Mette Frederiksen er Danmarks corona-commander-in-chief. Med sin handlekraftige fremtoning er statsminister Mette Frederiksen (S) trådt i karakter som en ny landsmoderskikkelse og har styrket sin folkelige popularitet – også langt ind i de borgerlige kredse, der længe har drømt om, at Danmark skulle få en stærk leder. Lars Trier Mogensen analyserer det politiske danmarksbillede efter de første dage med den nationale nedlukning. (Dagbladet Information).
All by my myself … Danmark er blevet sendt hjem. Nu skal vi stå sammen ved at være alene, er vi så poetisk blevet bedt om. Måske bliver det utåleligt og ensomt, men isolation kan også føre til frigørelse, nye perspektiver og store erkendelser. I Moderne Tider har vi set på ’alenehed’ i kulturhistorien. (Dagbladet Information).
Forbered jer, før vi kommer til Italien. I Norditalien strømmer coronaramte stadig til landets sygehuse, og sundhedsvæsenet er i knæ. Mere end 21.000 er registrerede syge, 1.500 er døde, og hver dag må de italienske læger vælge mellem hvem, der skal have lov til at leve, og hvem der må dø. Norske Verdens Gang har et gribende interview med en italiensk læge, der har en bøn til resten af verden: »Forbered jer«. Flere steder i Milano-regionen er man, ifølge lægen, stoppet med at behandle mennesker over 60. (VG).
Virusudbrud illustreret. Hvis du stadig undrer dig over, hvordan de forskellige strategier egentlig skal forhindre spredningen af coronasmitten, så har Washington Post lavet en fantastisk effektiv visualisering. Fascinerende. (Washington Post).
Det svære spørgsmål. Det har rumlet på de sociale medier og ved de små middagsselskaber, men Altingets chefredaktør Jakob Nielsen, er den første, vi har set stille det svære spørgsmål lige ud: Hvor meget er vi villige til at betale for at redde et menneskeliv? (Altinget).
Det store dilemma. Og der er andre, mere jordnære bekymringer. Som for eksempel: Er det en god idé at spise take away-mad, eller skal man hellere hamstre og lave sin egen mad. The Atlantic har heldigvis taget spørgsmålet ganske seriøst. (The Atlantic).
|