Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief Jenny Lindhout
Voel jij je in het diepe gegooid? 
Ik kan gelukkig weer zwemmen. Jij ook?
Corona 
gooide ons in het diepe 
Alles was anders, overal moest over nagedacht worden, niks ging meer vanzelf. Zorg voor Beter probeert goede informatie te geven aan hardwerkende zorgmedewerkers. Ik tekende voor hen een corona-pictogram. Bekijk meer iconen op mijn website.

Icoon 'Corona' voor Zorg voor Beter.
Als je ziek bent  
dan word je pas in het diepe gegooid

Ik duim dat dat niet voor jou geldt. SPN maakte een praktische gids, waarmee je je weg kunt vinden in het versnipperde Nederlandse zorglandschap. Een handig naslagwerk voor iedereen die ermee te maken krijgt. Met veel plezier heb ik de illustraties voor deze gids gemaakt. Bekijk meer illustraties op mijn website. 

Illustraties voor Wegwijs in de Zorg, van SPN-media.

 

"De fijne illustraties in een prachtig kleurpalet maken dit toch wel zware onderwerp, heel toegankelijk." 
Zegt art-director Petra Bader van SPN over 'Wegwijs in de zorg'.
Je gedachten
in het diepe

Waar geloof jij in? Iederéén gelooft ergens in. Je kunt, om te beginnen, geloven in jezelf. Dat is al heel wat. Je kunt ook geloven in andere mensen, in grote woorden of in de aarde. En in God? Misschien ook wel. 

In 'Wat geloof jij eigenlijk?' van Karel Eykman staan verhalen en gedichten die kinderen aan het denken zetten. Ik maakte er illustraties bij waarin heel wat te ontdekken valt. Meer illustraties bekijken.


illustratie voor uitgeverij Kwintessens.
Voordat 
we in het diepe werden gegooid


Toen, dat lijkt inmiddels een leven geleden, lagen we in de winter gewoon lekker op de bank onze zomervakantie uit te zoeken. Voor de reisspecial van magazine Groei & Bloei maakte ik een illustratie voor de cover. De allereerste voor Groei & Bloei ooit.  We maakten ook een animatie voor de social media. Bekijk 'm hier. Hopelijk kunnen jouw vakantieplannen doorgaan deze zomer.

Reisspecial, omslagillustratie voor Groei & Bloei.
Het diepe 
vraagt om reflectie


Tenminste zo voelde dat voor mij. Ik was dus blij met de opdracht om een editie van poëzieblad Dichter te vullen met mijn illustraties. Ik kon gedichten lezen van Bette Westera, Jos van Hest, Mary Heylema en vele anderen. Ik kon mijn gedachten erover laten gaan én gaan tekenen. Wanneer het nummer gaat verschijnen is nog niet helemaal duidelijk, want corona gooide dat in het diepe. Ik hou je op de hoogte. Hier kun je de andere nummers van Dichter bestellen. 

Illustratie 'Om wat er is'. Voor Dichter, uitgeverij Plint. 
Schilderen op een muur
is voor mij het diepe


Schilderen met een kwast in de hand, doe ik bijna nooit meer. Op de computer is het inmiddels vertrouwder en kan ik het sneller dingen wijzigen, uitproberen. Des te leuker om nu weer eens echt te gaan schilderen. En dan nog wel in iemands keuken. Waar ze dagelijks tegenaan kijken. Dank aan Frans en Karin die me de kans en hun keukenmuur gaven. Bekijk het proces op instagram.
Er liggen schatten 
op de bodem van het diepe


En zo vond ik in mijn kast nog iets moois. Kennen jullie het 'pasfotoboekje' nog? Een boekje waarin je elk jaar een schoolfoto kunt plakken en in 1 oogopslag ziet hoe je kind groeit. Corona inspireerde tot een zelfmaakpakket. Bestel het DIY-pakket (nu zonder verzendkosten).
We zwemmen 
in de ruimte; in ons nieuwe atelier


En als je het leuk vindt, ben je welkom om te komen kijken tijdens de Utrechtse atelierroute. Op 11 en 18 oktober ben je welkom tussen 12 - 17 uur. Graag laat ik je dan mijn werk bij gedichten en verhalen zien op
Alkhof 57B, 3582 AX Utrecht.
Tot dan?!

 
Maar eerst is het nog
Zomervakantie van 1 - 28 augustus.
Fijne tijd!

 
Copyright © 2020 Jenny Lindhout illustratie & grafisch ontwerp, All rights reserved.

unsubscribe from this list  |  update subscription preferences  |   

Email Marketing Powered by Mailchimp