Wat ik (niet) deed 

Nou, het was me het maandje wel. Hoewel verhuizen naar Haarlem een heel goede beslissing is geweest (had ik veel eerder moeten doen) is het me niet in de koude kleren gaan zitten. (Wat een gekke uitdrukking eigenlijk. Waar zou die vandaan komen?)
Hetzelfde geldt voor het NNF. Want hoewel het helemaal fantastisch is geweest, was de afhandeling wel even een dingetje.
Ik was ineens doodmoe.
En besloot om niet naar San Francisco te gaan, waardoor ik dus de geweldige Quantified Self World Conference heb gemist.
(Gelukkig zijn daar de ervaringen van Joost, Martijn, Maarten, Yuri, Peter en James, waarop ik kan inpluggen.)
Het was niet anders.  
Ik moest bijtanken.
Even een tijdje niets doen. Wat in mijn geval betekende dat ik heel veel achterstallige mail en administratieve dingen heb weggewerkt, onderwijl snode plannen smedend met betrekking tot onder andere de Week van de Ondernemer en Permanent Beta

De derde Permanent Beta dag staat voor de deur en de organisatie is in volle gang. We hebben inmiddels al een paar honderd aanmeldingen en een bomvolle programmering, met onderwerpen als bitcoin en kick-ass 'disruptieve' onderwijssoftware en sprekers als Martijn Lampert, Erwin Witteveen, en Yuri van Geest himself ;).
Ik heb er zin in. 
In alles trouwens, want ik ben weer helemaal uitgerust en bruis van de energie. Het zijn spannende tijden: er hangt verandering in de lucht. De deeleconomie begint steeds concretere vormen aan te nemen. Overal zie ik easycratische initiatieven opduiken. The age of access, zoals Jeremy Rifkin het noemt, is aan de hand. De Elsevier had een coverstory over burgers die dingen zelf doen, Nils Roemen stond met Patty Goldstein in de NRC over minimaliseren, en ik las ook nog dit supergave artikel

Verder is het lezingenseizoen weer begonnen, waardoor ik allemaal leuke dingen meemaak en bijzondere mensen ontmoet.
Op een congres over duurzaamheid waar ik sprak, kwam ik bijvoorbeeld de eigenaar van Mud Jeans tegen, Bert van Son. Die heeft bedacht dat het een goed idee is om kleding niet te kopen, maar te leasen. En niet zomaar kleding, maar kleding van Italiaanse modeontwerpers die met duurzame materialen werken.
En jawel: ik mag een setje weggeven. Of beter gezegd dus, ik mag toegang geven tot een setje kleren. Leuk? Klik hier >>>>>

Oja, en ik sta zomaar on the cover of a magazine!
Ik ben geïnterviewd voor Managementboek Magazine (waar je je trouwens op kunt abonneren) en mocht vertellen over hoe ik de huidige wereld zie en met welke projecten ik bezig ben.
Het is een hartstikke leuk artikel geworden, al zeg ik het zelf :). Als je op de cover klikt kun je het lezen.


 

KIJK LIVE #2De tweede try-out van KIJK Live was net zo'n succes als de eerste.  
De sfeer in de Meet & Workspace in de Beurs van Berlage was wederom geweldig, met enthousiast publiek, inspirerende sprekers en uiteenlopende onderwerpen.
Herman Kopinga gaf een presentatie over hoogstaand knutselen, Fred Soons vertelde over de juridische en sociaal economische gevolgen van het stijgen van de zeespiegel. (Als er een eiland verdwijnt, van wie is dan bijvoorbeeld de olie die daar in de bodem te vinden is?) 
Henk Nijmeijer illustreerde hoe de auto van de toekomst eruit gaat zien, Dick Oosterwijk hield een hilarisch betoog over hoe de pil ervoor zorgt dat vrouwen de verkeerde partners kiezen en Ivo van Vulpen vertelde in heldere taal over de ontdekking van het in 1964 door Peter Higgs voorspelde deeltje.

Een dikke week later won Higgs de Nobelprijs voor de natuurkunde.
Ha! Met zoveel gave onderwerpen en interessante sprekers is het niet ondenkbaar dat we de komende jaren nog veel meer Nobelprijswinnend materiaal op het podium zullen verwelkomen.

De volgende edities van KIJKlive zijn op 5 november en op 9 december Er zijn nog plaatsen!!

KIJK Live is uiteraard ook te volgen op twitter


heuglijk nieuws!Voor nieuwe lezers die nu denken: huh? Klik hier


EASYCRATIEDiegenen onder jullie die tevens geabonneerd zijn op de nieuwsbrief van Easycratie hebben vorige week een heleboel nieuws kunnen lezen. Onder andere over Nooit Af, het langverwachte vervolg op Easycratie, dat vanaf 1 januari 2014 verkrijgbaar is, maar nu alvast te bestellen.

Nieuwsgierig? Lees vast de proloog!
(Klik op de cover)


WEGGEVENEen van de dingen die ik persoonlijk het leukst vind in mijn nieuwsbrief is het weggeven van boeken. En omdat mijn lezers zich over het algemeen manifesteren als zeer hebberig ;), was het des te opvallender dat er vorige maand ineens heel weinig werd gereageerd op de weggeefactie.
Dat riep vragen op. Werkte de link niet goed? Waren het geen interessante boeken? (Wél hoor!)
Probeer je al maanden mee te dingen, maar behoor je nooit tot de mazzelaars en denk je nu: laat maar zitten?
Of is er iets anders aan de hand? 
Tell me! 

Sociale media strategie in 60 minuten van Jarno Duursma gaat naar: Esther van Dongen
Versimpelen van Jan Peter Bogers naar: Jelle Huisman.
Gefeliciteerd en hou je mail- en brievenbus in de gaten!

Deze maand geef ik één exemplaar weg van het prachtige boek Kinderen en de kunst van het contact maken van Lidion Zierikzee.
en twee exemplaren van Steen voor Steen van David Robertson.
(Het zal me benieuwen..)8:36 pmBuster Benson besloot op een bepaald moment (om precies te zijn op 22 mei 2008) om elke dag om 8:36 pm (wat wij 20:36 uur noemen) een foto te maken van waar hij op dat moment mee bezig is, met de bedoeling dit de rest van zijn leven te blijven doen. (Hier legt hij het zelf even uit.)
Joost Plattel volgt al een tijdje zijn voorbeeld en ook ik ben gezwicht voor het grappige project, dat heel goed past in de Quantified Self traditie. Geen idee of ik het volhou, maar je weet maar nooit. Ik post mijn foto's op twitter, met de hashtag  #20:36.

OVER MARTIJN

 

Ik hou mij bezig met het verbinden van mensen, informatie en ideeën. Dynamiek fascineert me. Net zoals persoonlijke ontwikkeling en groei.

We leven in interessante tijden, de netwerk- en informatiesamenleving biedt grote kansen en mogelijkheden voor de mensheid.


BOEKINGEN


Ik heb sinds afgelopen jaar een nieuw verhaal te vertellen, als vervolg op easycratie:

 

Internet is cutting out the middleman - sneller en efficiënter organiseren in de nieuwe netwerksamenleving

 

Inmiddels ben ik ook aan het experimenteren met nieuw materiaal, o.a. over Da Vinci en  'Lief zijn werkt beter'.

Wil je dat ik een presentatie kom houden op een congres of bijeenkomst?

 

Vul het boekingsformulier in >

 


WORD AMBASSADEUR VAN EASYCRATIE


Als je enthousiast bent over Kleintje Easycratie en je wilt er HEEL VEEL weggeven, dan kan dat! Ambassadeurs kunnen tegen inkoopsprijs (1 euro) de boekjes bestellen, vanaf 20 stuks.

Klik hier voor het formulier.
 
Alvast ontzettend bedankt voor het verspreiden van onze  ideeën!
 
Overigens is het nog altijd mogelijk om GRATIS de Easycratie  iPhone & iPad app te downloaden!!

Easycratie op de voet volgen? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.


ASLANDER APPTIPS

  

Findit (een TE GEKKE zoekapp!)

 


LEUKE EVENTS

 

4 november: Permanent Beta day #3

5 november: KIJK Live! derde try-out
 

21 t/m 26 november: Boost your Business Curaçao 

 VERLANGLIJSTJE


Heb je per ongeluk veel aan me gehad de laatste tijd? En wil je iets terug doen?
Hier is mijn wishlist :)

(Werkt trouwens erg goed zo'n lijstje;  ik kreeg laatst voor een heel jaar Nespresso cupjes en een parachutesprong!)

 


NOVY'S WIJNTIP 

(Hoezo, Novy's wijntip?)

Crasto Superior Douro 2010

 

Het zijn van oorsprong portmakers, zij van Quinta do Crasto. Maar sinds 2002 (toen ze gingen samenwerken met een gerenommeerd wijnhuis uit Bordeaux) maken ze ook een niet-versterkte rode wijn, die telkens hoge ogen gooit op proeverijen. Een wijn die als je het mij vraagt smaakt zoals ie klinkt.
Crrrrasto.
Krachtig, kruidig. 
Een stevig, geconcentreerd sap met verleidelijk zwart fruit in de neus, fluwelige tannines en een afdronk om u tegen te zeggen. Een diep donkerrode wijn die het best tot zijn recht komt als er iets stevigs bij gegeten wordt, zoals stoofpotten, pittige kazen en gegrild vlees.

Ik zeg: Saúde!

(das proost in het Portugees)


Naar alle 'vuurtorenwijnen' ≥>MUST SEE VIDEO 


Tedtalk: Our loss of wisdom - Barry Schwartz


FIJNE MUZIEKJES


Beluister mijn lijst met leuke liedjes op Spotify.

(Ik schreef er al eens over. Kijk, hier.)