In deze nieuwsbrief: het laatste nieuws van MVO Nederland, met
interessante artikelen en ontwikkelingen.

NIEUWSBRIEF
MVO NEDERLAND

9 FEBRUARI 2017

 

Vegaburger brengt de wereld in balans, Nederland kampioen plantaardige eiwitten

---  
De ene helft van de wereld is te dik, de andere helft heeft honger. Nederlandse producenten proberen beide problemen op te lossen door plantaardige eiwitten neer te zetten als gezond en voedzaam alternatief. 'Nederland is al koploper op dit gebied, maar door samen te werken kan de sector een sleutelrol spelen in de toekomstige voedselzekerheid,' zegt minister Ploumen.
---

200 handtekeningen Grondstoffenakkoord

In 2050 willen we in Nederland een volledig circulaire economie. Afval bestaat niet meer, van restproducten maken we nieuwe grondstoffen. Om dit te bereiken, tekenden bijna 200 partijen het Nationaal Grondstoffenakkoord.
MVO Nederland natuurlijk ook.
 

'Voorkom mismatch circulaire economie'

De overgang naar een circulaire economie kent winnaars en verliezers, zegt SER-voorzitter Mariëtte Hamer in WerkTrends. Om een mismatch op de arbeidsmarkt te voorkomen moeten overheid, bedrijfsleven en onderwijs samen optrekken.

Hoe kunnen we jou (nog) beter helpen?

 
Natuurlijk ben je bezig met MVO. Maar haal je er ook alles uit wat erin zit? Om je nog beter te kunnen helpen horen we graag wat je nodig hebt. Laat het ons weten in deze korte enquête.
 
---

Met veerkracht naar het volgende niveau

 
Veerkracht zorgt ervoor dat we om kunnen gaan met veranderingen en moeilijkheden. Dat we tegen een stootje kunnen en steeds weer de weg naar voren kunnen vinden, ook bij onverwachte gebeurtenissen. Die opgave geldt ook -en misschien wel nog meer- voor ondernemers. Hun toekomst en het voortbestaan van hun bedrijf hangt af van hoe ze omgaan met veranderingen. In de maatschappij, hun sector en binnen hun eigen muren. Ondernemingsorganisatie VNO-NCW nam daarom 'veerkracht' als thema van zijn Bilderbergconferentie dit
jaar, en NL Next Level als ambitie: op naar het volgende niveau van welvaart en welzijn. Oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen zoals energie, voedsel, urbanisatie en gezondheid liggen binnen handbereik, en nu is het zaak die vast te pakken. De handen om dat mee toe doen steken uit de opgestroopte mouwen van de duurzame ondernemers. De koplopers in het netwerk van MVO Nederland laten zien hoe dat tot winst leidt. Voor de planeet, voor de mensen en voor het bedrijf. Samen vertalen we de uitdagingen van nu naar concrete daden. Met veerkracht, om ook als het een keertje tegenzit weer op te staan en door te gaan.

Maria van der Heijden
directeur-bestuurder MVO Nederland

Dijksma: duurzaam MKB in de actiestand

---  
Volgens staatssecretaris Dijksma wordt de transitie naar een duurzame economie nu echt concreet. In een gesprek met onze directeur Maria van der Heijden prees ze de duurzame stappen van het Nederlandse MKB en de verbindende rol van MVO Nederland.
---

Digitalisering vraagt nieuwe skills

---  
Meer dan 90% van de werkgevers verwacht binnen twee jaar effect te merken van digitalisering, vond ManpowerGroup in een onderzoek onder 18.000 bedrijven in 43 landen. De HR-specialist vroeg zich af of werkgevers klaar zijn voor de Skills Revolution.

 
---

'Laat treinreizigers met elkaar praten'

---  
Op milieugebied is NS al heel goed bezig, maar door ontmoetingen in de trein te stimuleren kan NS ook zijn sociale impact vergroten. Dat stelt Ralien Bekkers van Yale University na haar onderzoek voor de treinvervoerder.
 
---

Nieuws van partners

Zin in een zinvolle baan in de deeleconomie? B2B deelplatform FLOOW2 zoekt twee nieuwe collega's: een business development / communicatiespecialist, en een junior communicatiespecialist. Hier vind je de details.
 
Meestal praten we liever over wat er allemaal goed gaat. Impact Hub Amsterdam doet dat anders in hun FailForward Night. Op vrijdag 17 februari delen Claudia Valladares (Impact Hub Caracas), Mark Kulsdom (The Dutch Weed Burger) en Bert van Son (Mud Jeans) hun leermomenten, zodat andere sociale ondernemers niet dezelfde fouten hoeven maken. 

Faircasso is het eerste incassobureau in Nederland met het keurmerk Sociaal Verantwoord Incasseren (SVI). Debiteuren worden vriendelijk benaderd en krijgen persoonlijke begeleiding om schuldenvrij te worden en te blijven. Dat beleid is nu beloond met een keurmerk.

WEPAPERCYCLE heeft de FGNoviteitenprijs 2017 gewonnen, voor meest innovatieve product of dienst op het gebied van facilitair management en gebouwbeheer. WEPAPERCYCLE verwerkt vertrouwelijk papier en koffiebekers tot duurzaam hygiënepapier. Het is een initiatief van onze partners Reisswolf en Van Houtum, samen met Ological.
 
28 lidbedrijven van de Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie (NRK) hebben de afgelopen twee jaar hun zelfverklaring ISO 26000 ondertekend als stevig fundament onder hun MVO-beleid. Binnenkort start de NRK opnieuw met een collectief implementatietraject. Als partner van MVO Nederland ben je van harte welkom om mee te doen.

Bouwmeester Boomverzorging heeft PSO-Trede 3 bereikt. De onderneming, gevestigd in Wenum Wiesel onder de rook van Apeldoorn, hecht veel waarde hecht vakmanschap en werkplezier. Met het behalen van dit PSO-Keurmerk bewijst Bouwmeester dat het een bovengemiddelde bijdrage levert op het gebied van inclusief ondernemen.
 
Nog een klimmer op de PSO-Prestatieladder: Groenendaal Toiletverhuur heeft het Trede 2-certificaat ontvangen. De verhuurder van mobiele sanitair is op meerdere fronten bezig met duurzaamheid, van biologisch afbreekbaar spoelmiddel, een waterbesparingssysteem, tot zonnepanelen op de loods en LED-verlichting in de toiletwagens.

Lees al het nieuws van onze partners.

Jouw nieuws hier? Maak een partnerprofiel aan en deel je succes en aanbod met meer dan 7900 duurzame ondernemers en potentiële klanten.
---

WE ZIJN VERHUISD

Ons nieuwe kantoor is mooier, moderner en duurzamer. Kom zelf kijken! Je bent van harte welkom op de Arthur van Schendelstraat 500.

Agenda


--

Nieuwste partners van MVO Nederland

contact

Arthur van Schendelstraat 500
Postbus 19219
3501 DE Utrecht

(030) 230 56 00
contact@mvonederland.nl
Deze nieuwsbrief is afkomstig van MVO Nederland.
Vragen of opmerkingen?
mail ons op: contact@mvonederland.nl
MVO Nederland is het snelgroeiende nationale netwerk voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Nog geen partner van MVO Nederland, het startpunt voor duurzaam ondernemen?
Word partner!
MVO Nederland
Arthur van Schendelstr. 500
3511 MH Utrecht
t. 030-2305600