Copy

Bäst på möten som får hållbarhet att hända

View this email in your browser
Nyhetsbrev 5/2020

Digital kickoff med Fredrik Reinfeldt för alla företag i Sverige!

Få en smakstart på hösten med vår digiloga hållbarhets- och framtidskonferens den 16 september! Företagslänkar till hela företaget, ni väljer vem som ser vad och när under förmiddagen. Världsklass från Helsingborg direkt till där du befinner dig!
 
Helt i tiden, kostnadseffektivt, hållbart och enkelt. Vilket gyllene tillfälle att starta upp hösten med en digital kickoff. Under perioden 7-14 september erbjuder vi alla Sveriges företag denna möjlighet
klicka på knappen nedan för mer information och bokning!
KÖP DIN FÖRETAGSLÄNK NU

KONFERENSPROGRAM

08.30 Inledningstal

08.45 Rebecka Carlsson, hållbarhetsentreprenör som är utbildad vid Singularity University på NASA Research Park i USA, talar om exponentiell klimatomställning. Hur kan vi använda befintliga och nya teknologier för att lösa företags och samhällets utmaningar?

09.40 Svante Axelsson, Regeringskansliet, Nationell samordnare för Fossilfritt Sverige, talar om hur vi ställer om till ett fossilfritt och mer hållbart samhälle. Är vi på rätt väg?

10.20 Kaffe och mingel

10.50 Jakob Trollbäck, grundare av The New Division, 17 idéer om hur ledare kan transformera sina företag och skapa hållbara affärsmodeller

11.10 Goda exempel på hållbart ledarskap från Akea, Skanska, SPP och Einride

12.00 Fredrik Reinfeldt, Sveriges statsminister 2006–2014, gör en omvärldsanalys med fokus på effekterna av Covid-19 samt USA-valets påverkan

Under eftermiddagen erbjuds digitala workshops inom: klimatkommunikation, fossilfria transporter, hållbara finanser samt klimatsmarta städer.

Moderatorer i världsklass

Catarina Rolfsdotter-Jansson
Catarina Rolfsdotter-Jansson är Content Director på A Sustainable Tomorrow. Hon är en av Sveriges mest erfarna moderatorer och arbetar även som programledare med fokus på hållbarhet. Catarina leder We Don´t Have Times internationella online-tv-sändningar och Climate Action News One-on-one. Hon är medgrundare av den internationella klimatorganisationen Our Kids’ Climate och har ett starkt engagemang i klimatfrågan.

Vad kan deltagarna förvänta sig av den konferensen 16/9?
– Oavsett om du är med fysiskt i Helsingborg, på någon av de drygt 20 hubbarna ute i landet eller deltar digitalt från ditt hem eller kontor så är vår ambition att deltagarna ska få inspiration, nya verktyg, ny kunskap och även ett utökat nätverk för att arbeta med de Globala målen, i synnerhet klimatmålet (nr 13).
 
Vad betyder klimatledarskap för dig?
– Alla kan och bör fundera på: Vad kan jag göra för klimatet? Och sedan agera. Det viktigaste är att agera på så många plan man kan. I hemmet, på nätet, på sin arbetsplats, när man konsumerar etc. Att inte dra sig för att prata om klimatet är också klimatledarskap. Vår möjlighet att klara klimatmålen ligger i att många engagerar sig och utövar tryck på beslutsfattare.
 
Hur kompletterar du och Faduma varandra?
– Faduma tillhör en annan generation och hennes expertis inom hållbarhet bygger på erfarenheter som entreprenör med fokus främst på social hållbarhet. Hon har mycket spännande att tillföra utifrån sitt engagemang i World Economic Forum och tankesmedjan Global Utmaning.
Faduma Aden
Sociala entreprenören Faduma Aden tror på kreativitetens kraft för att driva förändring och skapa ett mer inkluderande samhälle. Hennes främsta fokus är inom social hållbarhet och genom sin kreativa byrå Contelier har hon rådgivit en rad företag och organisationer. Idag sitter hon i tankesmedjan Global Utmanings råd som Future Thinker och är även en del av Global Shaper, ett initiativ av World Economic Forum. Hon ingår även i expertkommittén utsedd av Svenska Institutet för att jobba med stadsfrågor i Colombia med utgångspunkt i de globala målen för hållbara städer och communities.

Vad kan deltagarna förvänta sig av den konferensen 16/9?
– En inspirerande dag med möjlighet att skaffa nya kunskaper och utöka sitt nätverk. I det nya digiloga formatet kommer A Sustainable Tomorrow fortsätta vara mötesplatsen för de som vill göra skillnad inom hållbarhet.
 
Vad betyder klimatledarskap för dig?
– Klimatledarskap innebär för mig att kunna adressera flera komplexa frågor samtidigt, såsom social orättvisa. Hela hållbarhetsspektrumet hänger ihop och vi behöver ett inkluderande klimatledarskap för att få alla ombord.
 
Hur kompletterar du Catarina varandra?
– Vi har olika erfarenheter och det leder till att vi kommer med olika perspektiv på ämnet – vilket är otroligt viktigt! Catarina har lång erfarenhet av arbete med hållbar utveckling. Som ny inom A Sustainable Tomorrow-konferensen känns det kul att arbeta tillsammans med en så erfaren person.

Maximera din konferensupplevelse med MeetApp Go

A Sustainable Tomorrow använder appen MeetApp Go för att sprida information, skapa interaktivitet och underlätta nätverkande under konferensen.
– I appen har vi samlat agenda för dagen, intressanta intervjuer, talarpresentationer och annan nyttig information. Genom appen kan du som deltagare ställa frågor till scenen och på andra sätt interagera med talare. Genom deltagarfunktionen kan man se vilka andra som är med, du kan även använda appens "Activity Feed" till att posta bilder och texter som andra kan gilla eller kommentera.
 
Hur kan deltagarna använda appen före, under och efter konferensen?
– Före konferensen fungerar appen som en samlingspunkt för allt förberedelsematerial. Det skickas också ut meddelanden kontinuerligt om nyheter eller information till deltagarna. Under konferensen handlar det om att veta vad som pågår just nu, vem som talar etc - men framförallt att kunna delta i dialogen genom att ställa och svara på frågor. Efter konferensen kan man gå tillbaka och finna material eller andra intressanta deltagare. Dessutom kan man svara på vår utvärdering för att göra nästa konferens ännu bättre.

Exklusiv omvärldsanalys med USA-valet i fokus

Fredrik Reinfeldts nya bok ”3 november 2020 ödesvalet” släpptes i början av september och har klättrat snabbt på topplistorna. Du hör honom utveckla sina tankar om USA-valets betydelse på vår hållbarhets- och framtidskonferens. För femte året i rad beskriver vår tidigare statsminister aktuella hot och möjligheter i sin omvärldsanalys, viktigare än den någonsin varit. Missa inte hans framträdande kl 12-13 den 16 september.
 
Inspireras av filmen från A Sustainable Tomorrow 2019

Framtidens fordon visas upp i Helsingborg

I samband med årets hållbarhets- och framtidskonferens anordnas ett specialseminarium den 15 september på temat "Smarta och hållbara transporter nu, snart och sedan". Bland annat deltar Robert Falck, vd och grundare till Einride, den självkörande och fossilfria podden som också kommer att finnas på plats utanför Sundspärlan. Även NEVS medverkar och berättar om sin självkörande podd för passagerartrafik, Sango. Framtiden har kommit till Helsingborg för att stanna.

Huvudpartners 2020

Bli partner
För senaste nytt, följ oss gärna på:
Facebook Facebook
YouTube YouTube
Instagram Instagram
LinkedIn LinkedIn

A Sustainable Tomorrow är bäst på möten som får hållbarhet att hända. Vi ser till att personer med olika bakgrund lär känna varandra och utvecklar samarbeten som ger mervärden för individer, företag och samhälle. Näringslivet är en viktig motor för hållbar utveckling. Hållbara affärer kan driva på omställningen och ge kraft åt andra samhällsaktörer.

A Sustainable Tomorrow har den erfarenhet och kompetens som krävs för att arrangera konferenser, workshops och utbildningar med de främsta nationella och internationella föreläsarna och coacherna. Allt med utgångspunkt från de 17 Globala målen för hållbar utveckling där vi konkret hjälper dig och ditt företag eller organisation att uppnå resultat. Vi bidrar till en mer hållbar morgondag och skapar nya affärsmöjligheter genom samarbeten.


E-post: info@asustainabletomorrow.se
Webb: www.asustainabletomorrow.se