Topbillede
 

MORGENDAGENS ARTIKLER ER KLAR


Kære læser.

SKIDT AFTALE – Sidste efterår hyrede Landbrug & Fødevarer forskere fra Københavns Universitet til at undersøge, hvad vandmiljøkravene vil koste landbruget. Men kontrakten, som vi har fået fat i, giver anledning til hård kritik af universitetet.

Ifølge aftalen skal forskerne »optræde loyalt og udelukkende varetage SEGES’ interesser« (SEGES er et videnscenter under Landbrug & Fødevarer).

»Det ligner en kontrakt med et privat konsulentfirma og ikke en offentlig forskningsinstitution,« siger professor Heine Andersen, der netop har udgivet en bog om forskningsfrihed.

KU’s ansvarlige institutleder, Bo Jellesmark Thorsen, mener derimod, at »universitetet har fuld lovlig ret« til at indgå sådan en aftale: »Det her er en købskontrakt. De har købt en reol, vi skal levere en reol.«

CATALONIEN – Normalt er folkeafstemninger i Europa fredelige begivenheder. Men det var det ikke i går, da spanske politistyrker slog brutalt ned i forsøget på at afholde en afstemning om et selvstændigt Catalonien.

Voldsomme billeder afslører, hvordan kampklædt politi sparker en mand ned ad en trappe, og hvordan maskerede, spanske politifolk fjerner stemmeboksene fra et valgsted, mens folk står og synger.

Var det smart af de spanske myndigheder at gå så aggressivt til værks? Nej, vurderer ekspert, der mener, at begivenheden tværtimod vil gavne den catalanske selvstændighedsbevægelse.

DELTIDSARBEJDE – Flere danskere får løse deltidsjob i stedet for fast arbejde. Vi ligger i den høje ende i EU, og det bekymrer både fagbevægelsen og eksperter, som mener, at det kan udhule arbejdsmarkedets sikkerhedsnet. Dels rammer det genoptjening af retten til dagpenge, som er timebaseret. Dels kan færre ugentlige arbejdstimer påvirke størrelsen af arbejdsmarkedspensionen.

God fornøjelse!

Sune Sølund1. oktober 2017


 
Gå til dagens avis
 
LÆS E-AVIS I APP
LÆS PÅ INFORMATION.DK
Download app til iPhone og iPad    Download app til Android