Copy
Ser nyhedsbrevet mærkeligt ud?
Læs i en browser
Kære Læser

Hver dag føles lidt som en søndag i disse tider, men i dag er det rent faktisk søndag, selvom ingenting er forandret siden i går.

Gaderne er stadig øde, caféerne er lukkede, børnene er rastløse og Informations daglige Coronaoverblik ligger i din indbakke og venter på at give dig en opdatering på det seneste døgns udvikling i den underdrejede verden. 

Værsgo:

  • Grænselukning er en politisk beslutning. Ifølge Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, er der ingen dokumentation for, at en grænselukning hjælper det store mod at begrænse smitten af Covid-19. Her til morgen var 608 udlændinge blevet afvist ved grænsen i Sønderjylland.
  • To danskere smittet med coronavirus er døde. Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) oplyser, at to personer, der var smittet med coronavirus, nu er døde i Danmark. Den ene er en 80-årig mand, som døde torsdag i Nordjylland. Den anden er en 81-årig, der døde lørdag i Region Hovedstaden.
  • Donald Trump er ikke smittet. Den amerikanske præsident var for nylig i kontakt med mindst én smittet person fra den brasilianske præsidents delegation under et møde i Florida. Men Trump er testet negativ for coronavirus, oplyser hans læge i Det Hvide Hus. Hm.
  • Spanien er Europas nye epicenter for smitten. Derfor har premierminister Pedro Sánchez taget drastiske midler i brug og forbyder nu alle spaniere at forlade deres hjem, med mindre de skal købe mad, medicin eller hjælpe pårørende.

De vigtigste coronahistorier 

Mette Frederiksen er Danmarks corona-commander-in-chief. Med sin handlekraftige fremtoning er statsminister Mette Frederiksen (S) trådt i karakter som en ny landsmoderskikkelse og har styrket sin folkelige popularitet – også langt ind i de borgerlige kredse, der længe har drømt om, at Danmark skulle få en stærk leder. Lars Trier Mogensen analyserer det politiske danmarksbillede efter de første dage med den nationale nedlukning. (Dagbladet Information).

All by my myself … Danmark er blevet sendt hjem. Nu skal vi stå sammen ved at være alene, er vi så poetisk blevet bedt om. Måske bliver det utåleligt og ensomt, men isolation kan også føre til frigørelse, nye perspektiver og store erkendelser. I Moderne Tider har vi set på ’alenehed’ i kulturhistorien. (Dagbladet Information).

Forbered jer, før vi kommer til Italien. I Norditalien strømmer coronaramte stadig til landets sygehuse, og sundhedsvæsenet er i knæ. Mere end 21.000 er registrerede syge, 1.500 er døde, og hver dag må de italienske læger vælge mellem hvem, der skal have lov til at leve, og hvem der må dø. Norske Verdens Gang har et gribende interview med en italiensk læge, der har en bøn til resten af verden: »Forbered jer«. Flere steder i Milano-regionen er man, ifølge lægen, stoppet med at behandle mennesker over 60. (VG).

Virusudbrud illustreret. Hvis du stadig undrer dig over, hvordan de forskellige strategier egentlig skal forhindre spredningen af coronasmitten, så har Washington Post lavet en fantastisk effektiv visualisering. Fascinerende. (Washington Post).

Det svære spørgsmål. Det har rumlet på de sociale medier og ved de små middagsselskaber, men Altingets chefredaktør Jakob Nielsen, er den første, vi har set stille det svære spørgsmål lige ud: Hvor meget er vi villige til at betale for at redde et menneskeliv? (Altinget).

Det store dilemma. Og der er andre, mere jordnære bekymringer. Som for eksempel: Er det en god idé at spise take away-mad, eller skal man hellere hamstre og lave sin egen mad. The Atlantic har heldigvis taget spørgsmålet ganske seriøst. (The Atlantic).

Spred ordet, ikke smitten

Det var alt for denne weekend. I morgen er det mandag, og gad vide, om det så også føles som søndag. Vi spørger Morrissey og holder næsen i sporet i mellemtiden (med hygiejnisk distance naturligvis).

/Lasse Lavrsen

Du modtager Coronaoverblikket – Informations nyhedsbrev om coronavirus, fordi du har tilmeldt dig nyhedsbrevet på information.dk. Du kan til enhver tid afmelde dig mailen uden at afmelde dig andre mails eller abonnementer på Information. Denne mail blev sendt til <<Din email>>.

Nej tak, jeg ønsker ikke længere at modtage nyhedsbrevet  | Hjælp | Nyhedsbreve