Copy
 
View this email in your browser

FastFlex Nieuwsbrief februari

Benieuwd naar wat FastFlex heeft gedaan afgelopen maand en wat er op de planning staat? In deze nieuwsbrief leest u meer over informatiebijeenkomsten die wij organiseren omtrent de nieuwe wetgeving 'Wet DBA' en over het nieuwe partnership met NS. Daarnaast wijzen wij u graag op interessante seminars, zoals 'De organisatie van de toekomst'. 

NS kiest met FastFlex als contractmanager voor duurzaam partnership

De Nederlandse Spoorwegen (NS) heeft sourcing partner FastFlex als nieuwe contractmanager gekozen. FastFlex, die bij de tender als winnaar uit de bus kwam, fungeert inmiddels als partner voor het contracteren en verlonen van niet gecontracteerde leveranciers en zzp'ers. Met deze samenwerking wil NS compliancy realiseren en kostenbewustzijn rondom de inhuur van flexibel personeel creëren. 

IT Tomorrow - War of Talent
Een tekort van 900.000 IT-ers in 2020? Volgens een rapport van de Europese Commissie over e-skills zou dat een realistisch scenario kunnen zijn. De veertiende aflevering van IT Tomorrow staat in het teken van de 'War of Talent'. In de studio praat Wijnand Westerveld met Guiquitte Vosmaer, corporate recruiter bij NCIM Groep, en met onze collega Niels Huismans. Zij geven een inkijk in de huidige arbeidsmarkt. Ze geven hun mening over hoe om te gaan met dit scenario en wat IT-organisaties kunnen doen? Bekijk de gehele aflevering hier

Informatiebijeenkomst Wet DBA

Op 2 februari is de nieuwe 'Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties' aangenomen. Hierdoor vervalt de VAR vanaf 1 mei 2016 waarna een jaar volgt van overgang tot 1 mei 2017.
Als FastFlex begrijpen wij dat deze verandering veel verwarring veroorzaakt. Daarom organiseren wij informatiebijeenkomsten, waarin wij iedereen volledig op de hoogte zullen brengen van deze nieuwe wet. Graag nodigen wij u uit om op donderdag 10 of dinsdag 29 maart aan te schuiven bij één van de bijeenkomsten. Kijk voor meer informatie en voor aanmelding op FastFlex.nl.

Must read - ZZP Jaarboek '16

Meer bezoekers, meer klanten en meer opdrachten? Het ZZP-Jaarboek staat boordevol tips van ervaren zzp'ers en experts die jou de mogelijkheid geven succesvoller te zijn als zzp'er. In het boek worden tien diverse thema's behandeld. FastFlex, heeft als partner meegeholpen met totstandkoming van deze uitgave. 

Bestel hier het boek voor €29,95.

'De toekomst van sourcing'

Op 16 maart organiseert FastFlex, in samenwerking met Flexmarkt, een rondetafeldiscussie voor een selecte groep HR- en inkoopmanagers van meerdere toonaangevende organisaties. De aanleiding van de rondetafel zijn de hevig fluctuerende bewegingen op de arbeidsmarkt en de rol van sourcing binnen dit geheel. Vragen die tijdens deze rondetafel de revue passeren, zijn onder andere: Hoe zit sourcing er in de toekomst uit? Hoe ga je om met nieuwe generaties op de arbeidsmarkt? Uiteraard bespreken we ook de uitdagingen op het gebied van wet- en regelgeving. Flexmarkt doet verslag van deze inspirerende middag. In de komende nieuwsbrief zullen wij verslag doen van deze bijeenkomst.

e-CF in de praktijk
Op 17 februari werd het event 'e-CF in de praktijk' georganiseerd bij ons op kantoor te Amsterdam. Zo'n vijftig enthousiaste deelnemers waren aanwezig. Er werd gesproken over het e-CF (e-competentie kader), dat is ontwikkeld om in één gemeenschappelijke taal te kunnen spreken over de competenties die gebruikt worden door ICT professionals en ICT/HR managers. Kijk voor meer informatie op Ngi-NGN.

De organisatie van de toekomst
Vrijdag 19 februari vond in Leeuwarden een seminar plaats over de 'Organisatie van de toekomst'. We leven niet in een financiële- of economische crisis, maar we leven in een transformatie naar de volgende fase in onze beschaving. Wat een grote impact heeft op ons werk. Hoe komt u deze transitie door en ook in 2025 nog steeds succesvol? Lees meer op FastFlex.nl.

Copyright © 2016 FastFlex, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.