Copy
Filmkrafts nyhetsbrev
                                           
 
Den Filmkraft støtta familiefilmen "Tottori! - sommeren vi var alene" har premiere 7. august.

 

DA VAR VI I GANG MED HØSTEN HER PÅ FILMSENTERET

Koronaen har allerede satt sine spor og utfordringen er at vi ikke vet hvor lenge dette vil vare, ei heller hvordan ettervirkningene etter en slik periode vil påvirke filmen fremover. Dagsorden for årets filmpolitiske konferanse under Den Norske Filmfestivalen er satt, Nobody knows anything - Film- og kinobransjen etter koronakrisen. Konferansen finner sted søndag 16. august kl.10.00 og streames også digitalt, så her kan man få med seg viktige betraktinger også hjemmefra om man ikke har anledning til å dra på årets festival.

Vi står ovenfor flere spennende prosesser til høsten. Den 22. september skal Filmkraft sette ny strategi og retning sammen med våre eiere og styre for de neste fire år – og vi har fått flere innspill i løpet av sommeren fra dere bransjeaktører. Disse sammenfattes nå samtidig som vi inviterer inn på samtaler de av dere som ønsket dette. Dette vil gi oss et videre grunnlag for å starte prosess med å sette den videre retning.

Anne Lærdal startet som daglig leder 1. august. Hennes gamle rådgiver stilling hadde søknadsfrist 30. juli og med hele 36 søknader på stillingen og mange sterke kandidater kan vi virkelig velge fra øverste hylle. Vi starter intervjurunder i neste uke og håper å ha ny person signert innen 1. september. Premiere av "TOTTORI! Sommeren vi var alene" blir ny daglig leders første offisielle oppdrag. Filmkraft har booket en hel kinosal til førpremieren av filmen. Vi ser frem til å se film sammen med bransje med familie på kino 6. august! 

De første høstukene går med på å oppsummere svar fra bransjen rundt strategi, vi skal finne riktig kandidat til den utlyste stillingen som rådgiver og forberede deltakelse under Den Norske Filmfestivalen i Haugesund 14. - 16. august og arrangementene vi skal stå for der. Gjennomgangen av søknader som kommer inn i runde 3 av året med søknadsfrist 12. august, står også på timeplanen. 

Alt godt og fin august fra oss!

Anne, Jan, Marie og Lars :)

LOGO

FILMKRAFT HAR SKIFTET LOGO!

Filmsenteret minner alle aktører i bransjen om at vi opererer med vår nye logo som vi gikk over til i fjor høst (lik denne over) og at dere også er iht til tilskuddskontrakter forpliktet til å bruke denne på rulletekst og trykksak mm. Prosjekter støttet gjennom Filmkraft Talent sine ordninger som Filmkraft Start-Stipend ol skal bruke logoen tilhørende Filmkraft Talent på samme måte. 

Logoene våre laster dere enkelt ned på våre hjemmesider

Med vennlig hilsen Filmkrafts administrasjon

ARRANGEMENT

KORT FRA ROGALAND 2020

Det har blitt en tradisjon å vise et knippe kortfilmer fra Rogaland under Den Norske Filmfestivalen i Haugesund. Filmkraft setter hvert år sammen et program på rundt en time som representerer et utvalg av prosjekter som er produsert både gjennom Filmkrafts ordinære tilskuddsordninger og gjennom prosjekter innunder Filmkraft Talent i året som har gått.

Filmene vi viser i år er FLOATING CITY av Frida Feline Nilsen og Rebekka Torgersen, THEA & TUVA av Kristian B. Walters, KNASK ELLER KNEP av Morten Evelid, MUSIKK MASKINEN av Frida Feline Nilsen og APOKALYPSE NORWAY av Jakob Rørvik. Visningen er satt til lørdag 15. august på Edda kino, tid kl.15.20 i Edda 2! Visningen krever enkeltbillett / festivalpass. Begrenset antall plasser grunnet restriksjoner rundt Covid-19. Vel møtt:)

ARRANGEMENT
FILMPOLITISK KONFERANSE 2020

Når Den Norske Filmfestivalen arrangeres i Haugesund i august, arrangeres den årlige filmpolitiske konferansen – det viktigste og største seminaret for bransjen. Årets seminar går under tittelen «Nobody knows anything», og tar for seg noen av de mest pressende spørsmålene vi møter i dagens filmverden, nemlig hvordan vi skal overkomme de enorme utfordringene COVID-19 medfører. Et bredt spekter av bransjefolk og kulturarbeidere skal gi oss sine synspunkter og ideer om saken. Se full oversikt her!

Om du ikke har mulighet til å delta fysisk på seminaret, har festivalen åpnet for digital deltakelse via YouTube. Kjøp billetter via festivalens nettsider og du vil motta en link hvor du kan følge konferansen live søndag 16. august kl 10.00. Linken vil også fungere slik at du kan se seminaret senere dersom direkte-tidspunktet ikke passer for deg. 

ARRANGEMENT

NEW NORDIC FILMS 2020

Filmkraft har delt ut akkreditering til 5 av våre regionale filmprodusenter til årets runde av New Nordic Films som finner sted 18. - 21. august i Haugesund i forbindelse med Den Norske Filmfestivalen i Haugesund. De utvalgte produsenter er: Arne Gunnar Olsen, Bjørn Eivind Aarskog, Gary Cranner, Geir Mæland og Mustafa Battal, hvorav 2 fra Nord-Rogaland og 3 fra Stavanger omegn. Filmkonsulent Lars Skorpen kommer til å delta fra Filmkraft. God nettverking! Les mer om New Nordic Films her

INVITASJON TIL BRANSJEPRAT

Filmkraft inviterer filmbransjens aktører fra Nord-Rogaland til bransjeprat

Det er en tradisjon at når Filmkraft kommer til byen i forbindelse med Den Norske Filmfestivalen så inviterer vi også til BRANSJEPRAT.

Vi møter flere av dere gjennom våre tiltak, både gjennom BESTE PRAKSIS og andre workshops, men også gjennom tilskuddsordningene våre. Vi vet at aktiviteten er stor på Haugalandet, og nye samarbeidsløsninger har oppstått, vi ønsker å høre hvordan dere organiserer dere og har opplevd korona og sjekke ståa i filmmiljøet i nordre del av fylket generelt.

Vi møter fra hele administrasjonen og håper at også dere bransjeaktører prioriterer invitasjonen vår og setter av tid til å treffe oss! Anne Lærdal, ny daglig leder kommer sammen med filmskonsulent Lars Skorpen, administrasjonsleder Jan Hauge og rådgiver for produksjon og bransjeutvikling Marie Fuglestein Lægreid.

Vi ses på Bedehusets Bar & Bazaar fredag 14. august kl.14.30-15.30!

ps: etter BRANSJEPRAT er det avspark på årets runde av Filmkappløpet 2020 - det er også for dere proffe aktører, med mulighet for å vinne arbeidsstipend på kr 20 000!
Smittevern rundt COVID-19 vil selvfølgelig ivaretas.

ARRANGEMENT

FILMKAPPLØP UNDER DEN NORSKE FILMFESTIVALEN

Er du filmskaper som bor i Rogaland? En som liker å lage film. Enten du er amatør eller profesjonell – eller rett og slett bare nysgjerrig på hvordan man jobber med filmproduksjon – er du velkommen til årets Filmkappløp! Ett ord kan tolkes på så mange måter.
MELD DEG PÅ HER: https://appex.no/Filmkapplopet2020

I år som i fjor møtes vi på Bedehuset Bar & Bazaar i Haugesund fredag 14. august kl. 16.00 for å få utdelt årets oppgave og litt sosialt. Når oppgaven er utdelt har du 48 timer på deg til å lage en film om emnet/ordet/begrepet. Søndag 16. august kl.16.00 møtes vi igjen for en felles visning av filmene hvor en jury kårer vinnerne. En amatør og en proff. Vinnerne kan vente seg en saftig premie. Premieren er åpen for alle og det blir det selvsagt rød løper og bobler i glasset. Sted for finale: Lille Maritim. *Du må bo i Rogaland og være over 16 år for å delta!

PREMIER: Talentene kjemper om et arbeidsstipend på Kr. 5.000,-, mens de profesjonelle filmskapere kjemper om arbeidsstipend på hele Kr. 20.000,- fra Filmkraft.
I år som i fjor har vi inngått et samarbeid med TV Haugaland, som vil vise alle konkurransens filmer i sine sendeflater etter konkurransen.

Samarbeidspartnere for Filmkappløpet 2020 er Filmkraft, Filmkraft Talent, Appex, Den norske filmfestivalen i Haugesund og TV Haugaland
*Smittevern rundt COVID-19 vil selvfølgelig ivaretas.

Anne hadde sin første arbeidsdag som daglig leder i Filmkraft 3. august.

ANSATTE FILMKRAFT

Styret i Filmkraft har ansatt Anne Lærdal (42) som ny daglig leder i Filmkraft. Lærdal kommer fra stillingen som seniorrådgiver med ansvar for kompetanseutvikling & kommunikasjon i Filmkraft, en stilling hun har innehatt de 6,5 siste årene. Les mer om nyansettelsen på våre hjemmesider.
 

Filmkraft har invitert bransjen til filmpremiere i samarbeid med Chezville
ARRANGEMENT

FILMKRAFT HAR NVITERT TIL PREMIERE av "TOTTORI! Sommeren vi var alene"

Filmkraft har booket en hel sal på Odeon Kino i Stavanger torsdag 6. august kl.17.00 (til ca. kl.19) og invitert filmbransjen til GRATIS premierevisning av "TOTTORI! Sommeren vi var alene".  Cast og crew besøker salen vår før visning og det vil bli servert popcorn og brus til alle i salen! Vi ser frem til regionens første spillefilmpremiere av året - som også har regionens første kvinnelige spillefilmregissør - Silje Salomonsen! Besøk filmens hjemmeside 

ps. Kinobillett = adgang til BRANSJEFÅRS etter filmen kl.19.00 før PREMIEREFESTEN senere på kvelden (info TBA), som kinobilletten også gir adgang til.

Hilsen fra oss i Filmkraft i samarbeid med Chezville
Filmkraft inviterer regionens filmprodusenter til nytt Beste Praksis.
ARRANGEMENT

FILMKRAFT INVITERER TIL NYTT BESTE PRAKSIS

Tema 27. august: EIERSKAP & JUSS
Vi har invitert Christian With, Partner og advokat, fra Bing Hodneland til å komme å snakke.

With representerte produksjonsselskapet bak BEFOREIGNERS-saken.

Hvor uavhengig av en stor strømmetjeneste må en tv-serie være for at den kan støttes som en norsk produksjon? Det spørsmålet måtte Medieklagenemnda ta stilling til rett før jul, da Rubicon TV klaget inn Norsk filminstitutt for deres avgjørelse om å trekke støtten til den norske HBO-debuten «Beforeigners», kalt «Fremvandrerne» på norsk.

Vi skal også se nærmere på erverv av rettigheter, åndsverkloven og viktigheten ved ulike avtaler/ kontrakter. Dette er et viktig og nyttig seminar for vår profesjonelle bransje.

«BESTE PRAKSIS» er et initiativ fra Filmkraft Rogaland og vi har som målsetning å tilby solide foredragsholdere og gode diskusjoner og håper at BESTE PRAKSIS vil fortsette å være en viktig møteplass for vår regions produsenter.

Tid: torsdag 27. august kl.10-15.
Sted: Clarion Hotel Air, Sola
Bevertning: LUNSJ

SØK PLASS innen 13. august: send søknad med navn, CV og en kort forklaring på hvorfor du søker til: marie@filmkraft.no

Kun dere med bekreftelse på plass på mail kan delta. Tilreisende fra den nordlige delen av fylket kan søke reisestøtte i forbindelse med deltakelse.

SØKNAD

NESTE FRIST FOR SØKNADER over kr 100 000 er 12. august


Filmkraft retter seg mot den profesjonelle audiovisuelle bransjen i Rogaland. Man kan søke støtte til utvikling og produksjon av kortfiksjon, dokumentarfilm og utvikling av manus til lang fiksjon ved filmsenteret i Rogaland. Les mer på våre hjemmesider om ditt prosjekt kvalifiserer til å søke støtte hos oss.

Filmkraft har 4 søknadsfrister hvert år for tilskudd over kr 100 000. Søknader på opp til 100 000 kr vil behandles løpende som før. Søknader sendes inn via Filmsøk

Søknadsfrister og styremøter i 2020:
15. januar (6 uker før styremøte 4. mars)
21. april (6 uker før styremøte 3. juni)
12. august (6 uker før styremøte 23. september)
21. oktober (6 uker før styremøte 2. desember)

Filmkonsulent Lars Skorpen er i Stavanger første uken i august. Han vil være tilgjengelig via epost og telefon 928 19 335 etter dette. Send en mail for å be om møte/skype konferanser.  Rådgiver for produksjon og bransjeutvikling Marie Fuglestein Lægreid avvikler ferie frem til 10. august og er tilgjengelig via e-post og telefon 451 81 132 etter dette . 

Filmkraft Talent
Viktige datoer:


14. -16. aug: FILMKAPPLØPET i Haugesund
 5. sept: FILM ROOKIES kick-off på teatret

Følg med på Filmkraft Talents Facebook-side 
Periskop informerer om film og filmfestivaler du kan oppleve digitalt
Du kan søke også mentorveiledning på ditt manus hos TRAFO!
Filmkraft 
Viktige datoer:

 6. aug: PREMIERE TOTTORI
12. aug: Filmkraft SØKNADSFRIST 3
13. aug: Søknadsfrist BESTE PRAKSIS 27. aug.
14. aug: BRANSJEPRAT I NORDFYLKET
14. - 16. aug: FILMKAPPLØPET i Haugesund
15. augt: KORT FRA ROGALAND
18. - 21. aug: New Nordic Films
20. aug: Søknadsfrist VIP-stipend,NFI
27. aug: BESTE PRAKSIS
28. aug: Søknadsfrist kortfilm,NFI
28. aug: frist kortfilm-samproduksjon,NFI
31. aug: frist utvikling&produksjon spillefilm,NFI
2. sept: Søknadsfrist Fond for lyd og bilde
14. sept: frist Nye veier, lang dokumentar,NFI
14. sept: Søknadsfrist Nye veier,dramaserier,NFI
15. sept: Søknadsfrist IDFA Docs for Sale
22. sept: STRATEGISAMLING på Filmkraft
22. sept: Søknadsfrist dramaserier,NFI
30. sept: frist Innkjøpsordningen (Filmbib)
 
øvrige søknadsfrister på NFI
Status og tiltak i forbindelse med COVID-19 på NFI
Fimkraft Rogaland på Facebook
Filmkraft på YouTube
Hjemmeside
Filmkraft Rogaland på LinkedIn
Copyright © 2020 Filmkraft Rogaland AS, Alt innhold er beskyttet av lov om opphavsrett.


Vil du endre hvordan du mottar eposter fra oss?
Du kan oppdatere innstillingene eller melde deg av nyhetsbrevet her.

Email Marketing Powered by Mailchimp