voor deze doelgroep. Maxine: “je weet dat dit soort activiteiten wel wat extra aandacht mogen hebben en het is mooi dat we op deze wijze iets bij mogen dragen”. Lees hier het volledige artikel.

De zeven valkuilen van zelforganisatie

Zelforganisatie is geen doel op zich, maar een middel om een ander doel te bereiken. Hoogleraar Mandy van der Velde beschouwt het doorvoeren van zelforganisatie als ‘organisatieverandering’ – een proces dat eerder jaren dan maanden duurt voordat het volledig is doorlopen. Lees hier verder.

Mag een leider ook een loser zijn?

Onze leiders moeten voorbeeldgedrag tonen en van onbesproken gedrag zijn. Je hoort als leider de gewenste waarden en cultuur voor te leven. Maar als dat niet zo is? Het blijkt soms juist de onvolmaaktheid die ons inspireert. Leer hier meer.

Gewoontes zijn veel gemakkelijker te onderhouden dan verplichtingen

Marketing guru Seth Godin schrijft al meer dan 11 jaar dagelijks een blog. Van zo’n bijzondere karaktertrek -ofwel een “streak”- gaat bijzonder veel kracht uit, zo legt Seth uit in deze post.   

Advertentie geschreven door AI overtreft de menselijke copywriter

Bank JPMorgan Chase sloot onlangs een vijfjarige overeenkomst met AI-partner Persado om marketingteksten voor verschillende platforms te helpen creëren. Advertenties geschreven door AI blijken namelijk effectiever dan advertenties van menselijke copywriters. Leer hier meer.

Gezichtsherkenning en de ethiek van AI

Gezichtsherkenning houdt de gemoederen bezig, evenals de toenemende hoeveelheid data die over ons wordt vastgelegd. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als de verkeerde gegevens worden vastgelegd of de verkeerde mensen met die data aan de haal gaan. Volgens investeerder Benedict Evans wordt er te gemakkelijk naar China gewezen als bron van alle kwaad, terwijl nog geen consensus bestaat over wat “verkeerd” eigenlijk betekent. Misschien zijn we zelfs alleen maar bezorgd omdat dit terrein nog nieuw en onbekend is. Leer hier meer.

Uitrol intelligent automation kan nog veel groeien

Wereldwijd is de interesse in nieuwe technologieën zoals RPA, Low Code Software, Process Mining en AI groot. Deze toepassingen helpen bedrijven in hun digitale transformatie en bieden ongekende inzichten in bergen data. Toch zien we in de praktijk dat het uitrollen van deze Intelligent Automation-toepassingen moeizaam verloopt. De oorzaak? We gebruiken de technologie niet optimaal en vinden de kosten vaak te hoog. Leer hier meer.

Hoe doet AWS dat nou?

Heb je altijd al willen weten hoe Amazon Web Services (AWS) zijn platforms bouwt? De CTO van AWS Werner Vogel schrijft erover in zijn blog.

Biometrische beveiligingsgegevens op straat

Een bedrijf dat oplossingen voor biometrisch beveiliging levert aan Britse overheidsinstanties maakte onlangs een flinke blunder. Gegevens stonden op een open server, niet-versleuteld en onbeschermd - inclusief beheerderswachtwoorden, vingerafdrukken en gezichten. Het is maar te hopen dat iedereen bij MI6 zijn vingerafdrukken heeft gewijzigd. Lees hier meer.

Hackers nemen het op tegen stemcomputers (en winnen)

Op één na wisten hackers tijdens de DefCon conferentie in augustus dit jaar alle stemcomputers te kraken. Ook die computer werd uiteindelijk gekraakt. Veilig digitaal stemmen kunnen we voorlopig wel vergeten. Lees hier het volledige artikel.

    

Hoe Google-data in een moordzaak leidden naar de echtgenote

De moord op een vader van drie kinderen stelt de recherche aanvankelijk voor raadsels. Dankzij gegevens van Google komt het tot een veroordeling van de vrouw van het slachtoffer. In de Volkskrant stond hierover onlangs een fascinerend artikel.

Terug in de tijd

Google Earth, maar dan in een reis door de tijd, 750 miljoen jaar geleden of 500 miljoen of 50 miljoen. De aarde blijkt altijd in beweging en dat houdt vast niet op. Open deze link in een nieuw tabblad om de aarde te bekijken: https://dinosaurpictures.org/ancient-earth#66.
Copyright © 2019 BCE.


U kunt hier uw abonnement veranderen of opzeggen.