Copy
Filmkrafts nyhetsbrev
                                           
 
Talentprosjektet "NESTE DØR" er klar for TALENTTIMEN 9. desember

 

FILMKRAFT i NOVEMBER 
Filmkraft mottok i fjerde og siste tildelingsrunde i 2020 søknader for rundt kr 4 588 000 fordelt over 25 prosjekter. Vi er fornøyde med søkermassen og ser frem til å gå gjennom søknadene. Et raskt overblikk forteller oss at det er 8 kvinnelige regissører og 8 kvinnelige produsenter på søkerlisten, mot 15 mannlige regissører og 18 mannlige produsenter. En positiv utvikling for en jevnere kjønnsbalanse i søkermassen slik vi tolker det.

Ekstramidlene fra Kulturdepartementet, som viste seg å bli 1,2 mill, er å regne som et tilskudd til våre opprinnelige tildelte KUD midler. De blir derfor ikke utlyst særskilt, men håndtert som en utvidelse av samlet ramme.

Arbeidet med å jobbe frem en ny strategi og handlingsplan for de neste fire år er godt i gang. Styret vil etter planen vedta et forslag til ny strategi ved neste styremøte den 2. desember som sendes ut på høring med svarfrist utpå nyåret. Samtidig med vår strategiprosess er det parallelle diskusjoner i forvaltningen om justering av forskriftene vi jobber etter. Dette kan eventuelt medføre visse justeringer i vårt mandat. Dette kommer vi isåfall tilbake til. I tillegg foreligger det en bestilling fra Stortinget om evaluering av filmsentrene. Forutsatt at alle konklusjoner rundt siste tids spørsmål faktisk er på plass, så er plan for å vedta endelig strategi for filmsenteret under det første styremøtet i 2021 satt til 17. mars.

Parallellt med strategiarbeidet jobber eierne våre med aksjesalg til Sandnes kommune. Det har i Sandnes kommunestyre blitt vedtatt ombygging av kontorlokaler til administrasjonen i KINOKINO. Filmkraft ser frem til ny plass å bo og enda en engasjert eier i løpet av 2021. Daglig leder Anne Lærdal er for tiden rådgiver i prosjektgruppa til Sandnes kommune som jobber frem ny handlingsplan og strategi for `Film i Sandnes`. Filmkraft ser frem til videre arbeid med Sandnes sin nye strategi for film.

Det er tid for ny BESTE PRAKSIS for våre regionale filmprodusenter. Tema for samlingen 8. desember er salg og distribusjon. Les mer i nyhetsbrevet om de neste versjonene av workshopen. For talentene er det IDÉWORKSHOP m/Pitchekonkurranse og kortdokumentaren/hybriden som er i fokus, les mer om NY utlysning i nyhetsbrevet.

Minner alle om å holde av dato for neste ROGALERRET på FOLKEN - onsdag 2. desember! Programmet vil bære preg av høytiden vi da står ovenfor, vi lover både julefilm, spennende prosjekter og musikk. Vi benytter anledningen til å annonsere GRATIS inngang også denne kvelden og håper at mange tar turen til årets siste bransjesamling. Vi kommer dessverre ikke til å arrangere julefest for filmbransjen i år grunnet restriksjonene rundt korona, men håper at flest mulig ønsker å treffes da på Rogalerret under trygge rammer for smittevern på Folken. Vi tar i stedet sikte på en større kombinert sommer og innflytningsfest i KINOKINO mot sommeren-21.

Vi på Filmkraft er tilgjengelige på kontoret og det er bare å stikke innom - vi tar forholdsregler, men holder dørene åpne som alltid!

Merk! Ettersom vi går over til nytt søknadssystem ved årsskiftet er siste frist for anmodninger i 2020 og søknader om tilskudd inntil kr 100 000 30. november. Noter også ned søknadsfrister for 2021, alle står gjengitt i vår kalender på hjemmesiden vår og nederst i dette nyhetsbrevet.

med ønsker om en innholdsrik november fra oss

Anne, Jan, Marie og Lars 

ARRANGEMENT

BESTE PRAKSIS - SALG&DISTRIBUSJON
Vi har invitert: GITTE HANSEN – digitalt oppmøte og FRANK STAVIK – fysisk oppmøte fra Fidalgo til å komme å snakke med vår regionale filmbransje.

Vi vil starte dagen med en god samtale hvor det også åpnes opp for spørsmål fra salen.
Hva er en salgsagent? hva er distribusjon? Hvordan velger de ut filmer? Hvor finner de filmene? Hva bør du tenke på for å få filmen din ut i verden? Hvordan skal dere forholde dere til festivaler? Dette blir en veldig spennende dag med mye fokus på salg & distribusjon.

Både Gitte og Frank er åpne for individuelle samtaler som vi anbefaler dere å benytter dere av. Møter må bookes i forkant, det er lurt å være tidlig ute. Gitte kan også gjerne sette seg inn i prosjekter på forhånd, en forespørsel må da sendes til Marie i forkant av dagen . Benytt dere av dette tilbudet. Salg og distribusjon er viktig. Send forespørsel ang en-til-en møter til: marie@filmkraft.no.

Dette er et viktig og nyttig seminar for vår profesjonelle bransje.
"BESTE PRAKSIS" er et initiativ fra Filmkraft Rogaland og vi har som målsetning å tilby solide foredragsholdere og gode diskusjoner og håper at BESTE PRAKSIS vil fortsette å være en viktig møteplass for vår regions produsenter.

Tid: 08. desember, Kl: 09:00 - 16:00, Sted: Radisson Blu Atlantic, Stavanger, Bevertning: LUNSJ, deltakelse er GRATIS. SØK PLASS innen 20. november: send søknad med navn, CV og en kort forklaring på hvorfor du søker til: marie@filmkraft.no
* Kun de med bekreftelse på plass på mail kan delta.
**tilreisende fra den nordlige delen av fylket kan søke reisestøtte i forbindelse med deltakelse.

TALENT

IDÉWORKSHOP m/PITCHEKONKURRANSE 
Tema: kortdokumentaren/hybridfilmen 
Instruktører: prisbelønte og anerkjente dokumentarist Zaradasht A. Hairan ("Nowhere to hide") & skuespiller, komiker og forfatter Terje Torkildsen.

datoer: 
mandag 30. nov (skrive ut idé), tors 3. des (generalprøve og siste veiledning) og finale fre 4. desember (pitch foran et panel) .
 
Alt kl.16.00-18.00+ på ettermiddager, 
Sted:
Filmkrafts lokaler 
Aldersgruppe: 18-30 år (+-)
Premie: stipend på kr 10 000 for å videreutvikle ide og mulighet for produksjon 
*møter så igjen på nyåret og har jobbet videre med prosjektet, det er da klart for at en produsent søke det resterende beløpet under forutsetning av at kortdokumentaren realiseres under veiledning av mentorer. (Vi ønsker lære opp og utfordre den som vinner ytterligere!) Anerkjente dokumentarfilmskaper Zaradahst blir med som mentor så langt filmskaper ønsker det videre.
TEMA: ANSVAR
Søk med din idé og CV innen 13. nov på mail til: anne@filmkraft.no
Workshopen og konkurransen er et prosjekt i FILMKRAFT TALENT

FESTIVAL NYTT


Tottori! Sommeren vi var alene har rundet 55 000 på norske kinoer, og fortsetter nå sin suksess på internasjonale barnefilmfestivaler. Filmen ble filmen tildelt publikumsprisen på Mill Valley Film Festival i California og prisen for «beste europeiske barnefilm» på Schlingel Internationales Filmfestival i Chemnitz, Tyskland. I tillegg reiser filmen til Chicago international childrens film festival, Asian Contents & Film Market i Busan.
 
Thea & Tuva av Kristian Walters skal til Nordische Filmtage Lübeck november 2020 og er nå ute på FILMBIB.
 
KNASKellerKNEP av Morten Evelid skal til Nordische Filmtage Lübeck november 2020, Chicago international childrens film festival, International Short Film Festival for Children and Youth Berlin.
 
Guld & Snöflingor av Ronak Naderi skal til Uppsala Internationale Film Festival.

Til Kingdom Come  med co-produsent Torstein Grude for Piraya Film skal vises under IDFA 16. nov-6. des.

Vi ønsker dem alle lykke til!

Festivaler verdt å merke seg i november: 
4–8. november Nordische Filmtage Lübeck
8–20. november KUKI - 13th International Short Film Festival for Children and Youth Berlin 
13–22. november Chicago international childrens film festival

FESTIVAL NYTT

PITCHEKONKURRANSE

I samarbeid med Mediefondet Zefyr arrangerer BARNEFILMFESTIVALEN i Kristiansand for 3. gang pitchekonkurranse med fokus på tv-serier og langfilm for barn og unge. Juryen har nå kommet frem til 8 finalister som inviteres til å pitche sine prosjekter og får muligheten til å vinne 100 000 kroner.
Årets jury består av Kim Skarning Andersen, Tonje Skar Reiersen og Jan Aksel Angeltveit.
Filmskapere med ønske om å realisere en kinofilm eller tv-serie på Sør- og Vestlandet får gjennom pitchekonkurransen en unik mulighet til å vinne 100 000 kroner hvor formålet er at premiepengene skal brukes til å produsere en pilot for vinnerprosjektet.

Blant finaleprosjektene finner vi to prosjekter fra Rogaland:
Grevlingene (tv-serie) påmeldt av Magne Østby (Filmfolket), prosjektet har mottatt utvikling tidligere fra Filmkraft.
Min fantasivenn (tv-serie) påmeldt av Nils Petter Devold Midtun og Siw Angell-Olsen (Tallfilm). etresultat av KRAFTstipend mottatt i vår.

Filmkraft ser femr til å følge prosjektene videre, selve pitch skulle etter planen avvikles 1. november!

ARRANGEMENT

ROGALERRET 2. desember
-et uformelt møtested for visning, debatt og samtale om film.
Program: 

HURRA FOR DEG
GLEDELIG JUL
KODENAVN NAGASAKI
MAXI-TAXI DRIVER
NOWHERE
 og musikalske innslag fra Stavanger-bandet VANARY

Tidspunkt: onsdag 2. desember kl.19.30-22.00 (dørene åpner kl.19.00)
Programleder: Terje Torkildsen
Inngang: GRATIS i kveld!
Sted: FOLKEN, Stavanger

Rogalerret er et samarbeid mellom Filmkraft og FOLKEN og en møteplass for både filmbransjen og et kulturinteressert publikum. Tiltaket er støttet av NFI.

ARRANGEMENT

BESTE PRAKSIS KORT FIKSJON & NYTT TALENTPROGRAM I NFI

Vi har invitert: Ravn Wikhaug, Produksjonsrådgiver dokumentar- og kortfilm og Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen, Filmkonsulent kortfilm fra NFI til å komme å snakke med vår regionale filmbransje. Moderator for dagen: Lars Skorpen

Vi vil starte dagen med en god samtale hvor det også åpnes opp for spørsmål fra salen.
Hva kreves av diverse søknadsvedlegg? Hva kan det søkes om?
Hvilke muligheter finnes og hvordan nå gjennom til NFI?

NFI skal over nyttår innføre et nytt tilskuddssystem, hvor blant annet Nye Veier skal erstattes med en bredere talentsatsing. Oppdelingen mellom filmkonsulentene opphører, men to av dem skal spesifikt jobbe med kortfilm, samt utvikling av manus og produksjon av talent/lavbudsjett spillefilm og dramaserier. Dette vil vi i Rogaland vite mer om og er glad for at de tar turen hit til oss!

Vi ønsker også å legge opp til individuelle møter. Lurt å booke slike møter tidlig. Send forespørsel til: marie@filmkraft.no.

Dette er et viktig og nyttig seminar for vår profesjonelle bransje.
"BESTE PRAKSIS" er et initiativ fra Filmkraft Rogaland og vi har som målsetning å tilby solide foredragsholdere og gode diskusjoner og håper at BESTE PRAKSIS vil fortsette å være en viktig møteplass for vår regions produsenter.

Tid: 21. januar, Kl: 10:00 - 16:00, Sted: Radisson Blu Atlantic, Stavanger, Bevertning: LUNSJ
SØK PLASS innen 10. januar. Det er gratis å delta! send søknad med navn, CV og en kort forklaring på hvorfor du søker til: marie@filmkraft.no
* Kun de med bekreftelse på plass på mail kan delta.
**tilreisende fra den nordlige delen av fylket kan søke reisestøtte i forbindelse med deltakelse.

ARRANGEMENT

PRODUCTION VALUE
NFI LYSER UT EKSKLUSIVE PLASSER: 6. - 24. januar 2021 arrangeres Production Value for 15. gang. Denne gangen i Retz i Østerrike. Over åtte dager skal innspillingsledere, produsenter, linjeprodusenter og produksjonsledere kurses i planlegging og budsjettering av europeiske fiksjonsfilmer og tv-serier med budsjetter på mellom 3 og 15 millioner euro. SØK PLASS I DAG, frist 20. nov, NFI dekker deltakerkostnader. Les mer på NFI sine sider om tiltaket

ARRANGEMENT

FAMLEFASEN

Etter tips fra våre bransjeaktører kommer Gro Dahle til Stavanger. Hun skal ta dere gjennom en flott dag med introduksjoner i famlefasens skattekammer, slippe skriften løs og ikke tenke, slippe taket og la seg falle, karakterer, levende modeller og mye mer.

Gro Dahle debuterte med diktsamlingen AUDIENS i 1987, hun har senere markert seg som en av våre mest sentrale lyrikere. Gro Dahle har skrevet bøker i mange sjangre og vunnet en rekke litterære priser. I 1998 mottok hun også Aschehoug-prisen for sitt samlede forfatterskap og i 2015 ble hun tildelt Triztan Vindtorns poesipris for sin innsats for norsk poesi.

Det er begrenset antall plasser. Husk å søk plass i god tid. Det er GRATIS å delta!
Tid: 27 .januar, Kl: 09:00 - 18:00, Sted: Radisson Blu Atlantic, Stavanger
Bevertning: LUNSJ, SØK PLASS innen 10. januar:
søknad med navn, CV og en kort forklaring på hvorfor du søker til: marie@filmkraft.no
* Kun de med bekreftelse på plass på mail kan delta.
**tilreisende fra den nordlige delen av fylket kan søke reisestøtte i forbindelse med deltakelse.

FILMKRAFT TALENT

FILM ROOKIES OPPTAK


SCREEN STORY er årets produsent, og de stiller med mentorer i alle fagfunksjoner - deltakerne får mulighet til å bli kjent med dem og vise dem hva de kan - OPPTAK SKJER 7. og 8. november og det vil bli avholdt tekniske workshops i forkant - og PREMIERE av alle filmscenene og feiring av egen innsats i Talenttimen 9. desember

SØKNAD

NESTE FRIST FOR SØKNADER over kr 100 000 er 3. februar i 2021

Filmkraft retter seg mot den profesjonelle audiovisuelle bransjen i Rogaland. Man kan søke støtte til utvikling og produksjon av kortfiksjon, dokumentarfilm/serie og utvikling av manus til lang fiksjon ved filmsenteret i Rogaland. Les mer på våre hjemmesider om ditt prosjekt kvalifiserer til å søke støtte hos oss.

Filmkraft har 4 søknadsfrister hvert år for tilskudd over kr 100 000. Søknader på opp til 100 000 kr vil behandles løpende som før. Søknader sendes inn via Filmsøk frem til 30. nov, deretter går vi over på nytt søknadssystem.

Merk! Siste frist for anmodninger i 2020 og søke tilskudd inntil kr 100 000 er 30. november.
Dette fordi at vi går over til NY SØKNADSPORTAL rundt årsskiftet. Alle regionale filmsentre skal over til samme søknadssystem som det NFI bruker. Vi stenger derfor ned Filmsøk 1. desember. Dato for åpning av nytt søknadssystem er ikke klar enda, men sannsyligvis før jul.


Søknadsfrister og styremøter i 2021:
3. februar (6 uker før styremøte 17. mars)
14. april (6 uker før styremøte 26. mai)
18. august (6 uker før styremøte 29. september)
20. oktober (6 uker før styremøte 1. desember)

Filmkonsulent Lars Skorpen er i Stavanger ca annenhver uke og er tilgjengelig via epost og telefon 928 19 335. Send en mail for å be om møte/skype konferanser.  Rådgiver for produksjon og bransjeutvikling Marie Fuglestein Lægreid er tilgjengelig ukedager i vanlig kontortid og er tilgjengelig via e-post og telefon 451 81 132. Ta gjerne kontakt i forkant for å avtale møter. 

Filmkraft Talent
Viktige datoer:


7.-8. nov: OPPTAK FILM ROOKIES
13. nov: SØKNADSFRIST IDEWORKSHOP
2. des: ROGALERRET på Folken
30. nov-4. des: IDÉWORKSHOP m/Pitch
9. des: TALENTTIMEN

Følg med på Filmkraft Talents Facebook-side 
Periskop informerer om film og filmfestivaler du kan oppleve digitalt
Du kan søke også mentorveiledning på ditt manus hos TRAFO!
Filmkraft 
Viktige datoer:

30. nov: Siste frist for å anmode om rater 
2. desember: Styremøte
2. desember: ROGALERRET
8. des: BESTE PRAKSIS-Distribusjon
1. des: SØKEPORTALEN STENGES
21. jan: BESTE PRAKSIS-kort fiksjon
27. jan: GRO DAHLE-FAMLEFASEN
øvrige søknadsfrister på NFI
Status og tiltak i forbindelse med COVID-19 på NFI
Fimkraft Rogaland på Facebook
Filmkraft på YouTube
Hjemmeside
Filmkraft Rogaland på LinkedIn
Copyright © 2020 Filmkraft Rogaland AS, Alt innhold er beskyttet av lov om opphavsrett.


Vil du endre hvordan du mottar eposter fra oss?
Du kan oppdatere innstillingene eller melde deg av nyhetsbrevet her.

Email Marketing Powered by Mailchimp