Copy
FILMKRAFTS NYHETSBREV
FEBRUAR 2021
Bilde fra dokumentaren "View", regissert av Oddveig Klyve og produsert av Gofilm

 

Filmkraft har flyttet til midlertidige lokaler
Mens vi venter på at våre kontorer på KinoKino skal bli klare har vi midlertidig fått plass på Sandnes Rådhus. Vi holder til i 4.etasje. Se våre nettsider for oppdatert besøks- og postadresse. Her er gode møtefasiliteter for dem som ønsker å treffe oss og den digitale kaffekoppen har vi alltid tid til.
 

Første søknadsfrist i år
3. februar er siste dag for søknader som skal styrebehandles denne første runden i 2021. Vi er spente på å starte opp behandling i ny portal og på hvilke nye prosjekter året bringer.
 

Ny eier og bli bedre kjent med oss
I forbindelse med utskiftninger av både ansatte og styre ønsker Filmkraft å dele informasjon med de interesserte om personene i Filmkraft i en serie artikler. Første artikkel ut omhandler administrasjonen.


Filmkraft kartlegger bransjen
Vi ser behov for oppdatert informasjon om filmselskapene som virker i Rogaland. Filmkraft kommer derfor til å sende ut en spørreundersøkelse ganske snart. Denne undersøkelsen vil bli sendt til daglige ledere i alle aktive selskap som er registrert med næringskoder knyttet til film og tv. Undersøkelsen er frivillig å svare på. Målet med spørreundersøkelsen er å få en bedre oversikt over de forskjellige produksjonsselskapene, hvilke områder de driver innenfor, ambisjoner for fremtiden og hvilke samarbeid de ser etter. I tillegg til dette ønsker vi å lage en oversikt over de største aktive produksjonsselskapene i Rogaland med kontaktinfo som kan ligge fast ute på våre nettsider.

Filmkrafts strategi på høring
Filmkrafts strategi er ute på høring, husk å sende innspill innen fristen 21. februar. Det blir en spennende vår når styret nå skal sette retning for de kommende år. Merk: alle svar blir offentliggjort på våre nettsider.

Fortsatt begrensninger på grunn av Korona
På grunn av restriksjoner rundt smittevern har vi sett oss nødt til å utsette nok et arrangement, Beste Praksis - kort fiksjon. Vi jobber kontinuerlig med løsninger som ikke vil bli påvirket av Korona, slik som online pitcheveiledning, og ser frem til en vår med fokus på kompetansehevende tiltak for bransjen tilpasset tiden vi er inne i. Det kan nevnes at Claire Dobbin Manus-workshopen er i full sving og at den vil fortsette med de 8 deltakerprosjektene helt frem mot sommeren. Vi jobber også med programmeringen av Rogalerret og kommer med mer informasjon veldig snart. 


Alt godt,
Anne, Jan, Marie, Lars og Kristine

ARRANGEMENT

ONLINE PITCHEVEILEDNING
 

Filmkraft, Vestnorsk filmsenter og Midtnorsk Filmsenter tilbyr online pitcheveiledning og foredrag til profesjonelle produsenter og regissører i sine regioner.

I forbindelse med pitcheveiledning arrangerer vi online foredrag med våre 4 eksperter samt moderator Gitte Hansen den 19. februar. Dette blir introduksjonen til veiledningen og en mulighet for deltakerne til å bli kjent med ekspertene.

Les mer og meld deg på HER.

Frist 9 .februar

ARRANGEMENT

BESTE PRAKSIS KORT FIKSJON

PÅ GRUNN AV RESTRIKSJONER FORBUNDET MED COVID-19 MÅTTE DESVERRE ARRANGEMENTET UTSETTES. VI KOMMER TILBAKE MED MER INFORMASJON SNARLIG.

Ravn Wikhaug, produksjonsrådgiver dokumentar- og kortfilm og Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen, filmkonsulent kortfilm, fra NFI kommer for å snakke med vår regionale filmbransje om NFIs tilskuddsordninger.

Les mer om arrangementet HER.

"BESTE PRAKSIS" er et initiativ fra Filmkraft og vi har som målsetning å tilby solide foredragsholdere og gode diskusjoner og mener at BESTE PRAKSIS vil fortsette å være en viktig møteplass for vår regions produsenter. Følg Filmkraft Mesterklasser & workshops for flere arrangementer.

ARRANGEMENT

BESTE PRAKSIS: LANG FIKSJON

Filmkraft viderefører satsingen på kompetanseheving og bransjeutvikling under paraplyen "BESTE PRAKSIS". Vi vil starte dagen med en god samtale hvor det også åpnes opp for spørsmål fra salen.
Hva kreves av diverse søknadsvedlegg? Hva kan det søkes om?
Hvilke muligheter finnes og hvordan nå gjennom til NFI?
 
Tid: 24. mars
SØK PLASS innen 20. februar.
Les mer HER.

ARRANGEMENT

NORDISK PANORAMA 2021 ÅPNER FOR PÅMELDING
 

Påmelding for filmer til Nordisk Panorama 2021 er nå åpnet. Nordisk Panorama er en festival for kort- og dokumentarfilmer og samler bransjen fra alle de nordiske landene. Påmeldingsskjema og informasjon finner du HER.

ARRANGEMENT

NORDISK PANORAMA WEBINAR: PUBLIC SERVICE ON DEMAND
 

Filmkraft tipser om Nordisk Panorama sitt webinar den 25.februar. Webinaret utforsker tv-kanalers størmmestrategier fremover, og da spesielt for kringkasterne i Norden. Webinaret er gratis, men krever påmelding. Les mer her. 

ARRANGEMENT

WEBINAR OM FILM OG VOD
 

Filmkraft tipser om The Audience Project av Gruvi, det første webinaret i en lang serie med innhold spesifikt for Nordiske og Baltiske filmskapere. Dette første webinaret har tema VOD, med deltakere fra blant annet Nordisk Film og Twentieth Century Fox. Webinaret er gratis og holdes 2. februar fra 13:00 til 14:00. Les mer her.

ARRANGEMENT

HUMAN 2021: Seminar
 

Filmkraft tipser Human Internasjonale Dokumentarfestival sitt seminar "Dramaturgi i norsk dokumentarfilm" som arrangeres onsdag 3. mars kl 13:00. Seminaret er gratis og påmelding kreves. Les mer HER.

ARRANGEMENT

PÅMELDING: Konkurranseprogrammet på Barnefilmfestivalen
 

Filmkraft tipser om Barnefilmfestivalen i Kristiansands egne konkurranse for norske kortfilmer for barn og unge. 

Frist for påmelding: 1. februar
Les mer HER.

 

FESTIVALNYTT


Kodenavn: Nagasaki regissert av Fredrik S. Hana og produsert av Gunhild Oddsen på Gofilm gratuleres med norsk premiere i konkurranseprogrammet under årets HUMAN International Film Festival! Festivalen går av stabelen 1-7 mars i Oslo og digitalt.

View regissert av Odveig Klyve, produsert av Gunhild Oddsen ved Gofilm og alle de andre lokale filmskaperne som bidro gratuleres med verdenspremiere på den Oscar-kvalifiserende festivalen Big Sky Documentary Film Festival i Montana, USA! Kortdokumentaren var en del av Filmkrafts KORTDOK satsning i 2019 og fikk senere produksjonsstøtte. Filmen er en av ti utvalgte kortdokumentarer som konkurrerer i Mini.doc programmet deres. Festivalen finner sted 19-28 februar 2021 i Montana USA. 

Vi ønsker dem lykke til!

FILMKRAFT TALENT - SØKER PRODUSENT/PRODUKSJONSSELSKAP

FILM ROOKIES 2021 SETTES I GANG

Etter to vellykkede år med Screen Story AS som produsent for Film Rookies åpnes det nå for at et nytt regionalt selskap kan ta over stafettpinnen. Vi søker nå produsent for gjennomføringen av Film Rookies 2021. Om du eller ditt selskap er interessert, ta kontakt med Kristine Elliott på kristine@filmkraft.no. 

Dette er en fin mulighet for selskap som ønsker mer aktivitet, et sikkert prosjekt og økt omsetning samtidig som man også får mulighet til å hjelpe frem unge talenter i regionen. Alle kostnader ved gjennomføringen av Film Rookies dekkes av Filmkraft, inkludert lønn til produsent, eventuell leie av lokaler osv.

Gjennomføringen av prosjektet vil være på våren 2021, med siste aktivitet rett før sommerferien.

Frist for å melde interesse er ved midnatt i dag 1. februar 2021.

FILMKRAFT TALENT

FILM ROOKIES 2021 - MANUSKONKURRANSE
 
Filmkraft Talent og Barne- og ungdomsteateret på Rogaland Teater setter nå i gang Film Rookies 2021 og søker etter unge manus-talenter!
 
 Les mer om årets tema og krav til manus HER.

Påmeldingen er åpen for alle som bor i Rogaland og er i alderen 16-30 år.
Send ditt manus til kristine@filmkraft.no innen 1.februar for å være med i konkurransen!

Vi gleder oss til å også lyse ut de andre stillingene i prosjektet, blant annet regissør, fotograf, lyd, lys, sminke og kostyme. 

Frist for å sende manus er ved midnatt i dag 1. februar 2021.

FILMKRAFT TALENT

FILMKONKURRANSE: DEN BESTE VIDEODAGBOKA PÅ 1-3 MINUTTER

KAN VÆRE BÅDE DIN EGEN HISTORIE ELLER EN OPPDIKTET, ALLE SJANGERE ER LOV.

TRE VINNERE MOTTAR ARBEIDSSTIPEND PÅ 10.000 KR!

SEND INN DITT BIDRAG PÅ NEDLASTBAR LINK INNEN 14. FEBRUAR TIL KRISTINE@FILMKRAFT.NO

FILMKRAFT TALENT

IDÈWORKSHOP - EKTE HISTORIER

Filmkraft Talent søker nå deg som går med en dokumentar-idé i magen. Søk om å bli med i Idéworkshop for å uvikle din idé til en full pitch og kanskje det er nettopp din idé som blir til ferdig kort-dokumentar!

Les mer om Idéworkshop og Filmverksted HER.

Frist for innsending av idé er 3. mars 2021. Send din idé samt noen linjer om deg selv til kristine@filmkraft.no.

SØKNAD

SØKNADSORDNINGER UTENOM PROSJEKTSTØTTE

Filmkraft har nylig laget en artikkel som beskriver forskjellige søknadsordninger man kan søke på utenom den ordinære prosjektstøtten som er tilgjengelig fra senter, fond og Norsk Filminstitutt. Gjennom Kulturrådet og andre gis det støtte til blant annet selskapsutvikling, mentor-ordninger og personlige stipend til filmskapere og disse finnes både for de godt etablerte som ønsker å videreutvikle seg og vokse samt for de nyetablerte som kanskje trenger litt ekstra støtte i startfasen.
 

Flere av disse ordningene, blant annet hos Kulturrådet ønsker flere søknader fra regionene så vi oppfordrer alle til å ta en titt og vurdere om disse ordningene kan passe. Den første søknadsfristen er allerede 2. mars, for Kreativt Næring. Dette er en støtteordning for selskapsutvikling under Kulturrådet. 

Les hele saken og se støtteordningene her.
 

ANNET
FOLKA I FILMKRAFT

I takt med utskiftninger av både ansatte, styremedlemmer og eiere de siste årene vil Filmkraft fremover dele informasjon om hvem vi er, hvilke bakgrunner og kompetanse vi besitter og hvilke arbeids- og ansvarsområder vi fordeler mellom oss i en artikkelserie. I denne første artikkelen vil vi presentere de ansatte på filmsenteret. 

Les artikkelen HER.

SØKNAD

NESTE FRIST FOR SØKNADER over kr 100 000 er 3. februar i 2021

Filmkraft retter seg mot den profesjonelle audiovisuelle bransjen i Rogaland. Man kan søke støtte til utvikling og produksjon av kortfiksjon, dokumentarfilm/serie og utvikling av manus til lang fiksjon ved filmsenteret i Rogaland. Les mer på våre hjemmesider om ditt prosjekt kvalifiserer til å søke støtte hos oss.

Filmkraft har 4 søknadsfrister hvert år for tilskudd over kr 100 000. Søknader på opp til 100 000 kr vil behandles løpende administrativt som før. Alle søknader sendes inn via RegPortal:Filmkraft.

Søknadsfrister og styremøter i 2021:
3. februar (6 uker før styremøte 17. mars)
14. april (6 uker før styremøte 26. mai)
18. august (6 uker før styremøte 29. september)
20. oktober (6 uker før styremøte 1. desember)

Deler av administrasjonen til Filmkraft er på hjemmekontor nå i verste koronabølgen, men de er å treffe på digitale møter som man enkelt kan forespørre i forkant på mail. Filmkonsulent Lars Skorpen er tilgjengelig via epost og telefon 928 19 335. Send en mail for å be om møte/skype/Zoom møter. Rådgiver for produksjon og bransjeutvikling Marie Fuglestein Lægreid er tilgjengelig ukedager i vanlig kontortid for digitale møter eller e-post og telefon 451 81 132. Ta gjerne kontakt i forkant for å avtale møter. 

Filmkraft Talent
Viktige datoer:


1. feb: FRIST Film Rookies Manuskonkurranse
14. feb: FRIST innlevering Koronalivet videodagbok
3. mars: FRIST Idéworkshop påmelding


Følg med på Filmkraft Talents Facebook-side 
Periskop informerer om film og filmfestivaler du kan oppleve digitalt
Du kan søke også mentorveiledning på ditt manus hos TRAFO!
Filmkraft 
Viktige datoer:

1. feb: Frist FILM ROOKIES PRODUSENT
3. feb: SØKNADSFRIST TILSKUDD OVER 100.000
19. feb: Online pitcheveiledning - Foredrag
21. feb: FRIST FOR SVAR PÅ FORSLAG OM NY STRATEGI
10. mar: Rogalerret
4. mai: GRO DAHLE-FAMLEFASEN
øvrige søknadsfrister på NFI
Status og tiltak i forbindelse med COVID-19 på NFI
Fimkraft Rogaland på Facebook
Filmkraft på YouTube
Hjemmeside
Filmkraft Rogaland på LinkedIn
Copyright © 2021 Filmkraft Rogaland AS, Alt innhold er beskyttet av lov om opphavsrett.


Vil du endre hvordan du mottar eposter fra oss?
Du kan oppdatere innstillingene eller melde deg av nyhetsbrevet her.

Email Marketing Powered by Mailchimp