Copy
 
View this email in your browser

FastFlex - nieuwsbrief oktober

Ook in oktober stond de implementatie van de gevolgen van de Wet DBA hoog op de agenda. We zijn echter ook met een aantal andere zeer interessante projecten bezig geweest. Zoals het themaboekje: 'Hoe Flex is jouw organisatie?'. Daarnaast wijzen we je graag op nieuw interessant leesvoer. Tot slot nog een kleine mededeling omtrent werken gedurende de kerstperiode (já, het is weer bijna zover) bij onze klanten. 

Update Wet DBA

Zoals jullie in de vorige nieuwsbrief hebben kunnen lezen zijn inmiddels de eerste modelovereenkomsten verzonden en ondertekend. FastFlex maakt stappen in het implementeren van de Wet DBA, daarnaast zijn wij in gesprek met onze klanten om voor 1 mei 2017 volledig compliant te werken volgens de Wet DBA. Wij begrijpen dat er nog veel vragen zijn over deze nieuwe wetgeving. Op onze website hebben wij een FAQ samengesteld rondom de Wet DBA om antwoord te geven op de meest gestelde vragen. Bekijk de FAQ hier.

'Met FastFlex heb je het beste van twee werelden'
Pien Luik en Alice Bakker, beide verantwoordelijk voor de recruitment activiteiten binnen FastFlex, willen jullie graag meenemen in de wereld van recruitment binnen FastFlex. Zij zullen ons iets vertellen over hun werkzaamheden. Hoe ziet hun dag eruit? Welke uitdagingen ondervinden zij bij het matchen van kandidaten en opdrachten? Uiteraard zoomen zij in op veranderingen binnen het vakgebied, zoals bijvoorbeeld de impact van de Wet DBA. Tot slot lichten Pien en Alice toe wat recruitment bij FastFlex anders maakt in vergelijking met onze concurrenten. Lees het gehele interview op FastFlex.nl.

Hoe flex is jouw organisatie?
In de vorige nieuwsbrief hebben jullie kunnen lezen dat FastFlex bezig is met het ontwikkelen van een boek over de flexmarkt. Onder de titel, 'Hoe Flex is jouw organisatie?', geven wij antwoorden op de vragen en twijfels die de flexibiliserende arbeidsmarkt met zich meebrengt. Verschillende experts, zoals Han Mesters, Loes Wevers, Tony de Bree, Jeroen Sakkers, Pierre Spaninks, Maartje van Oeveren en onze collega's Marc Loo, Niels Huismans en Marloes de Kaart, komen aan bod. Hieronder een kleine sneakpreview van de voorkant van het boek. Voor meer informatie houdt u de website  van FastFlex in de gaten. Publicatie volgt in november :-)

Zes tips voor verbinding met de nieuwe generatie

Onze collega, Niels Huismans, schrijft voor de Client Awards iedere maand een blog. Deze keer geeft hij zes tips om beter verbinding te kunnen maken met de nieuwe generaties. De arbeidsmarkt van de toekomst lijkt namelijk in geen velden of wegen op de huidige. Technologische en sociale ontwikkelingen binnen nieuwe economische vormen en nieuwe ambities van de millennial-generatie, dwingen organisaties om na te denken hoe ze toegang houden tot kunde en kennis. Lees de gehele blog op ClientAwards.com.

'De waarde van de zp'er' - conclusies en aanbevelingen voor een duurzame flexonomie
Voor de website ZiPconomy schrijven Liesbeth Ruoff en onze collega Niels Huismans een reeks artikelen, onder de titel 'De waarde van de zp'er'. In deze reeks artikelen bespreken en onderzoeken zij een aantal stellingen en na de vijfdelige reeks schrijven zij een afsluitend artikel. In dit artikel trekken zij een aantal conclusies en bespreken punten voor organisaties en beleidsmakers om de zp'er echt naar waarde in te schatten. Lees het gehele artikel nu op FastFlex.nl.

Almost that time of year again

We gaan weer richting de donkere dagen en richting kerstmis. In december hebben een aantal klanten een zogenoemde 'Lay Off' periode ingesteld. In deze periode mogen externen niet werken en mogen er geen uren in rekening worden gebracht.  Op onze website meer informatie. 

Copyright © 2016 FastFlex, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.