Copy
 
View this email in your browser

FastFlex nieuwsbrief maart

Benieuwd naar wat FastFlex gedaan heeft afgelopen maand en wat er op de planning staat? In deze nieuwsbrief leest u meer over de samenwerking met Sterksen, de rondetafelsessie 'De toekomst van sourcing' en de informatiebijeenkomsten omtrent de 'Wet DBA'. Daarnaast verwijzen wij u graag door naar een aantal interessante publicaties en events.

'De toekomst van sourcing'

Op woensdag 16 maart vond in Utrecht de rondetafelsessie 'De toekomst van sourcing' plaats, georganiseerd door FastFlex. De aanleiding van de rondetafel zijn de aanhoudende fluctuerende bewegingen in de arbeidsmarkt, veranderende wet- en regelgeving en de rol van sourcing binnen dit geheel. Bij de rondetafel waren diverse vakmensen, met diverse functies, aanwezig van organisaties zoals ABN AMRO, NS, ING, Ziggo, Sinuo en Smelt. Van deze bijeenkomst zal een artikel worden gepubliceerd in het vakblad, Flexmarkt. Het artikel verschijnt in de april-editie. Klik hier voor meer informatie over deze inspirerende dag.

Informatiebijeenkomst 'Wet DBA'
Op donderdag 10 maart en dinsdag 29 maart vonden er informatiebijeenkomsten plaats op ons kantoor in Amsterdam, omtrent de 'Wet DBA'. Het doel van deze bijeenkomsten was om verwarring weg te nemen en zzp'ers te informeren over de wijzigingen en welke gevolgen deze wet heeft op zzp'ers en inhurende organisatie. Voor beide informatiebijeenkomsten was veel interesse en uit de reacties is gebleken dat we een groot gedeelte van de verwarring en onduidelijkheden hebben kunnen wegnemen. Wij  danken de deelnemers voor hun aanwezigheid en hun input.

Samenwerking Sterksen

Wij zijn trots dat wij een nieuwe partner mogen aankondigen. Sinds begin dit jaar zijn wij een samenwerking aangegaan met Sterksen en deze samenwerking verloopt zeer prettig. Sterksen werkt sinds 2002 aan innovatieve recruitment-dienstverlening en is marktleider binnen de IT & Technology-recruitment en gespecialiseerde RPO-dienstverlening. Lees meer over de samenwerking op FastFlex.nl.

BNR radio-uitzending: vast versus flex

Maandag 21 maart was onze collega, Niels Huismans, te gast bij BNR Werkverkenners. In deze radio-uitzending bespreken de gasten wanneer het voor een werknemer aantrekkelijk is om een vaste contract op te geven. Wat zijn drijfveren om te starten als zp'er? Ben jij benieuwd naar de gehele uitzending? Beluister deze via FastFlex.nl.

Salary Survey 2016

De koopkracht van IT-professionals steeg vorig jaar gemiddeld weer en dat na twee jaar inleveren. De stijging is wel wat voorzichtig, en de vraag is of deze stijging zal doorzetten. De Salary Survey is een jaarlijks onderzoek naar de beloning van mensen werkzaam bij Nederlandse IT-bedrijven en IT-gebruikersorganisaties. Het onderzoek is een initiatief van Berenschot, Ngi-NGN en de AutomatiseringsGids. Het onderzoek richt zich op iedereen die als IT'er werkzaam is, daarnaast is er een vragenlijst voor zzp'ers. Doe mee aan de Salaray Survey 2016 en kom erachter hoe u en uw collega's er voor staan op arbeidsvoorwaardelijk gebied.

Waarde van de ZP'er

Voor de website Zipconomy schrijven Liesbeth Ruoff en onze collega Niels Huismans een reeks artikelen, onder de titel 'De waarde van de zp'er'. In deze reeks artikelen bespreken en onderzoeken zij een aantal stellingen. Op deze manier willen zij inzichtelijk maken wat nu echt de waarde van zp'ers is en zetten de waarde in perspectief in de bredere discussie die gevoerd wordt omtrent zzp'ers. Lees de artikelen van 'De waarde van de ZP'er' hier.

Dag van de ZZP'er

Op 2 april staat de 'Dag van ZZP'er' op de agenda. Op deze dag zal onder meer de uitreiking plaats vinden van de FOTY Awards (Freelancer of the Year). Naast deze uitreiking vinden er inspirerende keynotes en seminars plaats. Daarnaast is er een netwerkmarkt en een borrel om op deze manier in contact te komen met collega-ondernemers. Bestel je kaarten voor hét zzp-event van het jaar.

Copyright © 2016 FastFlex, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.