Copy
Dacă întâmpinaţi probleme în vizualizarea acestui mesaj, click aici pentru varianta online.
Dragă prietene,
Servicii comunitare pentru copiii din Județul Bacău

Asistent social, asistent medical comunitar și consilier școlar: trio vital pentru asigurarea de servicii comunitare integrate  pentru copiii vulnerabili din comunitate.

Pe baza experiențelor de la nivel local, județean și național acumulate de către UNICEF și partenerii săi, acest proiect pilot își propune testarea unui model de furnizare de servicii comunitare integrate într-un număr semnificativ de comunități urbane și rurale din județul Bacău. Conceptul de servicii comunitare integrate a fost dezvoltat în urma unei iniţiative comune a Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerului Educaţiei şi Cercetării Științifice şi a Ministerului Sănătăţii, cu asistenţă tehnică din partea UNICEF.

Vezi întreaga poveste.


 
Frânturi de viață – povestea Alexandrei

Povestea unei mame minore și dorința ei de a reuși Devenită proaspătă mamă a unui baietel, Denis, Alexandra povestește cum a ajuns în situația de a aduce un copil pe lume la doar 17 ani. A aflat de sarcină în luna a cincea, după trei ani de relație cu tatăl copilului și nu a dezvăluit decât familiei, de teama judecății aspre a membrilor comunității și de posibilitatea de a fi nevoită să renunțe la școală.
Pentru Alexandra și alte fete în situația ei, serviciile integrate la nivel de comunitate ar fi putut și ar putea în continuare să aibă un impact pozitiv major. Au nevoie ca ușile școlii să le fie deschise, indiferent de situația în care se află. Mai au nevoie și de un consilier școlar care să le ofere minimul de educație sexuală, pentru a diminua riscurile unor sarcini timpurii, un asistent medical, pentru a le ajuta pe parcursul sarcinii, dacă situația este de așa natură, și de un asistent social care să susțină parcursul profesional și să vegheze la integrarea lor ulterioară în societate.

Află mai multe.
 
 
Educație parentală, psihologie infantilă și alte resurse

Noi ghiduri informative pentru părinți și dascăliImplicarea activă a părinților și dascălilor în formarea timpurie a copilului sunt esențiale pentru dezvoltarea lui armonioasă.
Să te ocupi de educarea unui copil este una dintre experiențele cele mai complexe, provocatoare, dar și cele mai generatoare de satisfacții pe care o oferă viața. Este o mare responsabilitate creșterea unui copil, astfel încât el să devină un adult sănătos, echilibrat și capabil să-și ocupe locul în generația următoare (Adler, 2011).
Abordarea pozitivă a comportamentelor copiilor reprezintă o modalitate concretă de a-ți manifesta dragostea față de copil și se bazează pe învățarea și încurajarea comportamentelor dezirabile.

Citește mai multe aici.
 
Căutam tineri ambițioși care să facă parte din familia Mesagerilor UNICEF

Căutăm tineri ambițioși, entuziaști, pentru care începutul în carieră înseamnă mai mult decât un simplu job part-time. Jobul de mesager UNICEF vine cu un program flexibil, o echipă dinamică, provocări și răsplată pe măsură.
Cei interesați să devină Mesageri UNICEF au posibilitatea de a-și pune la punct abilitatile de comunicare, negociere si persuasiune, pentru a face primii pași spre o carieră autonomă, unde viziunea și contribuția personală sunt valorificate mult mai mult decât capacitatea de a executa pur și simple sarcini.

Află mai multe.
 
Cu prietenie,
Echipa UNICEF în România

 
Ți s-a părut interesant? Trimite unui prieten!
© 2016 UNICEF România. Toate drepturile aparțin UNICEF România.
Facebook
Twitter
YouTube
Blog