Copy
Lees over o.a. blockchain in de zorg, copy cats in de Amerikaanse verzekeringsmarkt en zorgdomotica.
BCExperience
‘Digitale transformatie’ is onze passie. We volgen branche-ontwikkelingen, baanbrekende technologieën, nieuwe marktspelers en relevante onderzoeken nauwgezet. Dat inspireert. BCExperience is een manier waarop BCE die inspiratie deelt.
In deze editie:
Blockchain in de zorg
Verzekeraars gaan zichzelf opnieuw uitvinden
Databedrijven grote disruptors in zorgmarkt
De belofte van Blockchain
Copy cats in Amerikaanse verzekeringsmarkt 
Domotica in de zorg
Uit eigen huis:
Heeft jouw organisatie genoeg ICT-kennis voor organisatievernieuwing?
BCE steunt Soroptimist FilmFeest 2017
NIEUWS

Blockchain in de zorg

Jouw eigen medische gegevens in een blockchain-toepassing. Is dit de oplossing voor veilig en efficiënt delen van medicatie- en behandelinformatie? Blockchainspecialist Ledger Leopard heeft in opdracht van Zorginstituut Nederland een gecertificeerde blockchaintoepassing ontwikkeld, waarmee medische informatie veilig kan worden opgeslagen en uitgewisseld. Met de lancering van Mijn Zorg Log is de eerste werkende en juridisch gecertificeerde blockchaintoepassing in de zorg een feit. Lees het artikel in Skpir.

Verzekeraars gaan zichzelf opnieuw uitvinden

Change management en nieuwe technologie zijn de grote thema’s bij verzekeraars. En de combinatie van deze twee zal de komende jaren de grootste uitdaging vormen. Lees hier het artikel van PWC Nieuw-Zeeland, dat onverkort van toepassing is op de situatie in Europa.

Bron: PwC june 2017

Databedrijven zijn de grote disruptors in de zorgmarkt

Dat de zorgmarkt snel verandert weten we allemaal. Wat we ons nog niet realiseren is dat databedrijven als Amazon, Baidu, Alphabet, Apple en Alibaba hierin wel eens een grote rol kunnen gaan spelen in ons zorgsysteem. Lees hier hoe deze giganten het huidige zorgstelsel gaan veranderen. Gaat Amazon straks medicijngigant Roche overnemen?
 
Bron: www.pymnts.com

De belofte van Blockchain

Het zal nog wel even duren voordat blockchain de wereld verandert. Het is namelijk geen "disruptive" maar een "foundational" technologische vernieuwing, aldus dit artikel in de Harvard Business Review.

Copy cats in de Amerikaanse verzekeringsmarkt 

Relatieve nieuwkomer in de schadeverzekeringsmarkt Lemonade zet duidelijk de trend in de VS. Grote bestaande verzekeraars liften mee op het succes van deze verzekeraar door ongegeneerd kopiegedrag: van het logo tot de app. Lees het hilarische verhaal hier op LinkedIn.

Domotica in de zorg

Domotica in de zorg, zorgdomotica, zorg op afstand of zorgtechnologie – al deze termen worden gebruikt om woonzorgautomatisering aan te duiden. Wat is het, wat kun je ermee en hoe pas je het toe? In dit artikel van Zorginstellingen.nl het hoe, wat, wanneer en waarom van domotica in de zorg. 
 
UIT EIGEN HUIS

Heeft jouw organisatie genoeg ICT-kennis voor organisatievernieuwing?

De ICT-wereld ontwikkelt razendsnel. Artificial intelligence, virtual reality, blockchain, internet of things, webtechnologie; het is slechts een subset van alle begrippen. Ontdek met BCE’s self-assessment in 3 stappen hoe compleet en actueel de ICT-kennis binnen jouw organisatie/team is.
Klik hier voor meer informatie.

 

BCE steunt Soroptimist FilmFeest 2017

De Soroptimisten organiseren op 27 oktober het Soroptimist FilmFeest 2017 in Bilthoven. De opbrengst van dit benefietevenement gaat naar de organisatie AFRIpads Foundation. Een organisatie die pakketjes uitwasbare maandverband distribueert onder meisjes die in gebieden en omstandigheden in Oeganda leven die maken dat zij tijdens hun menstruatie niet naar school gaan, steeds verder achterop komen en uiteindelijk vaak met school stoppen.
 
Copyright © BCE 2017

Uw abonnement veranderen of opzeggen?


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
BCE · Professor Bronkhorstlaan 10, gebouw 96 · Terrein Berg en Bosch · Bilthoven, 3723 MB · Netherlands