Martijn Aslander
Martijn's Nieuwsbrief
januari  2013
Facebook
Google Plus
Twitter
LinkedIn Contact
Voor meer informatie over Martijn Aslander en zijn initiatieven ga naar www.martijnaslander.nl
Heeft u problemen met de weergave van deze e-mail? Bekijk hem dan in de browser.

NieuwsLezing over Quantified Self bij Achmea

Eind vorig jaar heb ik samen met Ben van der Burg (dé Ben van der Burg, inderdaad) een aantal lezingen verzorgd voor Achmea rondom het thema ‘gezond kiezen’. Dat was ontzettend leuk – met name omdat het publiek bestond uit zowel de raad van bestuur als leden van Achmea – en ik heb bovendien een paar dingen ontdekt:

  • Achmea is een coöperatieve vereniging;
  • Bejaarden vinden mijn optredens mindblowing;
  • Bejaarden kennen het woord mindblowing;
  • Het onderwerp waarover ik sprak tijdens deze cyclus, een mix tussen easycratie en QS, is een fijn onderwerp waar ik vele kanten mee op kan.
Zien? Klik op het plaatje.
En over QS gesproken, lees HIER een interview met Martijn de Groot, onderzoeksdirecteur van het Quantified Self Institute in Groningen.Ff op adem gekomen

De afstand Buenas Aires – Uruguay is vergelijkbaar met de aftsand Groningen – Vlieland.De eerste twee weken van dit jaar was ik in Buenos Aires en Uruguay, respectievelijk ‘het Parijs’ en ‘het Zwitserland’ van Latijns Amerika.

Buenos Aires wordt zo genoemd omdat de stad is gebouwd aan de hand van de stadsplattegrond van Parijs, met brede boulevards, schitterende herenhuizen en enorme pleinen met monumenten. En net als Parijs is het een heerlijke, levendige stad met heel veel eettentjes en een bruisend nachtleven.
 Uruguay dankt zijn bijnaam niet aan de hoge besneeuwde bergen – want die zijn er niet – maar aan het stabiele en gemoedelijke politieke klimaat (de president rijdt in een kever!) en de goede voorzieningen; Uruguay was een van de eerste verzorgingsstaten ter wereld.
En gemoedelijk is wel echt het woord, hoor. Precies wat ik nodig had. (Meestal gebruik ik mijn vakantie om allerlei werk-plannen te maken, nu echter waren mijn batterijen zo leeg dat ik alleen maar aan het opladen ben geweest...)
Het gastenverblijf was waanzinnig! Marcial en Bettina van Casa Los Jazmines hebben ons verblijf zo aangenaam gemaakt dat we twee keer zo lang zijn gebleven als  de bedoeling was.  


(Kijk, een Milka koe!)


Wat ik zoal veroorzaak

Wanda de Kanter, de longarts die onlangs samen met collega-longarts Pauline Dekker het boek ‘Stoppen met roken’ schreef, vertelde op radio 1 dat ze twitter gaat inzetten om haar campagne kracht bij te zetten. Ze was daartoe, vertelde ze, geïnspireerd door Martijn Aslander, van wie ze een presentatie had bijgewoond. Hah!

Onlangs sprak ik in de finale van The Next Entrepreneur bij Rabobank Nederland en MKB Nederland. Erg leuk om te doen. Hier een verslag met daarin een link naar die presentatie.
Het is leuk om merken dat mijn lezingen mensen inspireren en aanzetten tot actie. Het meeste hoor ik natuurlijk niet, maar soms komen dingen bij me terug en dat zijn cadeautjes.
Zoals ook dit filmpje, waarin Human Resource professional Diane Russo vertelt over de rol van social media in HR en – te grappig – Easycratie in een adem noemt met Mintzberg.
 


Kleintje Easycratie in herdruk! 

De oproep in de vorige nieuwsbrief om ambassadeur te worden van(kleintje) Easycratie, heeft zijn vruchten afgeworpen! Binnen twee weken was de hele oplage van 3500 exemplaren uitverkocht en inmiddels hebben we 5000 kleintjes laten bijdrukken. Als je enthousiast bent over Kleintje Easycratie en je wilt er HEEL VEEL weggeven, dan kan dat nog steeds. Graag zelfs!  Ambassadeurs kunnen de boekjes voor 1 euro bestellen, vanaf 20 stuks.  


 


Schrijven

Als ik naar de afgelopen jaren kijk is er een duidelijk patroon zichtbaar; perioden waarin ik veel schrijf en perioden dat ik met projecten bezig ben wisselen elkaar af. Extrapolatie van deze slingerlijn indiceert dat ik nu weer meer ga schrijven en laat dat nou net datgene zijn waar ik zin in heb!  Over meer (en andere!) onderwerpen bovendien dan mensen van me gewend zijn. (Maar als jullie nou denken: Martijn, jongen, hou je toch bij je leest, dan hoop ik dat jullie me dat laten weten.)


Shakes and juices

Dankzij mijn personal trainer Dick Oosterwijk (hier vind je een aantal zeer leuke filmpjes van hem) ben ik sinds een paar jaar veel meer bezig met beweging, voeding en gezondheid.
Geïnspireerd door Bettina van Casa los Jazmines (zie boven) besloot ik in Nederland tot de aanschaf van een Slowjuicer. De Versapers, om precies te zijn, waarop ik reeds was geattendeerd Door René Onstenk.
Ik had GEEN IDEE dat er zoveel verschil was tussen sapcentrifugers, blenders, etc.! Kijk zelf maar even naar de demonstratie
(En let, gewoon omdat het zo grappig is, even op de kleur van het overhemd van de presentator.)


Raamstiften


Onlangs was ik op een weekend met leuke mensen onder wie Alette Baartmans, die een groot aantal raamstiften bij zich had, de zogenaamde Windowmarkers, van Edding.

Sinds die dingen in mijn huis liggen is iedereen vrolijk aan het brainstormen en als een dolle mijn ramen aan het bestiften; ik voorspel een rage! Binnenkort transformeren ALLE ramen in Nederland tot brainstormplek, let maar op.


En om die voorspelling een handje te helpen geef ik drie setjes windowmarkers weg, aan diegenen die de volgende zin het leukst kunnen afmaken:  ‘Alleen gekken en dwazen…………………………….’


Aslander apptips

De komende tijd ga ik jullie stalken met allerhande iPhone-, iPad- en Mactips.
Hou de rechterkolom in de gaten!


Weggeven = leuk

Ik verloot 3x4 boeken, te weten:

- (R)evolutie van werk geschreven door (professioneel bemoeial) Bas van de Haterd.
-  Kies je doelgroep -  Meer succes voor zzp'ers door te focussen op een niche van Erno Hannink.
- Into the heart of meetings  van Eric de Groot en Mike van der Vijver.
En een boek met een ondertitel die als muziek in de oren klinkt:
- AbundanceThe future is better than you think! van Peter Diamandis en Steven Kotler. 

Voor de oplettende lezer: dit zijn inderdaad precies de vier boeken die ik ook noem bij de tips in de rechterkolom. :)

Laat HIER je gegevens achter als je kans wilt maken op een van genoemde titels.


#dtv

Mensen die mij kennen weten dat ik een groot fan ben van durf te vragen en nauw betrokken ben geweest bij het begin ervan.  Zo bedacht ik bijvoorbeeld de twitter-hashtag #dtv, die zo succesvol werd dat hij op een bepaald moment zo'n 280.000 keer per dag werd gebruikt.

Inmiddels heeft deze o-zo-handige tool op internet wat aan handigheid ingeboet door de toename van jolige constructies als: Kan die regen misschien even stoppen? #dtv en Waarom heb ik in de godsnaam gisteren dat laatste glas whisky niet afgeslagen? #dtv
Dus toen ik Facebook wat beter ging begrijpen heb ik de 'durf te vragen'- groep aangemaakt, met inmiddels 5000 leden. Het handige aan durf te vragen op Facebook is dat de antwoorden rechtstreeks onder de vraag staan en zo heel makkelijk in één oogopslag te lezen zijn. 

Het boek  met de gelijknamige titel, geschreven door Nils Roemen en Fanny Koerts, is overigens nog steeds gratis te downloaden en te koop.


OVER MARTIJN

Ik houd mij bezig met het verbinden van mensen, informatie en ideeën. Dynamiek fascineert me. Net zoals persoonlijke ontwikkeling en groei.

We leven in interessante tijden, de netwerk- en informatiesamenleving biedt grote kansen en mogelijkheden voor de mensheid.
BOEKINGEN
Wil je dat een ik een presentatie kom houden op een congres of bijeenkomst?


BOEKENTIPS
Abundance - The future is better than you think!
Peter Diamandis/ Steven Kottler

R(e)volutie van werk
Bas van de Haterd

Laat de klant naar jou komen- Klanten krijgen via internet voor zzp'ers
Erno Hannink

Into the heart of meetings
Eric de Groot/Mike van der Vijver


ASLANDER APPTIPS
- 1password
- Pocket
- Evernote Food
- Spotify
- Clever

Our mailing address is:
elvenstone
Raamsingel
Koninginnebuurt
Haarlem, NH 2012


Copyright (C) 2013 elvenstone All rights reserved.
Email Marketing Powered by MailChimp