Copy
September 2017
BCExperience
‘Digitale transformatie’ is onze passie. We volgen branche-ontwikkelingen, baanbrekende technologieën, nieuwe marktspelers en relevante onderzoeken nauwgezet. Dat inspireert. BCExperience is een manier waarop BCE die inspiratie deelt.
In deze editie:
Agile Transformatie
Datalekken in de zorg
Verpleeghuis van de toekomst
Implementatie van een cliëntenportaal
Start van het nieuwe schoolseizoen
Kunstmatige intelligentie
Insurtech: de belangrijkste trends

Facts

Systeemdenken is essentieel... ook in business/management. Omdat je op die manier echt de diepe, onderliggende patronen gaat zien. Zie hier een korte video van goeroe Peter Senge.

91 procent van financiële instellingen gelooft dat Blockchain een cruciale rol gaat spelen in de toekomst van deze bedrijven. Dit blijkt uit onderzoek van Cognizant.

Onze Quote van de maand

 
“De praktijk leert dat in slechts 16% van de gevallen IT projecten worden afgesloten met het behalen van alle doelen. Dit betekent dat er bij de resterende 84% iets misgaat.”
 
Uit interview in ICT&Health met Ron Sponselee (Voorzitter Raad van Bestuur GGZ Delfland) en Jasper de Haan (Hoofd bedrijfsvoering Leerhuis at GGZ Delfland)
NIEUWS

Agile Transformatie

Hoewel traditionele projecten altijd wel zullen blijven bestaan, neemt het aandeel van Agile trajecten steeds verder toe. Dit zijn soms projecten met een kop en een staart die volgens Agile principes wordt uitgevoerd.


Bron: Create WebQuest
In andere gevallen zijn het trajecten met een kop, maar zonder staart, waarbij een Agile organisatie wordt opgebouwd en blijft bestaan, nadat de projectmanager is vertrokken. Dat geldt niet alleen voor ICT omgevingen, maar ook voor business projecten en bijvoorbeeldproductontwikkeling. Het kennisplatform voor Projectmanagement IPMA-NL blijft dan ook niet achter en start een nieuw programma voor certificering van Agile Leadership. De eindtermen geven een interessant overzicht van methoden en theorieën die hieraan zijn gerelateerd. Meer informatie hier.

Datalekken in de zorg


‘Het per ongeluk delen van privacygevoelige informatie via de mail is by far de meest voorkomende vorm van datalekken in de Nederlandse zorg’, zegt cybersecurity-expert Bastiaan Bakker. Terwijl met basale voorzieningen de meest urgente problemen zijn te voorkomen. Lees hier het artikel uit Zorgvisie.
Bron: Data Leak Lawyers
Foto 'Datalekken in de zorg'

Verpleeghuis van de toekomst

In Gouda staat het verpleeghuis van de toekomst. De bewoners dragen er allemaal een electronisch bandje en worden gevolgd met sensoren en camera’s. Het FD maakt de balans op: waar zitten de voor- en nadelen? Lees het artikel hier.

 
Bron: emaze.com

5 tips voor de implementatie van een cliëntenportaal

In een whitepaper van zorginstellingen.nl wordt aan de hand van 3 casussen vanuit praktijk de voordelen van een clientenportaal beschreven en de uitdagingen die de implementatie daarvan met zich meebrengt. 

Bron: zorginstellingen.nl
"In eerste instantie waren sommige zorgverleners sceptisch. Zij hadden bedenkingen bij het idee dat de cliënt toegang had tot alle informatie. Zorgverleners voelden zich gecontroleerd.

Maar er zijn vooral ook positieve reacties over het resultaat: 
“Kort gezegd wordt de behandeling efficiënter en effectiever".
 
Het volledige whitepaper vind je hier.
Met de start van het nieuwe schoolseizoen moeten onze scholieren weer blokken. Maar hoe lang nog? Wetenschappers vinden manieren om kennis rechtstreeks in de hersenen te ‘uploaden’. Lees het hier.
Kunstmatige intelligentie, ofwel Artificial Intelligence (AI) komt in een volwassenheidsfase dat kopstukken in de wereld zich er zorgen over maken. Zie bijvoorbeeld hier. En bij Facebook ontdekken ze dat geavanceerde AI een onvoorspelbare component kan hebben.

Insurtech: de belangrijkste trends

Alweer een halfjaartje oud maar ‘must read’ voor iedereen in de verzekeringsindustrie. Een overzicht van de belangrijkste trends van de hand van goeroe Roger Peverelli lees je hier.
Copyright © BCE 2017

Wij zijn bereikbaar op:
www.bcase.nl
info@bcase.nl

Uw abonnement veranderen of opzeggen?