Foto's NNF: Peter Dreuning

Natural networking festival
Al tien jaar ben ik mede-organisator van een van de leukste festivals ter wereld. Omdat het een min of meer besloten festival is heb ik er eigenlijk nooit veel over verteld hier, maar ik vond het nu toch maar eens tijd worden; alleen al omdat de afgelopen editie gewoonweg té leuk was om geen verslag van te doen.

Omdat het onmogelijk is om even snel, binnen de kaders van deze nieuwsbrief, uit te leggen wat het NNF is, de sfeer van de laatste keer te illustreren én de plannen voor de komende jaren uit de doeken te doen, heb ik een blog-drieluik geschreven op mijn website.
Veel leesplezier :).

NNF - historie 
De tiende editie van het NNF 
Tien jaar NNF. Hoe nu verder? 

 

KIJK live!
De eerste try-out van KIJK Live! was een daverend succes.
Precies zoals we het voor ons zagen; de Meet & Workspace in de Beurs van Berlage was afgeladen met leuke, lieve en leergierige mensen en er waren sprekers met zeer interessante verhalen over uiteenlopende onderwerpen.

Remco Breuker, Korea-deskundige vertelde hoe het nou toch kan dat zo'n Noord-Koreaans regime anno 2013 nog steeds kan bestaan, natuurkundige Vincent Mourik legde uit wat we kunnen met het door hem gemeten majoranadeeltje, Ronald Giphart droeg een van zijn KIJK-columns voor (over vibrators en elektrische tandenborstels), Robin Soetens gaf een hilarische presentatie over voetballende robots en Bert Lotz, agro-ecoloog in Wageningen, sprak over de voors en tegens van genetische modificatie. 

KIJK anders zelf even naar een kleine compilatie:Op brandnavigators.nl verscheen de volgende dag dit. (Die hadden het waarachtig begrepen!)
En hier lees je wat de redactieleden van KIJK er zelf van vonden.

De volgende try-out is over een paar dagen, op 2 oktober. Alweer hartstikke volgeboekt natuurlijk, maar voor de derde try-out op 5 november en de vierde op 9 december zijn nog plaatsen.

 


Permanent Beta Ze zijn heel wat van plan, die jongens van Permanent Beta

Mede door de samenwerking met KIJK en Felix Lepoutre heeft Permanent Beta naast Amersfoort een tweede locatie in Amsterdam: de Meet & Workspace in de beurs van Berlage.
Het is de bedoeling om tussen nu en april maar liefst 120 sessies te plannen, in zowel Amersfoort als Amsterdam. 
Veertig hiervan vinden plaats tijdens de derde Permanent Beta dag op 4 november, de overige sessies gebeuren in het kader van KIJK Live! en maandelijks terugkerende themabijeenkomsten met titels als: 

- Evernote 
- Pre-Trending Topics (een kruising tussen gadgetnight en lifehacking, met tips, trics en tools)

- Maak het! (een avondje knutselen en solderen en klooien en ervan leren, afgewisseld met leuke sprekers)

- PB Books, een maandelijkse boekenavond met auteurs en lezers van boeken in het spectrum brains, tech en culture.

 

Data en bijzonderheden verschijnen binnenkort op de website van Permanent Beta. Hou m in de gaten! 

lezingen
September was een enorm drukke lezingen-maand.
Zo stond ik de afgelopen weken onder andere in Amsterdam in Pakhuis de Zwijger voor een volle zaal met Sanoma-mensen te praten over de wondere wereld van Startups, mocht ik bij Vodafone op het hoofdkantoor iets vertellen over connectiviteit, stond ik samen met Yuri van Geest en Brenno de Winter (de man die de OV-chipkaart hackte) op het podium voor een zaal vol verzekeraars en in de Nieuwe Kolk in Assen had ik een stampvolle zaal met meer dan 500 meesters en juffen uit het basisonderwijs. 
(Note to self: ik kom in grote zalen echt veel beter tot mijn recht; ik moet nodig mijn theaterplannen van de plank halen.) 
 


Weggeven


Er zijn weer leuke boeken verschenen!
Zoals Versimpelen van Jan Peter Bogers, over organiseren zonder gedoe. E
n Sociale media strategie in 60 minuten van Jarno Duursma, een handzaam boekje dat in slechts een uurtje heel veel helderheid verschaft omtrent het integreren van sociale media in je bedrijf. Het stond wekenlang op nummer één bij managementboek.nl. en er komt nu al een tweede druk aan!
Interesse in een van beide boeken? Laat me hier weten waarom.

De reacties die ik heb gekregen op de weggeefactie van vorige maand waren overigens overweldigend. Ik wist echt niet dat er onder de lezers van mijn nieuwsbrief zoveel mensen zijn voor wie er momenteel niet veel te lachen valt, of die mensen kennen in hun omgeving voor wie dit opgaat. Vandaar dat ik heb besloten om niet één, maar drie exemplaren weg te geven van De honderdjarige man die uit het raam klom en verdween.
Dus Erna Smeekens, Barbara Smit-Clemens en Jan-Henk Bouman, hou binnenkort je brievenbus in de gaten!
OVER MARTIJN

 

Ik hou mij bezig met het verbinden van mensen, informatie en ideeën. Dynamiek fascineert me. Net zoals persoonlijke ontwikkeling en groei.

We leven in interessante tijden, de netwerk- en informatiesamenleving biedt grote kansen en mogelijkheden voor de mensheid.

 

BOEKINGEN


Ik heb sinds afgelopen jaar een nieuw verhaal te vertellen, als vervolg op easycratie:

 

Internet is cutting out the middleman - sneller en efficiënter organiseren in de nieuwe netwerksamenleving

 

Inmiddels ben ik ook aan het experimenteren met nieuw materiaal, o.a. over Da Vinci en  'Lief zijn werkt beter'.

Wil je dat ik een presentatie kom houden op een congres of bijeenkomst?

 

Vul het boekingsformulier in >

 


ASLANDER APPTIPS

 

Evernote Startpagina (natuurlijk!)

Reeder (mijn nieuwe rss oplossing sinds google reader is overleden. Voor zowel iOS als Mac)LEUKE EVENTS

 

2 oktober: KIJK Live! 2e try-out

10-11 oktober: Quantified Self Global Conference 

22 oktober: Boost your Speech

4 november: Permanent Beta day #3

5 november: KIJK Live! derde try-out
 

21 t/m 26 november: Boost your Business Curaçao 
WORD AMBASSADEUR VAN EASYCRATIE


Als je enthousiast bent over Kleintje Easycratie en je wilt er HEEL VEEL weggeven, dan kan dat! Ambassadeurs kunnen tegen inkoopsprijs (1 euro) de boekjes bestellen, vanaf 20 stuks.


De ambassadeurs hebben samen al meer dan 10.000 (!) verspreid


Klik hier voor het formulier.

 

Alvast ontzettend bedankt voor het verspreiden van onze  ideeën!

 

Overigens is het nog altijd mogelijk om GRATIS de Easycratie iPhone & iPad app te downloaden!!VERLANGLIJSTJE

Heb je per ongeluk veel aan me gehad de laatste tijd? En wil je iets terug doen?
Hier is mijn wishlist :)

(Werkt trouwens erg goed zo'n lijstje;  ik kreeg laatst voor een heel jaar Nespresso cupjes en een parachutesprong!)


NOVY'S WIJNTIP

(Hoezo, Novy's wijntip?)

Paolo Manzone Nebbiolo d'Alba Mirinè 2010 DOCO, o, de nebbiolo. De meningen zijn wat verdeeld over de herkomst van de naam (komt het van nebbia – ‘mist’ in het Italiaans, een verschijnsel dat veel voorkomt in Piedmont ten tijde van de oogst in oktober – of is het een verbastering van nobile?) maar wat maakt het uit, het is een dijk van een druif. 
En daar hoeft heus niet altijd Barolo van worden gemaakt, bewijst Paolo Manzone met zijn Mirinè. Een werkelijk heerlijke wijn (Parker geeft hem maar liefst 92 punten) die het prima doet bij stevige pastasauzen op basis van tomaten. 

Naar alle 'vuurtorenwijnen' ->