Martijn Aslander
Martijn's Nieuwsbrief
FEBRUARI 2013
Facebook
Google Plus
Twitter
LinkedIn Contact
Voor meer informatie over Martijn Aslander en zijn initiatieven ga naar www.martijnaslander.nl
Heeft u problemen met de weergave van deze e-mail? Bekijk hem dan in de browser.

NieuwsDe Berghut


Eind januari was ik in Oostenrijk, in de Berghut van Hans en Nel, om me te omringen met bergen en (bergen) inspiratie. Of eigenlijk kwam ik  vooral inspiratie bréngen, als mystery-guest tijdens het 'boost your business'-weekend onder leiding van Esther Jacobs, Peter Ros en Jan Henk Bouman.

Het was er wederom fijn! Logisch natuurlijk, want een weekend lang kennis, ideeën en ervaringen uitwisselen, onder het genot van schnapps en gezelligheid, daar word je heel blij van, als je Martijn bent.
En dit jaar heb ik nog niet eens geskied ook: ik bedoel maar. (Wel maakten we een avontuurlijke tocht op een sneeuwscooter waarvan de rupsband eraf liep en heb ik het wereldrecord schnitzel-eten verbroken.)


Bijna was ik trouwens helemaal niet in Oostenrijk beland! Er ging namelijk even een beetje iets mis, op het vliegveld. Ik raakte verwikkeld in een kleine douanekwestie. Veroorzaakt door een bepaalde.........  LikeJar die ik bij me had. 
 
Wil je het hele verhaal hieromtrent lezen, klik dan even op de volgende link met de lange doch veelzeggende titel:
Over hoe liefde soms verward wordt met oorlog en waarom mijn bezoek aan de Berghut van Hans en Nel bijna niet was doorgegaan 3 jaar Wooden iPadstand

De iPad bestaat 3 jaar. En dat betekent: De Wooden iPadstand bestaat ook drie jaar! Drie hoeraatjes voor de Wooden iPadstand!
Deze even simpele als doeltreffende iPadstand, ontwikkeld door 'grandpa' Simon Blazer en geproduceerd door verstandelijk gehandicapten bij Multa, is tegenwoordig ook verkrijgbaar in notenhout en bamboe. 
Binnenkort verschijnt er op mijn website een uitgebreide blogpost over de Wooden iPadstand, want er is namelijk héél veel leuks over te vertellen.

Overigens, een iPadstand voor de iPad Mini is ook bijna leverbaar. (Jaja, okee, dat werd tijd...)  Terwijl ik dit schrijf liggen er een heleboel babyblokjes in de kraamkamer.


 


Lekker trio


Je weet wel wat ze zeggen over boys en toys enzo. Nou ben ik toevallig ook een jongetje en hou inderdaad van speelgoed. Maar dan wel van goed speelgoed! En waar ik nog meer van hou is van combinaties van speelgoed, die synergetisch méér opleveren, volgens het principe van: 1+1=3. Of in dit geval van 1+1+1= heel veel!

Ik heb het over de volgende awesome drieëenheid:

  • De iPad Mini (waar ik nog dagelijks verliefd op ben.)
  • Spotify (waarom zou je nog een muziekcollectie willen bezitten, als je voor nog geen tientje per maand toegang kan kopen tot bijna alle muziek van de wereld? Het is een prachtig voorbeeld van wat Jeremy Rifkin beschrijft in 'The Age of Access'. (Zie ook hoofdstuk 2 van Easycratie.))
  • De Bose Soundlink Bluetooth (wat een waanzinnig geluid komt er uit zo’n klein ding! En wat houdt ie het lang vol op de batterij!) 

Het enige dat je nu nog nodig hebt is een spannende playlist (of vrienden op Spotify met spannende playlists) en je kunt overal en altijd naar je 'eigen' muziek luisteren.

DJ Paullie, echt heel gaaf: DJ Paullie Hangmatpop

Future Tarantino tracks ?: Future Tarantino Tracks?

Mijn mooie liedjes lijst: Resourcerers Omnilist

En de albums waar ik blij van word : Resourcerers Topalbums


Sapjes

In de vorige nieuwsbrief had ik het over mijn slowjuicer, de Versapers . Ik ben, zoals die dingen gaan bij mij, inmiddels volledig doorgeslagen en een soort van  amateurexpert op het gebied van gezonde sapjes aan het worden.

En het werkt aanstekelijk; mensen om me heen beginnen langzamerhand ook allemaal zo’n ding aan te schaffen en intussen word ik overstelpt met boeken, tips, recepten en leuke filmpjes en kom ik in contact met mensen die er écht veel van weten, zoals René OnstenkNienke Tode-Gottenbos, Kris Verburgh (de schrijver van De Voedselzandloper) en Boele Ytsma.

Ik zal er voor proberen te waken dat mijn nieuwsbrief geen foodblog wordt, maar vooruit dan: één sapreceptje.  Omdat het zo lekker is. En gezond.

Tinus Juice:
- 1 ananas
- 3 winterwortels
- een handvol chia-zaadjes
(Chiazaad is  rijk aan omega 3-vetzuren, zit boordevol proteïnen en vezels en vormt een goede aanvulling op de dagelijkse voeding.) 


Onderschat de kracht van Twitter niet

In de Berghut (zie boven) sprak ik een aantal weken geleden uitgebreid met een vriendin, Esther Jacobs, die in haar werk en leven nogal veel onderweg is en momenteel een curieuze casus bij de poot heeft. De gemeente Amstelveen dreigt haar namelijk uit te schrijven, omdat ze meer dan vier maanden per jaar niet op haar woonadres (in haar eigen koophuis) overnacht.
We hebben het hier over dezelfde gemeente die haar in 2003 ridderde in de Orde van Oranje Nassau.  
Haha, wat een debiele situatie.

'Ik vind dit niet zo leuk,' liet Esther (die getuige Coins for Care een best wel sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel heeft) de gemeente weten.  'En ik vrees dat ik dit moet delen met mijn volgers op Twitter.'
'Je twittert maar een eind weg,' zei de gemeente, die schijnbaar geen idee had wat dit teweeg kon brengen.

 ‘Je moet er ook over bloggen!’ raadde ik haar aan en hielp haar vervolgens met de verspreiding van haar relaas via Facebook en Twitter, waar het onnoemelijk vaak werd gedeeld en geretweet. Logisch, want het ís me een verhaal!
Inmiddels heeft het geleid tot kamervragen, de landelijke pers is erover gevallen en the story continues


De beste ideeën ontstaan vaak onder de douche

Ik weet helemaal niet of dat wel zo is eigenlijk, maar het klinkt goed en hoe dan ook, er is iets voor uitgevonden: Aquanotes.
Een waterdicht systeem bestaande uit een opschrijfblokje met twee zuignapjes en een potloodje met nóg een zuignapje (of twee potloodjes, zoals bij de bovenstaande 'love-edition') waarmee je kunt voorkomen dat je goede ideeën en briljante gedachten letterlijk down the drain gaan oftewel met de shampoo en je vuile zweet in het putje verdwijnen.
(Heb je 'm? Het is een notebloc. Voor onder de douche. Met waterafstotend papier. Joh.)
Ik geef er een drietal weg. You know the drill.


Mazzelaars van vorige maand

De setjes windowmarkers gaan naar:
- Stefan Knapen
- Fenno Moes
- Eva Mondeel

De winnaars van de boeken:
(R)evolutie van werk
- Marije van der Werf
- Kor Veldman
- Sara Plaut
Kies je doelgroep:
- Caren Mertens
- Bart Jansen
- Jarno Duursma
Into the heart of meetings:
- Daniëlle Hartings
- Jeanine
Abundance:
- Margriet Twisterling
- Dorien Bogerd
- Annemiek de Rooij


Gefeliciteerd, mazzelaars! Hou de komende tijd je brievenbus in de gaten.

(En voel je vooral niet verplicht, maar ik vind het erg leuk om te horen wat je aan mijn 'weggeefartikelen' hebt gehad, wat je ermee hebt gedaan, hoe je dingen hebt verspreid.... Foto's, verhalen, allemaal zeer welkom dus.)


OVER MARTIJN

Ik houd mij bezig met het verbinden van mensen, informatie en idee├źn. Dynamiek fascineert me. Net zoals persoonlijke ontwikkeling en groei.

We leven in interessante tijden, de netwerk- en informatie- samenleving biedt grote kansen en mogelijkheden voor de mensheid.

LEUKE EVENTS
4 maart: QS Amsterdam meetup
11 en 12 mei: QS Europe Conference, Amsterdam


BOEKINGEN
Wil je dat een ik een presentatie kom houden op een congres of bijeenkomst?


WORD AMBASSADEUR
VAN EASYCRATIE! 

Als je enthousiast bent over Kleintje Easycratie en je wilt er HEEL VEEL weggeven, dan kan dat!
Ambassadeurs kunnen tegen inkoopsprijs (1 euro) de boekjes bestellen, vanaf 20 stuks.

Klik hier voor het formulier.

Alvast ontzettend bedankt voor het verspreiden van onze  ideeën!
 

Overigens is het nog altijd mogelijk om GRATIS de Easycratie  iPhone & iPad app te downloaden!!


UITZENDING GEMIST
Zondagavond 23 februari  j.l. zond VPRO's Labyrint een item uit over het Quantified Self Institute, starring Martijn de Groot en Joost Plattel.

Bekijk hier de aflevering.


ASLANDER APPTIPS

IOS:

Checkie (biedt een forse tijdbesparing voor  foursquare fanatici)
Infomatic (alle grappige, interessante en relevante  statistieken van facebook en twitter)
Any.DO (de zoveelste 'to do'-app, maar wel met een héél fijne interface)

Chrome:

Bookolio (geeft makkelijk toegang tot al je bookmarks!)BOEKENTIPS

Geld en duurzaamheid
Bernard Lietaer e.a.

In 28 dagen van gifbelt naar tempel
Jacqueline van Lieshout

Burgermeesterboek
Derk Loorbach en  Pepik Henneman


Our mailing address is:
elvenstone
Raamsingel
HAARLEM, Noord-Holland 2012 DS


Copyright (C) 2013 elvenstone All rights reserved.
Email Marketing Powered by MailChimp