Copy
FILMKRAFTS NYHETSBREV
JANUAR 2021
Bilde fra dokumentaren "Kunstneren Olav Nygaard" av Absurd Film AS.

 

Filmkraft går inn i nytt år med kunngjøring av siste tilskudd for 2020
Tross et mildt sagt turbulent år for både bransjen og verden generelt er vi i Filmkraft stolte over det filmregionen Rogaland har oppnådd i 2020. Vi ser frem til 2021 med flytting til nye kontorer, en ny eier i Sandnes kommune og åpningen av ny søknadsportal.

Dessverre vil nok Corona prege dette året også, i første omgang med en utsatt workshop. Men, Filmkraft vil jobbe for å holde aktivitetsnivået oppe og gjennomføre arrangementer på en trygg måte også i 2021.

Filmkraft administrative tildelinger nov-des. 2020

Filmkraft fikk 12 administrative søknader om tilskudd i november - desember 2020, med en samlet søkersum på 1.044.140 kroner. Av disse fikk 6 utviklingsprosjekter støtte på tilsammen 480.000 kroner. Les mer om tildelingene HER.

Filmkraft har til sammen delt ut hele 11,9 millioner kroner i audiovisuelle tilskudd i 2020. Dette er vi veldig glade for at vi har hatt muligheten til. Økningen i tilskudd er et resultat av en større ryddejobb i gamle saker, vi har hatt en kostnadseffektiv drift av filmsenteret og på toppen av dette mottok vi hele 1,2 mill ekstra i KUD midler. Annerledesåret 2020, tross utfordrende omstendigheter, viser en spennende utvikling av både enkeltprosjekter og filmskapere. Vi ser derfor frem til det nye året og til å følge våre regionale filmfortellere videre.

Den nye søknadsportalen RegPortal er nå aktiv og vi oppfordrer bransjen til å gå inn for å registrere både selskap og enkeltpersoner slik at dere er klare for neste søknadsfrist.

Alt godt,
Anne, Jan, Marie, Lars og Kristine

ARRANGEMENT

KORTFILMKONVENTET 2021
 

Kortfilmkonventet 2021 går av stabelen 12.januar 2021 og er i år et heldigitalt gratis arrangement. Konventet arrangeres av Midtnorsk filmsenter og er et samarbeid med alle de regionale filmsentrene samt NFI.

Meld deg på og se programmet på Midtnorsk Filmsenter HER.

For fjerde gang arrangeres Signaturpitchen, en pitchekonkurranse der den beste kortfilmen vinner en pott på hele 70.000 kr!

Årets bidrag fra Rogaland er James Froment og hans prosjekt "Sail my Captain", vi ønsker ham lykke til!

ARRANGEMENT

MINIMALEN KORTFILMFESTIVAL 2021
 

12. - 17. januar 2021 presenterer den 33. Minimalen Kortfilmfestival i Trondheim en heldigital festival med 235 filmer strømmet i egen nettkino.

Hele 235 unike filmer vil vises i løpet av festivalens 6 dager. Publikum vil få presentert det ypperste av norsk, nordisk og internasjonal kortfilm. Festivalen har også et eget program med skrekkfilmer, en konkurranse for studentfilmer fra Trøndelag og Nord-Norge samt konkurranse for dansefilmer i samarbeid med DansiT. Det blir et spesielt fokus på produksjonsselskapet Barbosa Film, som med sine prisvinnende filmer har kommet som et friskt pust inn i norsk filmbransje.

Se mer om programmet på Minimalens hjemmesider og last ned katalogen HER.

ARRANGEMENT

BESTE PRAKSIS KORT FIKSJON

Vi har invitert Ravn Wikhaug, produksjonsrådgiver dokumentar- og kortfilm og Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen, filmkonsulent kortfilm, fra NFI til å komme å snakke med vår regionale filmbransje om NFIs tilskuddsordninger. Moderator for dagen: Lars Skorpen.

Vi ønsker også å legge opp til individuelle møter. Lurt å booke slike møter tidlig. Send forespørsel til: marie@filmkraft.no.

Tid: 21.januar 2021, Sted: Radisson Blu Atlantic, Stavanger, Bevertning: LUNSJ
SØK PLASS innen 10. januar. Det er gratis å delta! send søknad med navn, CV og en kort forklaring på hvorfor du søker til: marie@filmkraft.no
Tilreisende fra den nordlige delen av fylket kan søke reisestøtte i forbindelse med deltakelse.

NB: Arrangementet vil bli gjennomført i henhold til de enhver tid gjeldende regler og anbefalinger fra FHI og lokale smittevernråd. Dette kan bety at noe av arrangementet må gjennomføres digitalt. Mer informasjon kommer. 

"BESTE PRAKSIS" er et initiativ fra Filmkraft og vi har som målsetning å tilby solide foredragsholdere og gode diskusjoner og håper at BESTE PRAKSIS vil fortsette å være en viktig møteplass for vår regions produsenter. Følg Filmkraft Mesterklasser & workshops for flere arrangementer.

ARRANGEMENT UTSATT - MER INFORMASJON KOMMER

FAMLEFASEN

ARRANGEMENTET ER UTSATT TIL 4.MAI 2021 PÅ GRUNN AV COVID-19. MER INFORMASJON KOMMER.

Etter tips fra våre bransjeaktører kommer Gro Dahle til Stavanger. Hun skal ta dere gjennom en flott dag med introduksjoner i famlefasens skattekammer, slippe skriften løs og ikke tenke, slippe taket og la seg falle, karakterer, levende modeller og mye mer.

Gro Dahle debuterte med diktsamlingen AUDIENS i 1987, hun har senere markert seg som en av våre mest sentrale lyrikere. Gro Dahle har skrevet bøker i mange sjangre og vunnet en rekke litterære priser. I 1998 mottok hun også Aschehoug-prisen for sitt samlede forfatterskap og i 2015 ble hun tildelt Triztan Vindtorns poesipris for sin innsats for norsk poesi.

Det er begrenset antall plasser. Husk å søk plass i god tid. Det er GRATIS å delta!
SØK PLASS innen 23.april: søknad med navn, CV og en kort forklaring på hvorfor du søker til: marie@filmkraft.no
Tilreisende fra den nordlige delen av fylket kan søke reisestøtte i forbindelse med deltakelse.

Tid: Tirsdag 4.mai 2021, Sted: Radisson Blu Atlantic, Stavanger
Bevertning: LUNSJ

ARRANGEMENT

ONLINE PITCHEVEILEDNING
 

Filmkraft, Vestnorsk filmsenter og Midtnorsk Filmsenter tilbyr online pitcheveiledning til profesjonelle produsenter og regissører i sine regioner.

Vi ønsker å sette fokus på pitch og innsalg av prosjekter. Målet er å styrke våre produsenter og filmprosjekters posisjon ytterligere, nasjonalt og internasjonalt.

Man må søke om plass med et konkret prosjekt. Det er begrenset med plasser for individuell veiledning og hvert enkelt senter prioriterer plasser for aktører i sin region. Hvert prosjekt under individuell veiledning vil få prosjektet vurdert på forhånd og to samtaler á 60 min med en av våre fire eksperter.

For å etablere prosjektet inviterer vi til et online foredrag 19. februar.

Les mer HER.

ARRANGEMENT

DOC.INCUBATOR PÅMELDING ER ÅPNET

Påmelding til årets Dok.Incubator er i gang og søknadsskjema er tilgjengelig med frist 27.januar 2021. Klippere, regissører og produsenter med dokumentar i klippefasen kan søke plass i deres intensive 6 måneders workshop, med rådgivning fra noen av verdens mest erfarne dokumentarister.

Les mer HER.

ARRANGEMENT

NORDISK PANORAMA 2021 ÅPNER FOR PÅMELDING
 

Påmelding for filmer til Nordisk Panorama 2021 er nå åpnet. Påmeldingsskjema og informasjon finner du HER.

FESTIVALNYTT


Tottori! Sommeren vi var alene nådde totalt nesten 57.000 på norske kinoer, og fortsetter nå sin suksess. Honorable Mention for beste foto ved Olymian Film Festival for Children and Young People er siste pris. Tottori - Sommeren vi var alene er regissert av Silje Salomonsen og Arild Østin Ommundsen og produsert av Chezville.

Kodenavn: Nagasaki regissert av Fredrik S. Hana og produsert av Gunhild Oddsen på Gofilm får premiere på Slamdance 2021 i februar.

Avstand av Erlend Bjelland og Absurd Film samt Bienes kamp av Gunnar Olsen skal være med på årets Minimalen kortfilmfestival 12-17 januar.

Vi ønsker dem lykke til!

FILMKRAFT TALENT - SØKER PRODUSENT/PRODUKSJONSSELSKAP

FILM ROOKIES 2021 SETTES I GANG

Etter to vellykkede år med Screen Story AS som produsent for Film Rookies åpnes det nå for at et nytt regionalt selskap kan ta over stafettpinnen. Vi søker nå produsent for gjennomføringen av Film Rookies 2021. Om du eller ditt selskap er interessert, ta kontakt med Kristine Elliott på kristine@filmkraft.no. 

Dette er en fin mulighet for selskap som ønsker mer aktivitet, et sikkert prosjekt og økt omsetning samtidig som man også får mulighet til å hjelpe frem unge talenter i regionen. Alle kostnader ved gjennomføringen av Film Rookies dekkes av Filmkraft, inkludert lønn til produsent, eventuell leie av lokaler osv.

Gjennomføringen av prosjektet vil være på våren 2021, med siste aktivitet rett før sommerferien.

Frist for å melde interesse er 1.februar 2021.

FILMKRAFT TALENT

FILM ROOKIES 2021 - MANUSKONKURRANSE
 
Filmkraft Talent og Barne- og ungdomsteateret på Rogaland Teater setter nå i gang Film Rookies 2021 og søker etter unge manus-talenter!
 
Film Rookies er et prosjekt som gir unge i alderen 16 til 30 år mulighet til å teste ut en av de mange jobbene som finnes i en filmproduksjon, alt fra å skrive manus, regissere, fotografere, klippe og spille med mer. Gjennom hele prosjektet får deltakerne veiledning fra profesjonelle filmskapere, både i form av dramaturg, produsent og andre til å skape det beste prosjektet. Her får du mulighet til å erfare hvordan det er å lage film, fra start til slutt!
 
For manuskonkurransen i år er temaet FRI.
 

  • Manuset skal kun være én scene langt, max 4 sider. Vi hopper inn i et øyeblikk, og hopper ut igjen like raskt
  • Legg gjerne til noen linjer med hva som har skjedd før og etter men husk at publikum ofte forstår mer enn vi tror bare basert på kroppsspråk, blikk og dialog
  • Handlingen må være satt ute
  • Det må være 3-4 karakterer i alderen 15-18 år i historien
  • Ditt manus vil bli filmet 4 ganger med 4 forskjellige film-team og skuespillere

 
Påmeldingen er åpen for alle som bor i Rogaland og er i alderen 16-30 år. Frist for å bli med i manuskonkurransen er 1.februar 2021. Forfatteren som velges ut vil få veiledning fra profesjonell dramaturg, samt får være med på hele prosessen fra tekst til ferdige filmer.
 
Send ditt manus til kristine@filmkraft.no innen 1.februar for å være med i konkurransen!


Vi gleder oss til å også lyse ut de andre stillingene i prosjektet, blant annet regissør, fotograf, lyd, lys, sminke og kostyme. 

SØKNAD

NY SØKNADSPORTAL

Filmkraft og de andre sentrene og fondene i Norge går nå over i ny søknadsportal RegPortal: Filmkraft. Denne er bygget i samme system som NFIs søknadsportal og er derfor gjenkjennelig for flere.

Filmsøk.no, vår gamle søknadsportal er nå stengt for både søknader og anmodninger. Åpne saker vil bli overført til den nye portalen men om du har vedlegg eller informasjon i den gamle portalen  vil ikke bli overført.

RegPortal er nå åpen slik at du kan starte arbeidet med å registere både din organisasjon og enkeltpersoner som skal representere din organisasjon. Vi anbefaler at du går inn å gjør dette i god tid før neste søknadsfrist da det er en del dokumentasjon som må fremskaffes før brukeren blir godkjent i systemet.

Våre søknadsordninger ligger ute nå og vi åpner for anmodninger 11.januar 2021.

Neste frist for søknader over 100.000,- er 3.februar 2021, for behandling i styremøte 17.mars.


GÅ TIL REGPORTAL SØKNADSPORTAL HER.

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre og spesifisere portalen til vår regionale bransje og tar derfor i mot alle tilbakemeldinger dere måtte ha. Disse kan sendes til marie@filmkraft.no.
 
SØKNAD

NESTE FRIST FOR SØKNADER over kr 100 000 er 3. februar i 2021

Filmkraft retter seg mot den profesjonelle audiovisuelle bransjen i Rogaland. Man kan søke støtte til utvikling og produksjon av kortfiksjon, dokumentarfilm/serie og utvikling av manus til lang fiksjon ved filmsenteret i Rogaland. Les mer på våre hjemmesider om ditt prosjekt kvalifiserer til å søke støtte hos oss.

Filmkraft har 4 søknadsfrister hvert år for tilskudd over kr 100 000. Søknader på opp til 100 000 kr vil behandles løpende som før når nye søknadsportal har åpnet for behandling 4. januar.

Søknadsfrister og styremøter i 2021:
3. februar (6 uker før styremøte 17. mars)
14. april (6 uker før styremøte 26. mai)
18. august (6 uker før styremøte 29. september)
20. oktober (6 uker før styremøte 1. desember)

Filmkonsulent Lars Skorpen er tilgjengelig via epost og telefon 928 19 335. Send en mail for å be om møte/skype konferanser. Vi begrenser tilstedeværelse i Stavanger akkurat nå i den verste COVID-19 bølgen, så digitale møter er slik man kan treffe oss. Rådgiver for produksjon og bransjeutvikling Marie Fuglestein Lægreid er tilgjengelig ukedager i vanlig kontortid og er tilgjengelig via e-post og telefon 451 81 132. Ta gjerne kontakt i forkant for å avtale møter. 

Filmkraft Talent
Viktige datoer:


1.feb: Frist Film Rookies Manuskonkurranse

Følg med på Filmkraft Talents Facebook-side 
Periskop informerer om film og filmfestivaler du kan oppleve digitalt
Du kan søke også mentorveiledning på ditt manus hos TRAFO!
Filmkraft 
Viktige datoer:

12-17 jan: Minimalen kortfilmfestival
21.jan: BESTE PRAKSIS-kort fiksjon
27.jan: Frist Dok.incubator søknad
3.feb: SØKNADSFRIST
19.feb: Online pitcheveiledning - Foredrag
21.feb: FRIST FOR SVAR PÅ FORSLAG OM NY STRATEGI
10.mar: Rogalerret
4.mai: GRO DAHLE-FAMLEFASEN
øvrige søknadsfrister på NFI
Status og tiltak i forbindelse med COVID-19 på NFI
Fimkraft Rogaland på Facebook
Filmkraft på YouTube
Hjemmeside
Filmkraft Rogaland på LinkedIn
Copyright © 2021 Filmkraft Rogaland AS, Alt innhold er beskyttet av lov om opphavsrett.


Vil du endre hvordan du mottar eposter fra oss?
Du kan oppdatere innstillingene eller melde deg av nyhetsbrevet her.

Email Marketing Powered by Mailchimp