Copy
Filmkrafts nyhetsbrev
                                           
 
Det er høst og oktober.

 

FILMKRAFT i OKTOBER 
Filmkraft hadde rekordhøy søknadsmasse i tredje tildelingsrunde 2020. Vi er svært fornøyd med kvalitet og bredde i søknadene. Trenden fra forrige søknadsrunde bekrefter et fortsatt høyt aktivitetsnivå i Rogaland, og i søknadsrunde 3 av året måtte vi dessverre gi avslag til flere gode prosjekter.

Filmsenteret kan melde at arbeidet med å jobbe frem en ny strategi og handlingsplan for de neste fire år er godt i gang. Takket være gode innspill fra både bransjeaktører, eiere og et engasjert styre jobbes det nå videre med mål om å kunne vedta den videre retningen for selskapet under årets siste styremøte 2. desember. På samme tid er det dialog med NFI og vår organisasjon FilmReg rundt endringer i tilskuddsordningene. Filmkraft deltar også i denne prosessen. I den grad dette medfører større justeringer i rammene for tilskudd fra instituttet til filmsentrene, vil strategiplanen revideres etterhvert.

Parallellt med strategiarbeidet er eierne våre i dialog rundt Sandnes Kommune sin inntreden i selskapet. Det har i Sandnes kommunestyre blitt vedtatt ombygging av kontorlokaler til administrasjonen i KINO KINO, og nå jobbes det for at prosessen fullføres slik at Filmkraft kan få ny plass å bo og enda en engasjert eier i løpet av 2021. 

Følg med på ny BESTE PRAKSIS for våre regionale filmprodusenter. Tema for neste samling er lang fiksjon. Vi får besøk fra NFI, så her gjelder det å være tidlig ute med å søke plass. I oktober har vi også på planen miniworkshops: lysworkshop i Stavanger og manusworkshop i Haugesund. For talentene er det IDÉWORKSHOP m/Pitchekonkurranse og kortdokumentaren/hybriden som er i fokus, les mer om utlysningen i nyhetsbrevet.

Minner dere om å holde av dato for neste ROGALERRET på FOLKEN - onsdag 14. oktober! Programmet er ganske lokalt, og høstens første sjanse til å samle bransjefolk. Vi benytter anledningen til å annonsere GRATIS inngang denne kvelden og håper at mange tar turen. Vi tar med oss noen av gjestene til Haugesund på turne kvelden etter - og håper å se mange bransjeaktører også der :)

Administrasjonen tar et par dager fri i høstferien, men utover det er vi tilgjengelige på kontoret og det er bare å stikke innom - vi tar forholdsregler, men holder dørene åpne som alltid!

Fortsatt fin høst fra oss

Anne, Jan, Marie og Lars 

BRANSJE

FILMKRAFTS 3. TILDELINGSRUNDE
Filmkraft hadde rekordhøy søknadsmasse i tredje tildelingsrunde 2020. Ny daglig leder, Anne Lærdal, er svært fornøyd med kvalitet og bredde i søknadene. Trenden fra forrige søknadsrunde bekrefter et fortsatt høyt aktivitetsnivå i Rogaland, hvor vi dessverre har måttet gi avslag til flere gode prosjekter.

Filmkraft fikk 37 søknader om tilskudd til film og spill med en samlet søknadssum på kr 6 671 156.  Av dette ble det i styremøte 23. september vedtatt tilskudd til 8 prosjekter med søknadssum over kr 100.000. I tillegg har 9 prosjekter inntil kr 100 000 blitt vedtatt administrativt. Av disse 17 prosjektene var 9 utviklingsstøtte og 8 produksjonsstøtte. Samlet tildeling ble kr 2 691 000, hvorav kr 180 000 er fordelt på fire ulike tilskudd til smittevern i forbindelse med COVID-19 under opptak.

Les mer om tildelingene her

ARRANGEMENT

MINI WORKSHOP LYS
LYSworkshopen 20. oktober kl.10-16 på SCREEN STORY vil handle om det grunnleggende rundt lys. Hva er det som formgir noe eller separer noe fra bakgrunnen. I blanding av eksempler og teori vil vi prøve å gi en forståelse av hva lys er og hvordan en gjør det.

Nils Petter Devold Midtun har jobbet som filmfotograf siden midten av nittitallet og har en lang og allsidig erfaring. Han er vant med store filmsett gjennom arbeid på reklamefilmer, kortfilmer, spillefilm og fiksjonsserier. Han er også godt kjent med å jobbe på lav budsjetts filmer hvor det er viktig å bruke ressursene riktig. Videre har han gjort en rekke kinodokumentarer og lengre dokumentarer for TV og har god forståelse for sjangeren.

Gjennom å forstå det grunnleggende vil en lettere forstå hvordan. Lys er for mange en gåte og et mysterium, men det er faktisk veldig konkret og fysisk.

Kurset passer for dere som virker som filmarbeidere i regionen vår. Erfarne fotografer kan ha glede av å oppfriske og det vil være matnyttig for ferske fotografer. Regissører og produsenter som ønsker å forstå omfanget av å arbeide med lys, kostnadsbilde og hvilke ulike lamper en kan trenge i en produksjon er velkomne til å delta. Les mer om workshopen her
Tilreisende kan søke om reisestøtte i forkant. Søk plass: marie@filmkraft.no innen 6 oktober.

Tiltaket er et samarbeid mellom Filmkraft og SCREEN STORY.

ARRANGEMENT

MINI WORKSHOP FILMSCENER
Vi ønsker å invitere til en mini-workshop om filmscener sammen med vår filmkonsulent.

Dette blir arrangert i Haugesund på Bedehusets Bar&Bazaar den 16 oktober fra 10:00-16:00.
Hva er en god filmscene og hvordan kan scenen vi skriver bli god? Vi inviterer deg til å se og diskutere og få idéer til gode scener sammen med filmkonsulent Lars Skorpen.
Denne workshopen vil passe for manusforfattere og regissører som har skrevet endel manus før og som vil gjøre mer og bedre film. Søk plass: marie@filmkraft.no innen 8. oktober 2020.
Les mer om workshopen her
Tilbudet er åpent for alle fra Rogaland. Tilreisende må huske å søke reisestøtte i forkant.

ARRANGEMENT

BESTE PRAKSIS - LANG FIKSJON
Filmkraft viderefører satsingen på kompetanseheving og bransjeutvikling. Utover året fortsetter vi å arrangere en serie seminarer under paraplyen "BESTE PRAKSIS".

Fra NFI har vi invitert:
Anne Borggaard Sørensen, Filmkonsulent spillefilm og dramaserier
Asle Vatn, Filmkonsulent spillefilm og dramaserier
Isak Eymundsson, Produksjonsrådgiver spillefilm
Mina Holdhus, Produksjonsrådgiver spillefilm

Moderator for dagen: Gary Cranner
Vi vil starte dagen med en god samtale hvor det også åpnes opp for spørsmål fra salen.
Hva kreves av diverse søknadsvedlegg? Hva kan det søkes om?
Hvilke muligheter finnes og hvordan nå gjennom til NFI?

Vi ønsker også å legge opp til individuelle møter. Lurt å booke slike møter tidlig. Send forespørsel til: marie@filmkraft.no

"BESTE PRAKSIS" er et initiativ fra Filmkraft Rogaland og vi har som målsetning å tilby solide foredragsholdere og gode diskusjoner og håper at BESTE PRAKSIS vil fortsette å være en viktig møteplass for vår regions produsenter.

Tid: 10 November, Kl: 09:30 - 16:00. Sted: TBA, Bevertning: LUNSJ, deltakelse: GRATIS
SØK PLASS innen 20. oktober: send søknad med navn, CV og en kort forklaring på hvorfor du søker til: marie@filmkraft.no
* Kun de med bekreftelse på plass på mail kan delta.
**tilreisende fra den nordlige delen av fylket kan søke reisestøtte i forbindelse med deltakelse.

TALENT

IDÉWORKSHOP m/PITCHEKONKURRANSE 
Tema: kortdokumentaren/hybridfilmen 
Instruktører: prisbelønte og anerkjente dokumentarist Zaradasht A. Hairan ("Nowhere to hide") & skuespiller, komiker og forfatter Terje Torkildsen

datoer: 
mandag 19. oktober (utarbeide idé), tirsdag 20. oktober(skrive ut ide/jobbe frem pitch)
onsdag 21. oktober (generalprøve, siste veiledning)  og fredagen 23. oktober (pitch foran et panel) 
Alt kl.16.00-18.00+ på ettermiddager, 
Sted:
Filmkrafts lokaler 
Aldersgruppe: 20-30 år (+-)
Premie: stipend på kr 10 000 for å videreutvikle ide og mulighet for produksjon 
*møter så igjen på nyåret og har jobbet videre med prosjektet, det er da klart for at en produsent søke det resterende beløpet under forutsetning av at kortdokumentaren realiseres under veiledning av mentorer. (Vi ønsker lære opp og utfordre den som vinner ytterligere!) Anerkjente dokumentarfilmskaper Zaradahst blir med som mentor så langt filmskaper ønsker det videre.
TEMA: ANSVAR
Søk med din idé og CV innen 12. oktober på mail til: anne@filmkraft.no
Workshopen og konkurransen er et prosjekt i FILMKRAFT TALENT

FESTIVAL NYTT

"Guld og Snöflinger" av Ronak Naderi skal til Uppsala Internationella Filmfestival.

"Thea & Tuva" av Kristian Walters skal til Nordische Filmtage Lübeck 2020.

"KNASK eller KNEP" av Morten Evelid skal til Nordische Filmtage Lübeck 2020
og Bergen Internasjonale Filmfestival.

"MUSIKK MASKINEN" av Frida Feline Nilsen skal til Ramaskrik.

Vi ønsker dem alle lykke til på sine respektive ´reiser`!

ARRANGEMENT

ROGALERRET 14. oktober
-et uformelt møtested for visning, debatt og samtale om film.
Program: 
KONFERANSE-KNUTEN
HURRA FOR DEG
TOTTORI! Sommeren vi var alene
NORSK-ISH

Tidspunkt: onsdag 14. oktober kl.19.30-22.00 (dørene åpner kl.19.00)
Programleder: Terje Torkildsen
Inngang: GRATIS i kveld!
Sted: FOLKEN, Stavanger

Rogalerret er en møteplass for både filmbransjen og et kulturinteressert publikum.

ARRANGEMENT

ROGALERRET PÅ TURNÈ 15. oktober
-et uformelt møtested for visning, debatt og samtale om film.
Program: 
KONFERANSE-KNUTEN
AVSTAND
NORSK-ISH
STJERNEHIMMEL
Tidspunkt: onsdag 15. oktober kl.19.30-22.00 (dørene åpner kl.19.00)
Programleder: Lars Skorpen
Inngang: GRATIS denne kvelden!
Sted: BEDEHUSETS BAR&BAZAAR, Haugesund

Rogalerret er en møteplass for både filmbransjen og et kulturinteressert publikum.

FILMKRAFT TALENT

FILM ROOKIES KICK-OFF & CREW
Talentprosjektet FILM ROOKIES hadde kick-off på teatret lørdag 5. september. da møttes årets fire regissører møte sine skuespillere og planleggingen av innspillingene av en filmscene var i gang. Skuespiller og filmskaper Thomas Aske Berg (Vampyr Vidar) var mentor på kick-off dagen. Han jobbet sammen med de unge regissørene og skuespillerne denne første samlingsdagen som markerte starten på en innholdsrik høst for dette største talentprosjektet innunder FILMKRAFT TALENT i Filmkraft. 

SCREEN STORY er årets produsent, og de stiller med mentorer i alle fagfunksjoner - deltakerne får mulighet til å bli kjent med dem og vise dem hva de kan - OPPTAK SKJER 7. og 8. november og det vil bli avholdt tekniske workshops i forkant - og PREMIERE av alle filmscenene og feiring av egen innsats i Talenttimen 9. desember. Er du i alder 16-30 år og VIL DU BLI MED I FILMCREWET? send en mail til produsent: Elisabeth.rovaer@screen.no

FILMKRAFT TALENT

FILMKRAFT START-STIPEND runde 2. 2020
Filmkraft talent fikk mange gode søknader til 2. runde med Filmkraft START-STIPEND. Hvert år deler vi ut kr 25.000 til flere unge filmskapere med prosjekter som skal bidra til å bygge deres CV. Denne gang var det tre stk prosjekter som ble valgt ut: Frida feline Nilsen (24 år) mottar stipend for å filmatisere en filmscene gjennom prosjektet sitt "DAPDUNE ROAD". James Froment (25 år) mottar stipend for å spille inn pilot til tv-serie konseptet "GENERATION".Leo Kramer (19 år) og Emilie Lerang Rosnes (18 år) mottar stipend til sitt prosjekt "DILLA" hvor de skal produsere 2 stk musikkportretter i dokumentarisk form. Vi ser frem til å følge prosjektene og få dem presentert i fremtidige Talenttimen 9. desember!

SØKNAD

NESTE FRIST FOR SØKNADER over kr 100 000 er 21. oktober

Filmkraft retter seg mot den profesjonelle audiovisuelle bransjen i Rogaland. Man kan søke støtte til utvikling og produksjon av kortfiksjon, dokumentarfilm/serie og utvikling av manus til lang fiksjon ved filmsenteret i Rogaland. Les mer på våre hjemmesider om ditt prosjekt kvalifiserer til å søke støtte hos oss.

Filmkraft har 4 søknadsfrister hvert år for tilskudd over kr 100 000. Søknader på opp til 100 000 kr vil behandles løpende som før. Søknader sendes inn via Filmsøk

Søknadsfrister og styremøter i 2020:
15. januar (6 uker før styremøte 4. mars)
21. april (6 uker før styremøte 3. juni)
12. august (6 uker før styremøte 23. september)
21. oktober (6 uker før styremøte 2. desember)

Filmkonsulent Lars Skorpen er i Stavanger ca annenhver uke igjennom høsten, og er tilgjengelig via epost og telefon 928 19 335. Send en mail for å be om møte/skype konferanser.  Rådgiver for produksjon og bransjeutvikling Marie Fuglestein Lægreid er tilgjengelig ukedager i vanlig kontortid og er tilgjengelig via e-post og telefon 451 81 132. Ta gjerne kontakt i forkant for å avtale møter. 

Filmkraft Talent
Viktige datoer:


12. okt: SØKNADSFRIST IDEWORKSHOP
14. okt: ROGALERRET på Folken
15. okt: ROGALERRET på turne i Haugesund
19, 20, 21 og 23. okt: IDÉWORKSHOP m/Pitch
7.-8. nov: OPPTAK FILM ROOKIES
9. des: TALENTTIMEN

Følg med på Filmkraft Talents Facebook-side 
Periskop informerer om film og filmfestivaler du kan oppleve digitalt
Du kan søke også mentorveiledning på ditt manus hos TRAFO!
Filmkraft 
Viktige datoer:

7. - 18. oktober: BIFF
8.-9. okt: HØSTFERIE på Filmkraft
14. okt: ROGALERRET på Folken
15. okt: ROGALERRET på turne i Haugesund
16. okt: MiniWorkshop: FILMSCENE
20. okt: MiniWorkshop: LYS
21. okt: Søknadsfrist runde 4. Filmkraft
10. november: BESTE PRAKSIS-LANGFIKSJON
øvrige søknadsfrister på NFI
Status og tiltak i forbindelse med COVID-19 på NFI
Fimkraft Rogaland på Facebook
Filmkraft på YouTube
Hjemmeside
Filmkraft Rogaland på LinkedIn
Copyright © 2020 Filmkraft Rogaland AS, Alt innhold er beskyttet av lov om opphavsrett.


Vil du endre hvordan du mottar eposter fra oss?
Du kan oppdatere innstillingene eller melde deg av nyhetsbrevet her.

Email Marketing Powered by Mailchimp