Copy
 
View this email in your browser

FastFlex - nieuwsbrief november

We gaan alweer richting de laatste maand van 2016. Er zijn omtrent de Wet DBA nieuwe ontwikkelingen, in deze nieuwsbrief vertellen we hier graag meer over. Daarnaast was november een maand vol met mooie projecten met in de hoofdrol de publicatie van het boek 'Hoe Flex is jouw organisatie?'. Dit boek heeft FastFlex samen met HR Strategie ontwikkeld en is samengesteld voor iedereen die te maken krijgt met zelfstandige professionals (zp'ers). 

Update Wet DBA: Wiebes besluit om handhaving op te schorten

Na aanhoudende kritiek heeft staatssecretaris Wiebes besloten om de Wet DBA in de ijskast te zetten. FastFlex en de Bovib hebben meerdere malen kritiek geuit op deze wet. Het Kabinet en Wiebes komen nu ook tot het besef dat de huidige vormgeving van de Wet DBA geen verbetering is. Echter biedt Wiebes nog geen alternatief. De opschorting geeft het Kabinet echter wel de ruimte om opnieuw naar de Wet DBA te kijken. Kijk op de website van FastFlex wat er nu concreet verandert. 

'Hoe Flex is jouw organisatie?'

FastFlex heeft samen met HR Strategie het boek 'Hoe Flex is jouw organisatie?' ontwikkeld. Dit boek is 23 november gepubliceerd. Het HR-vak heeft op dit moment nogal wat te verduren en dit zal de komende jaren niet veranderen. Alles wordt dynamischer, flexibeler en vrijer. Hoe moet je als HR-expert omgaan met al deze veranderingen? Op welke manier blijf je toegang houden tot kennis en kunde, die nodig zijn om de organisatie te laten groeien? In dit boek zijn antwoorden te vinden op de vragen en twijfels die de flexibiliserende arbeidsmarkt met zich meebrengt. Diverse experts komen aan bod en delen hun ervaringen en visie. Lees meer over het boek en bestel hem via FastFlex.nl.

Hybride professional krijgt nog te weinig kansen
Uit onderzoek van FastFlex blijkt dat niet alleen de arbeidsmarkt flexibeler wordt, maar dat arbeidskrachten zelf ook steeds flexibeler worden. De vorm van het contract wordt minder belangrijk gevonden en medewerkers willen meer vrijheid met betrekking tot het invullen van hun werkzaamheden. De opkomst van hybride professionals - mensen die een vaste baan combineren met ondernemerschap of maatschappelijke werkzaamheden - is niet de stoppen. Het geschatte aantal hybride professionals loopt uiteen van 200.000 volgens cijfers van het CBS, tot 600.000 zp'ers volgens het IBO zzp-rapport. Het fenomeen wordt nog niet omarmd door alle branches. Het risico hiervan is dat talent wegloopt of het juiste talent niet aangetrokken kan worden. Lees het hele artikel op FastFlex

Proces verbeterd dankzij suggesties - Ratecard

FastFlex onderscheidt zich in de markt door operationele excellente dienstverlening te combineren met persoonlijke aandacht voor klanten, waarbij het voor een langdurige partnership met klanten, leveranciers en zelfstandige professionals gaat. Het is belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven om de dienstverlening te kunnen blijven optimaliseren. Input, feedback en suggesties spelen hierin een belangrijke rol. Niels Huismans vertelt bij Ratecard wat FastFlex doet met input en feedback, lees het gehele interview. Daarnaast kunt u uiteraard uw referentie achterlaten via deze link.

Almost that time of year again

We gaan weer richting de donkere dagen en richting kerstmis. In december hebben een aantal klanten een zogenoemde 'Lay Off' periode ingesteld. In deze periode mogen externen niet werken en mogen er geen uren in rekening worden gebracht. Op onze website meer informatie. 

Copyright © 2016 FastFlex, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.