Copy
Low code, RPA en de menselijke factor binnen digitale transformatie | Bekijk hier de webversie.
BCExperience - Digitale transformatie is onze passie.
Uit eigen huis

RPA Course wegens succes verlengd

Afgelopen zomer heeft BCE voor het eerst 3 RPA Summer courses georganiseerd. In deze twee uur durende interactieve sessies hebben wij de deelnemers meegenomen in de wondere wereld van robotsoftware.

Wat is RPA? Wat heb je eraan? Hoe herken je een robotwaardig-proces? En hoe bouw je een robot? Zijn slechts een aantal van de vragen die wij hebben beantwoord tijdens deze sessies. Waar op voorhand nog werd gedacht dat RPA ‘fysieke robots’ betrof en dat dit waarschijnlijk ‘langdurig en kostbare ICT-projecten’ zijn, kwamen de deelnemers juist met verfrissende nieuwe inzichten naar buiten en gaven ze aan potentie te zien voor RPA binnen hun organisatie.

Kortom, deze ‘speedcourse into RPA’ is een mooie basis om binnen jouw organisatie te kijken wat voor toegevoegde waarde robotsoftware te bieden heeft!

Op donderdag 17 oktober wordt er weer een RPA Course georganiseerd van 15:00 - 17:30 uur bij ons in Bilthoven. Wil je erbij zijn? Schrijf je in door een mail te sturen naar: secretariaat@bce.consulting.

BCE Hoofdsponsor Nunspeetse Heideloop

Afgelopen zaterdag 31 augustus was de 11e editie van de Nunspeetse Heideloop. Een mooie loop over de bloeiende heide en door de prachtige bossen van de gemeente Nunspeet. Voor het tweede jaar op rij waren wij hoofdsponsor. Ook liepen er 4 sportieve collega's mee deze dag!

Vanuit ons is een mooi bedrag beschikbaar gesteld aan een goed initiatief in de zorgsector. Daarnaast is er  € 1000,- vrijgemaakt voor tablets, voor de Zorggroep Noord West Veluwe. Lees hier het persbericht.

BCE spreekt op Low-code congres

IT-afdelingen kunnen de digitale transformatie nauwelijks bijbenen. De business wil altijd sneller dan IT kan leveren. Bovendien zijn de benodigde programmeervaardigheden niet altijd aanwezig binnen de afdeling en moderne systemen zijn zo complex dat het ontwikkelen zo lang duurt dat de systemen al verouderd zijn als ze worden opgeleverd. Low-code en No-code Applicatie Platformen kunnen hier een oplossing voor bieden.

Op dinsdag 6 november 2019 vindt het Low-code congres plaats in de Kuip, Rotterdam. Onze collega en BCE partner Klaas-Jan Molendijk zal hier spreken op een van de podia.

Dit congres biedt u een uitstekende gelegenheid om u als aanbieder van producten en/of diensten op het gebied van Low-code en No-code te profileren en om in contact te komen met een hoogwaardige doelgroep van eindgebruikers.

Meer informatie en inschrijven kan hierDaarnaast publiceert BCE binnenkort een artikelenreeks over Low-code waarin we vragen vanuit de markt te beantwoorden. Houd onze nieuwsbrief in de gaten!
Foto: Depositphotos.com


Doelgoep Low-code congres
Het congres richt zich op een hoogwaardige doelgroep van eindgebruikers (managers, senior specialisten en andere functies in de DMU) die op de hoogte willen blijven van de huidige trends en ontwikkelingen en willen investeren in oplossingen op het gebied van aPaas en Low-code/No-code. 

Rijd mee in onze motortocht op 13 september!

Vrijdag 13 september trotseren we bijgeloof en organiseren we voor de vierde keer de BCE Motortocht! Het wordt een prachtige trip door de Veluwe en omgeving met andere liefhebbers. De dag is volledig verzorgd, inclusief uitgebreide lunch en na terugkomst een borrel en BBQ bij ons op kantoor in Bilthoven. 

We verzamelen om 10:00 uur in Vianen (de exacte locatie en route volgen per mail). Meerijden? Meld je aan door een mailt te sturen aan suzan@bce.consulting.

AI vindt vooral toepassing in de zorg

Ruim 1 op de 5 AI startups richt zich op zorgtoepassingen, zo blijkt uit dit veelomvattende overzicht van de stand van zaken op gebied van AI van MMC Ventures. Software-ontwikkelaars kunnen wel eens een grotere invloed op de ontwikkeling van de gezondheidszorg hebben dan medici.

Kansen voor spraak-technologie en virtuele assistenten in de zorg

Arts word je niet omdat je zo van administratie houdt. Toch zijn zorgverleners gemiddeld veertig procent van hun tijd kwijt aan administratie. Dat is een grote hap uit de beschikbare tijd voor patiënten, maar deze administratie is ook noodzakelijk. Handelingen, consulten en plannen moeten nou eenmaal worden vastgelegd. Dit is waar kansen liggen voor spraaktechnologie en virtuele assistenten, zo lees je in dit artikel.

   

Zorgsector steeds interessanter voor cyber criminelen

Binnen de zorg wordt ICT steeds belangrijker, en dus ook interessanter voor cyber criminelen. Cyberbeveiliger Fortinet deed onderzoek naar de grootste cyberdreigingen in de zorg. Leer hier meer.

Je kan niet vroeg genoeg beginnen met leren over AI

Veel mensen zijn het er over eens dat AI een vaste plek in ons leven gaat krijgen. Stichting FutureNL is op deze trend ingesprongen en heeft een AI-cursus voor basisscholen ontwikkeld. Lees hier meer.

RPA zonder duidelijke strategie is zinloos

Het automatiseren van processen is geen losstaand project en de winst zit hem niet in het automatiseren van losstaande processen. Veel bedrijven missen een strategie, zegt professor Leslie Wilcocks. Dit sluit goed aan op de visie van BCE over RPA implementatie. Lees hier het interview met "de paus van robotic automation processing".

RPA is de snelst groeiende oplossing in software markt

Het gebruik van RPA zit duidelijk in de lift. In 2018 groeide de winst van RPA vendors met 63,1% en voor 2019 wordt een winst van 1,3 miljard dollar verwacht. Hiermee is het de snelst groeiende segment in de software markt. Lees hier meer over de markt analyse van Gartner.

De transformatie van een zakenbank

Op de de “Equity Trading” desk van Goldman Sachs werkten ooit 500 mensen en nu nog maar 3. Inmiddels heeft de zakenbank ruim 9.000 software ontwikkelaars in dienst en investeert het bedrijf fors in machine learning. Lees hier meer over hoe zij dit aanpakken.
   

De menselijke factor binnen de digitale transformatie

Welke bedrijven kunnen daadwerkelijk zeggen dat hun digitale transformatie succesvol is? Mario Middendorp stelt de menselijke factor centraal en geeft in dit artikel 5 stappen aan om de kans op succesvolle digitale transformatie te vergroten. Dit sluit goed op de visie van BCE op digitale transformatie.

Run je gezin als een projectteam

Steeds meer gezinnen gebruiken bedrijfssoftware zoals Slack om hun huishouden te runnen. De tijdsdruk blijkt zo hoog dat het zonder automatisering niet meer gaat, ook het gezinsleven transformeert digitaal. Hier lees je welke bedrijfssoftware gezinnen gebruiken om hun huishouden te runnen.

Security

Ontwrichting van de maatschappij ligt op de loer

De digitalisering heeft Nederland kwetsbaar gemaakt voor aanvallen, zo waarschuwt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid in het jaarlijkse Cybersecuritybeeld Nederland. Vrijwel alle vitale processen en systemen in Nederland zijn deels of volledig gedigitaliseerd en terugvalopties of analoge alternatieven ontbreken vaak. Lees hier meer.

HagaZiekenhuis scherpt beveiliging aan na AVG-boete


Het HagaZiekenhuis ontving recent een forse boete van de Autoriteit Persoonsgegevens. Tientallen medewerkers van het ziekenhuis konden onnodig het medisch dossier van inzien omdat de interne beveiliging niet op orde bleek. Het ziekenhuis scherpt nu de interne beveiliging verder aan.

Gehackt worden via je muis?!

Bijna iedereen weet ondertussen wel dat je niet zomaar op linkjes moet klikken die in een email staan en dat je al je apparaten geregeld moet updaten. Maar wist je dat dit ook voor je draadloze muis geldt? Lees hier meer.
Copyright © 2019 BCE.


U kunt hier uw abonnement veranderen of opzeggen.