Copy
 
View this email in your browser

FastFlex nieuwsbrief mei

Vanaf deze maand is de wet DBA van kracht. Wat betekent deze wetswijziging voor uw situatie? Wij geven u graag een update over de wet DBA. Daarnaast wijzen wij u graag op een interessante publicatie. In het vakblad Flexmarkt een mooi verslag van, de door FastFlex georganiseerde, rondetafel discussie van afgelopen maart. En gaat FastFlex wellicht iets doen met Whatsapp.

Wet DBA

Deze maand is de Wet DBA officieel in werking getreden. Tot 1 mei 2017 geldt een implementatiejaar waarbij opdrachtgevers, zzp'ers en intermediairs een inspanningsverplichting hebben. Op 1 mei 2017 moet er volledig compliant volgens deze wet gewerkt worden. Wij kunnen u verzekeren dat al onze opdrachtgevers, ieder op zijn eigen manier, hier actief mee bezig zijn. Elke klant heeft daarbij een bepaald implementatietraject en tijdspad voor ogen. De verwachting is dat we voor het overgrote deel van onze populatie voor de zomer weten wanneer we overgaan naar nieuwe overeenkomsten voor onze specifieke klanten. Lees meer op de website van FastFlex.

Flexibele opstelling bij externe inhuur
In het vakblad 'Flexmarkt' een mooie publicatie over, de door FastFlex georganiseerde, rondetafel van afgelopen maart. Bij deze rondetafel werden vijf actuele flexthema's besproken door zeven sourcingsexperts, vier van hen vertegenwoordigers van werkgevers, drie van dienstverleners. Er werd gedurende deze bijeenkomst gesproken over de flexibilisering, de rol van wetgeving en nieuwe generaties op de arbeidsmarkt. Graag willen we de deelnemers nogmaals bedanken voor de inspirerende bijeenkomst en hun input. Mocht je het gehele artikel willen ontvangen, laat het via deze link aan ons weten.

Jonge generatie zelfstandigen is toch money minded
Zelfstandigen professionals van Generatie Y en Z zijn meer gefocust op geld dan eerdere generaties zelfstandigen. Dit blijkt uit onderzoek van sourcingspartner FastFlex onder ruim 660 zelfstandige professionals. Op de vraag wat zij onder groei verstaan, antwoordt bijna driekwart (73%) 'meer winst'. De focus op geld is minder zichtbaar bij voorgaande generaties, waar slechts 47 procent de vraag met 'meer winst' beantwoordt. Het is een opvallende uitkomst, omdat van de jongere generatie werkende professionals wordt verwacht dat geluk en een goede work-life-balance belangrijke pijlers zijn. Benieuwd naar meer opvallende uitkomsten? Lees het gehele bericht op FastFlex.

Emerce: Digital Marketing live!
In de Beurs van Berlage, te Amsterdam, vindt vandaag het event Emerce Digital Martketing live! plaats. Hét event over online advertising en marketing. Spot on sessies over digital marketing strategy, social, mobile en nog veel meer.
FastFlex zal aanwezig zijn op dit event om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.
Volg ons op Twitter, gedurende de dag zullen wij jou op de hoogte houden.
Whatsapp: voor organisaties
Organisaties ontdekken steeds meer de mogelijkheden van Whatsapp. Hoe makkelijk is het om een berichtje te sturen via Whatsapp en binnen de korste keren antwoord te ontvangen op jou vraag? FastFlex ziet ook een meerwaarde in het gebruik van Whatsapp. Wij zijn momenteel dan ook bezig met het bekijken van de mogelijkheden. Uiteraard horen wij graag wat jij hiervan vindt? Zou jij er gebruik van maken? Laat het ons weten, klik hier.
 
Copyright © 2016 FastFlex, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.