Copy
FILMKRAFTS NYHETSBREV
DESEMBER 2020
Bilde fra dokumentaren "Slagene i Hafrsfjord" av Vinterfilm AS.

 

FILMKRAFT I DESEMBER 
Filmkraft fikk 24 AV-søknader om tilskudd i 4. tildelingsrunde 2020, med en samlet søkersum på 4.588.000 kroner. Det ble vedtatt tilskudd til 13 prosjekt (11 med søknadssum over 100.000 kroner, og 2 mindre ekstrabevilgninger). I tillegg er det 3 prosjekt som allerede er bevilget administrativt. Samlet gir disse 16 tilskuddene en sum på 3.125.000 kroner, hvorav 7 er utviklingsstøtte og 9 er produksjonsstøtte.
Se TILDELINGER RUNDE 4 i 2020 her.

En kjapp oppsummering av 2020 viser at Filmkraft har delt ut 11,4 millioner kr totalt i 2020. I tillegg til den ordinære støtten fra KUD via NFI består summen av tilbakekalte midler og ekstra støtte i forbindelse med COVID-19 fra KUD, tilsvarende 1,2 millioner kr. Disse midlene ble ikke utlyst særskilt men lagt til som en utvidelse av den samlede rammen for 2020. Dette har gjort det mulig for flere prosjekter å motta støtte fra Filmkraft. 

Styret vedtok i dag et forslag til ny strategi som nå videre skal ut på høring med svarfrist 21. februar 2021. Vedtak om endelig strategi og oppdatert regelverk med utgangspunkt i dette vil etter planen bli vedtatt styremøtet 17. mars 2021.

Merk! Vi går over til nytt søknadssystem på nyåret, fra og med 4. januar kan man søke midler via vårt nye søknadssystem Regportal:Filmkraft. Merk dere også søknadsfrister for 2021 gjengitt på våre hjemmesider og nederst i dette nyhetsbrevet.

Vi ønsker rådgiver Kristine Elliott velkommen i Filmkraft! Kristine tar over arbeidsoppgavene som Anne Lærdal hadde da hun var seniorrådgiver ved filmsenteret, altså skal hun ha en kombinert stilling som talentutvikler 50% og kommunikasjonsansvarlig for Filmkraft 50%. 

2021 gir oss mest sannsynlig også Sandnes Kommune inn som ny medeier i Filmkraft og ny plass å bo - administrasjonen ser frem til å bli del av filmhistorien på KinoKino.

Med ønsker om en fin annerledes desember og en fredelig julefeiring fra oss

Anne, Jan, Marie, Kristine og Lars 

ARRANGEMENT

CLAIRE DOBBIN WORKSHOP
Deltakerne til manusworkshop med Claire Dobbin er nå valgt ut og første samling arrangeres 1.desember 2020. Vi fikk mange gode søknader med fine prosjekter og har valgt ut 8 personer som skal delta.
Les mer her.

ARRANGEMENT

ROGALERRET 2. desember
-et uformelt møtested for visning, debatt og samtale om film.
Program: 

HURRA FOR DEG
GLEDELIG JUL
KODENAVN: NAGASAKI
MAXI-TAXI DRIVER
NOWHERE
og musikalske innslag fra Stavanger-bandet VANARY

Tidspunkt: onsdag 2. desember kl.19.30-22.00 (dørene åpner kl.19.00)
Programleder: Terje Torkildsen
Inngang: GRATIS!
Sted: FOLKEN, Stavanger
NB: Max 50 plasser

Rogalerret er et samarbeid mellom Filmkraft og FOLKEN og en møteplass for både filmbransjen og et kulturinteressert publikum. Tiltaket er støttet av NFI. Folken har gode rutiner for smittevern, og alle blir registrert ved ankomst. Følg Rogalerret på Facebook for å få den nyeste informasjonen om disse arrangementene.

ARRANGEMENT

DOKUMENTARKONVENTET 2020
Filmkraft oppfordrer til at man setter av tid til 4 timer HELDIGITAL gjennomføring av Dokumentarkonvent den 7. desember kl.15.00-19.00, påmeldingen er GRATIS og påmeldingsfrist er torsdag 3. desember . Meld deg på her

ARRANGEMENT

BESTE PRAKSIS - SALG&DISTRIBUSJON
Filmkraft viderefører satsingen på kompetanseheving og bransjeutvikling under paraplyen "BESTE PRAKSIS". Tema 8. desember er SALG & DISTRIBUSJON.

Vi har invitert:
GITTE HANSEN – digitalt oppmøte
FRANK STAVIK fra Fidalgo – fysisk oppmøte
SVANHILD SØRENSEN fra Norsk filmdistribusjon - digitalt oppmøte

Vi vil starte dagen med en god samtale hvor det også åpnes opp for spørsmål fra salen. Hva er en salgsagent? Hva er distribusjon? Hvordan velger de ut filmer? Hvor finner de filmene? Hva bør du tenke på for å få filmen din ut i verden? Hvordan skal dere forholde dere til festivaler? Dette blir en veldig spennende dag med mye fokus på salg & distribusjon. I tillegg skal Svanhild prate om norske filmer, strategiske beslutninger og digitale salg. Hun vil bruke spillefilmen Tottori! Sommeren vi var alene som et godt eksempel.

Tid: 08. Desember
Kl: 09:00 - 16:00
Sted: Radisson Blu Atlantic, Stavanger

*Denne workshopen avholdes iht regler for smittevern, men vi minner deltakerne våre på at vi må holde avstand og vaske hendene.

"BESTE PRAKSIS" er et initiativ fra Filmkraft Rogaland og vi har som målsetning å tilby solide foredragsholdere og gode diskusjoner og håper at BESTE PRAKSIS vil fortsette å være en viktig møteplass for vår regions produsenter. Følg Filmkraft Mesterklasser & workshops for flere arrangementer.

ARRANGEMENT

BESTE PRAKSIS KORT FIKSJON

Vi har invitert: Ravn Wikhaug, Produksjonsrådgiver dokumentar- og kortfilm og Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen, Filmkonsulent kortfilm fra NFI til å komme å snakke med vår regionale filmbransje. Moderator for dagen: Lars Skorpen

Vi vil starte dagen med en god samtale hvor det også åpnes opp for spørsmål fra salen.
Hva kreves av diverse søknadsvedlegg? Hva kan det søkes om?
Hvilke muligheter finnes og hvordan nå gjennom til NFI?

NFI skal over nyttår innføre et nytt tilskuddssystem, hvor blant annet Nye Veier skal erstattes med en bredere talentsatsing. Oppdelingen mellom filmkonsulentene opphører, men to av dem skal spesifikt jobbe med kortfilm, samt utvikling av manus og produksjon av talent/lavbudsjett spillefilm og dramaserier. Dette vil vi i Rogaland vite mer om og er glad for at de tar turen hit til oss!

Vi ønsker også å legge opp til individuelle møter. Lurt å booke slike møter tidlig. Send forespørsel til: marie@filmkraft.no.

Tid: 21. januar, Kl: 10:00 - 16:00, Sted: Radisson Blu Atlantic, Stavanger, Bevertning: LUNSJ
SØK PLASS innen 10. januar. Det er gratis å delta! send søknad med navn, CV og en kort forklaring på hvorfor du søker til: marie@filmkraft.no
* Kun de med bekreftelse på plass på mail kan delta.
**tilreisende fra den nordlige delen av fylket kan søke reisestøtte i forbindelse med deltakelse.

"BESTE PRAKSIS" er et initiativ fra Filmkraft Rogaland og vi har som målsetning å tilby solide foredragsholdere og gode diskusjoner og håper at BESTE PRAKSIS vil fortsette å være en viktig møteplass for vår regions produsenter. Følg Filmkraft Mesterklasser & workshops for flere arrangementer.

ARRANGEMENT

FAMLEFASEN

Etter tips fra våre bransjeaktører kommer Gro Dahle til Stavanger. Hun skal ta dere gjennom en flott dag med introduksjoner i famlefasens skattekammer, slippe skriften løs og ikke tenke, slippe taket og la seg falle, karakterer, levende modeller og mye mer.

Gro Dahle debuterte med diktsamlingen AUDIENS i 1987, hun har senere markert seg som en av våre mest sentrale lyrikere. Gro Dahle har skrevet bøker i mange sjangre og vunnet en rekke litterære priser. I 1998 mottok hun også Aschehoug-prisen for sitt samlede forfatterskap og i 2015 ble hun tildelt Triztan Vindtorns poesipris for sin innsats for norsk poesi.

Det er begrenset antall plasser. Husk å søk plass i god tid. Det er GRATIS å delta!
Tid: 27 .januar, Kl: 09:00 - 18:00, Sted: Radisson Blu Atlantic, Stavanger
Bevertning: LUNSJ, SØK PLASS innen 10. januar:
søknad med navn, CV og en kort forklaring på hvorfor du søker til: marie@filmkraft.no
* Kun de med bekreftelse på plass på mail kan delta.
**tilreisende fra den nordlige delen av fylket kan søke reisestøtte i forbindelse med deltakelse.

FESTIVALNYTT


Tottori! Sommeren vi var alene har rundet 55 000 på norske kinoer, og fortsetter nå sin suksess. "Infants Terribles prisen på Gijon International Film Festival, "The Children`s and Youth Film Prize" og 5000 Euro i prispenger fra Gemeinnutzige Sparkassenstiftung von Lübeck er siste oppdaterte prisdryss. Det var en tre personers voksenjury som pekte ut barnefilmen som sin favoritt. Barnejuryen på festivalen gav samme film hederlig omtale. Tottori, som er regissert av Silje Salomonsen og Arild Østin Ommundsen har allerede vært mye ute på festivaler og har blant annet tidligere blitt vist på CineKid, Mill Valley, Schlingel, Olympia, Gijon, Thessaloniki, Minsk, Chicago, Wien og mange flere. Foreløpig har den mottatt publikumsprisen i Mill Valley og i Schlingel fikk de prisen for beste europeiske barnefilm i tillegg til nå Lübeck. Filmen fikk også spesialpris i kategori barne og ungdomsfilm under Minsk International Film festival Lipstad. 
 
Til Kingdom Come  med co-produsent Torstein Grude for Piraya Film skal vises under IDFA 16. nov-6. des.

Kodenavn: Nagasaki regissert av Fredrik S. Hana og produsert av Gunhild Oddsen på Gofilm får premiere på Slamdance 2021 i februar.

Vi ønsker dem alle lykke til!

FILMKRAFT TALENT

TALENTTIMEN skal etter planen avvikles onsdag 9. desember!
Filmkraft Talent arrangerer hvert år TALENTTIMEN, her er det premierer av filmer produsert i våre talentprogrammer av unge talentfulle filmskapere under veiledning fra mentorer i fra den profesjonelle filmbransjen fra regionen vår.
Les mer om programmet her
Sted: Sal 6 kl.18.00 på Odeon Kino Stavanger.
*Smitteverntiltak:
1. Man må hente ut billett i billettluka og registrere tlf nr.
2. Husk å holde avstand
3. sitt på henviste plasser og del opp i kohorter når man setter seg i salen.
4. hvis du er forkjølet eller viser andre symptomer så takker vi deg for at du holder deg hjemme.
Max 100 plasser, første mann til mølla.

Vi gleder oss til å samles og vise frem flotte filmprosjekter tross dette litt anderledes året!

FILMKRAFT TALENT

FILM ROOKIES OPPTAK DESSVERRE AVLYST

Samarbeidspartnere Filmkraft talent, produsent SCREEN STORY og BUT v/ ROGALAND TEATER så seg dessverre nødt til å avlyse opptakene av FILM ROOKIES helgen 7. - 8. november. Det var utrolig leit, og vi hadde alle gledet oss. Vi møtte gjøre det som var ansvarlig, og følge anbefalingene som blir gitt iht FHI sine anbefalinger rundt økningen i smitte av COVID-19 viruset.

Takk for innsatsen våre kjære regissører: Frida Feline Nilsen, Samuel Dale, Brage Norløff Grindeland og Lisa Ravna Rørmøen! Alle i filmcrew og skuespillere fra BUT. Dere har alle gjort en fantastisk jobb frem mot opptakshelgen, og vi ønsker at dere ikke tenker på alt forarbeidet som forgjeves. Dere har deltatt i et stort og viktig talentprosjekt og lærdommen i den forberedende fasen og de nye kontaktene dere har knyttet kan ingen ta fra dere. Vi ønsker også å benytte anledningen til å TAKKE alle mentorer som sto klare til å jobbe på prosjektet i helgen: Stian Skjerping, Thomas Aske Berg, Stian Kristiansen, Eili Harboe og Mads Eriksen, produsent Elisabeth Røvær, teatermaker og dramaturg Carl Jørn Johannesen og ansvarlig for Filmkraft Talent Anne Lærdal.

Film Rookies 2021 er nå under planlegging så hold øynene åpne for utlysning av manus-konkurranse.

Ønsker ditt produksjonsselskap å være produsent for Film Rookies 2021? Ta kontakt med kristine@filmkraft.no

SØKNAD

NESTE FRIST FOR SØKNADER over kr 100 000 er 3. februar i 2021

Filmkraft retter seg mot den profesjonelle audiovisuelle bransjen i Rogaland. Man kan søke støtte til utvikling og produksjon av kortfiksjon, dokumentarfilm/serie og utvikling av manus til lang fiksjon ved filmsenteret i Rogaland. Les mer på våre hjemmesider om ditt prosjekt kvalifiserer til å søke støtte hos oss.

Filmkraft har 4 søknadsfrister hvert år for tilskudd over kr 100 000. Søknader på opp til 100 000 kr vil behandles løpende som før når nye søknadsportal har åpnet for behandling 4. januar.

Søknadsfrister og styremøter i 2021:
3. februar (6 uker før styremøte 17. mars)
14. april (6 uker før styremøte 26. mai)
18. august (6 uker før styremøte 29. september)
20. oktober (6 uker før styremøte 1. desember)

Filmkonsulent Lars Skorpen er tilgjengelig via epost og telefon 928 19 335. Send en mail for å be om møte/skype konferanser. Vi begrenser tilstedeværelse i Stavanger akkurat nå i den verste COVID-19 bølgen, så digitale møter er slik man kan treffe oss. Rådgiver for produksjon og bransjeutvikling Marie Fuglestein Lægreid er tilgjengelig ukedager i vanlig kontortid og er tilgjengelig via e-post og telefon 451 81 132. Ta gjerne kontakt i forkant for å avtale møter. 

Filmkraft Talent
Viktige datoer:2. des: ROGALERRET på Folken
9. des: TALENTTIMEN

Følg med på Filmkraft Talents Facebook-side 
Periskop informerer om film og filmfestivaler du kan oppleve digitalt
Du kan søke også mentorveiledning på ditt manus hos TRAFO!
Filmkraft 
Viktige datoer:


2. desember: Styremøte
2. desember: ROGALERRET
7. desember: DOKUMENTARKONVENTET
8. des: BESTE PRAKSIS-Distribusjon
1. des: SØKEPORTALEN STENGES
4. jan: SØKERPORTALEN ÅPNES
21. jan: BESTE PRAKSIS-kort fiksjon
27. jan: GRO DAHLE-FAMLEFASEN
øvrige søknadsfrister på NFI
Status og tiltak i forbindelse med COVID-19 på NFI
Fimkraft Rogaland på Facebook
Filmkraft på YouTube
Hjemmeside
Filmkraft Rogaland på LinkedIn
Copyright © 2020 Filmkraft Rogaland AS, Alt innhold er beskyttet av lov om opphavsrett.


Vil du endre hvordan du mottar eposter fra oss?
Du kan oppdatere innstillingene eller melde deg av nyhetsbrevet her.

Email Marketing Powered by Mailchimp