Copy
Filmkrafts nyhetsbrev
                                           
 
"Tottori! - sommeren vi var alene" nådde kinotoppen etter to uker på kino med over 22 000 solgte kinobilletter! GRATULERER!

 

SEPTEMBER OG HØSTPLANER

Filmkraft mottok søknader for over 6 millioner til årets tredje tildelingsrunde.  Administrasjonen behandler alle søknader nå og annonsering av tilskudd vil bli offentliggjort etter styremøtet 23. september i et eget nyhetsbrev og på våre hjemmesider. Det er flere spennende prosjekter i søknadsbunken og vi ser på det som positivt med så stor regional aktivitet tross koronapandemiens utfordringer. Innspillinger er som smått i gang igjen og flere nye ideer springer frem. Det kan vi ikke annet enn å rose dere bransjeaktører for!

Vi på filmsenteret er glade for å kunne informere om at vi har ansatt Kristine Elliott (30) som ny rådgiver innenfor talentutvikling og kommunikasjon. Les mer om vår nyansettelse i egen sak.

Når det gjelder ansvaret for FILMKRAFT TALENT, inntil ny rådgiver er på plass, sørger daglig leder for at alle våre prosjekter holdes i gang så sant det lar seg gjøre innenfor fornuftig smittervern. Les mer om aktiviteten ved filmsenteret rettet mot våre unge filmskapere i egne saker her i nyhetsbrevet.

Vi ser nå frem mot strategisamling 22. september, der skal plan for de neste fire år settes sammen med styret. Vi har samlet innspill både fra bransjen og eierne våre og nå skal vi straks ta fatt på arbeidet med og fortsette å jobbe for en fornuftig forvaltning av våre visjoner og midler i årene fremover. Takk for alle bidrag og innspill på veien, vi har lyttet og tar med innspillene som favner over de områdene vi finner mest hensiktsmessig og satse på når vi nå skal gjøre vårt for at mandatet vårt og bransjens ønsker blir forenet gjennom en fornuftig plan fremover. 

Minner dere om å holde av dato for neste ROGALERRET på FOLKEN - onsdag 14. oktober! Programmet vil bli ganske lokalt, og høstens første sjanse til å samle opp til 100 bransjefolk. Vi benytter anledningen til å annonsere GRATIS inngang denne kvelden og håper at mange fra filmbransjen tar turen. Vi tar med oss noen av gjestene til Haugesund på turne kvelden etter - og håper å se mange filmfolk også der :)

Med ønsker om en fin start på høsten fra oss!

Anne, Jan, Marie og Lars 

FILMKRAFT PÅ DNF

BRANSJEPRAT, FILMKAPPLØP, KORT FRA ROGALAND OG POLITISK KONFERANSE
Det er en tradisjon at når Filmkraft kommer til Haugesund i forbindelse med Den Norske Filmfestivalen så inviterer vi også til BRANSJEPRAT på Bedehusets Bar & Bazaar. Det ble, i år som i fjor, en nyttig og hyggelig prat med våre aktører i nordfylket med både gode innspill og gode historier. Enkelte aktører uteble grunnet korona, det var dessverre noe vi måtte belage oss på, men det betyr ikke at ikke døren er åpen likevel. Vi oppfordrer våre aktører i Nordfylket til å fortsette å ta kontakt og søke midler til viktige prosjekter. Nå ser vi frem til ferdige KRAFTstipend kortfilmer og nye søknader fra Haugalandet.

På lørdagen var det visning av KORT FRA ROGALAND. Med en liten sosial samling med de filmskaperne som var til stede så ble dette en fin seanse. Senere denne dagen var det åpningsfilm som absolutt ga klaustrofobiske gysninger.

Filmkraft arrangerte også FILMKAPPLØP og deltok på POLITISK KONFERANSE med tema Film- og kinobransjen etter koronakrisen: «Nobody knows anything». I tillegg til at vi fikk sett flere internasjonale perler av noen filmer så var det tross nedtonet sosial festival hyggelig å treffe på bransjekollegaer og få møte bransjen ifra nordre del av fylket vårt. 

FESTIVAL NYTT

CHEZVILLE SKAL PITCHE "GLOBUS"
Gary Cranner i Chezville skal pitche Globus av Johan Kaos under NORDISK PANORAMA. Les mer her.

"KNASK ELLER KNEP" 
Den Filmkraft støtta kortfilmen av Morten Evelid skal også til NORDISK PANORAMA. Les om alle de utvalgte filmene i konkurranseprogrammet her. Filmen skal delta på TIFF Junior 9. - 13. september i Tromsø.

"TOTTORI-Sommeren vi var alene" av Chezville skal delta på TIFF Junior 9. - 13. september i Tromsø.

Vi ønsker dem alle lykke til!

ARRANGEMENT

ROGALERRET 14. oktober

-et uformelt møtested for visning, debatt og samtale om film.
Program: TBA
Tidspunkt: onsdag 14. oktober kl.19.30-22.00 (dørene åpner kl.19.00)
Programleder: Terje Torkildsen
Inngang: GRATIS i kveld!
Sted: FOLKEN, Stavanger

Rogalerret er en møteplass for både filmbransjen og et kulturinteressert publikum.

ARRANGEMENT

ROGALERRET PÅ TURNÈ 15. oktober

-et uformelt møtested for visning, debatt og samtale om film.
Program: TBA
Tidspunkt: onsdag 15. oktober kl.19.30-22.00 (dørene åpner kl.19.00)
Programleder: TBA
Inngang: GRATIS denne kvelden!
Sted: BEDEHUSETS BAR&BAZAAR, Haugesund

Rogalerret er en møteplass for både filmbransjen og et kulturinteressert publikum.

ARRANGEMENT

KINO KINO FILMKLUBB
Filmkraft anbefaler neste visning på KinoKino Filmklubb 2. september viser de den spektakulære ikke engelsk språklige Oscar og Gullpalme-vinneren PARASITT av den koreanske regissøren Bong Joon-Ho.
Les mer om visningen på facebook

ARRANGEMENT

KAPITTEL FILM
Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet, arrangeres årlig av Sølvberget. Neste Kapittel går av stabelen 16. - 20. september 2020. KAPITTEL presenterer et sterkt og aktuelt filmprogram, og årets tema Avtrykk gir flere interessante innfallsvinkler også til filmmediet. Man kan kjøpe enkeltbilletter til festivalens fimvisninger, les mer om filmene og hvordan skaffe seg billetter her

FILMKRAFT PÅ DNF

FILMKAPPLØP UNDER DEN NORSKE FILMFESTIVALEN
FILMKAPPLØPET hadde hele 15 påmeldte lag under årets gjennomføring i Haugesund. 
Joakim Østrem og Eline Djønne Lund vant TALENT kategorien og stipend på kr 5 000 med filmen «Veggen». Dette er en enkel, fortettet fortelling om savn. Filmen har en teknisk krevende form som evner å fortelle filmen uten dialog og med en kreativ bruk av stillhet. Spillet er nedtonet og svært troverdig.
Vinner arbeidsstipend på kr 20 000 i kategorien PROFF var Daniel Nils Roberts med filmen «Avstand» som er en kompleks kortfilm som klarer på en overbevisende måte å gi oss en fortelling med flere tolkningsmuligheter. Filmen har en sterk visualitet både i hvordan den fortelles, og i det estetiske utrykket fra Solastranden rett etter solnedgang- Filmkraft GRATULERER vinnerne og takker for atter flott deltakelse og mange flotte bidrag til årets gjennomføring av Filmkappløpet under litt annerledes forhold.

Samarbeidspartnere for FILMKAPPLØPET 2020 var Filmkraft, Filmkraft Talent, Appex, Den Norske Filmfestivalen og TV-Haugaland

FILMKRAFT TALENT

FILMVERKSTED "NESTE DØR" I KLIPPEN
Talentprosjektet FILMVERKSTED og kortfilmen "NESTE DØR" av unge debuterende regissør Sander Lid Fiskå (18 år) er i klippen nå hos produsent VINTERFILM. Sander vant pitchekonkurranse ledet av Terje Torkildsen i fjor høst og premien var innspilling av egen kortfilmide under veiledning av mentorer i ønsket fagfunksjon. Her på bildet sammen med mentor Svein Molaug, og det læres mens det jobbes. Vi gleder oss veldig masse til ferdig film og premiere i Talenttimen 9. desember (foto: Rune Sørensen).

FILMKRAFT TALENT

FILM ROOKIES KICK-OFF & CREW
Talentprosjektet FILM ROOKIES har kick-off på teatret lørdag 5. september. da skal årets fire regissører møte sine skuespillere og planleggingen av innspillingene av en filmscene er i gang. Anerkjents regissør Arild Østin Ommundsen er mentor på kick-off dagen. Han skal jobbe sammen med de unge regissørene og skuespillerne denne første samlingsdagen som er starten på en innholdsrik høst for dette største talentprosjektet innunder FILMKRAFT TALENT i Filmkraft. 

SCREEN STORY er årets produsent, og de stiller med mentorer i alle fagfunksjoner - deltakerne får mulighet til å bli kjent med dem og vise dem hva de kan - OPPTAK SKJER 7 og 8 november og det vil bli avholdt tekniske workshops i forkant - og PREMIERE av alle filmscenene og feiring av egen innsats i Talenttimen 9. desember. Er du i alder 16-30 år og VIL DU BLI MED I FILMCREWET? send en mail til produsent: Elisabeth.rovaer@screen.no

Kristine begynner på Filmkraft på senhøsten.

ANSATTE FILMKRAFT

KRISTINE ELLIOTT (30) SKAL BEGYNNE HOS OSS
Vi i Filmkraft er glade for å kunne annonsere at vi nå har funnet vår nye rådgiver for talentutvikling og kommunikasjon. Det var mange flinke folk søkte på den utlyste stillingen og vi syns at det er kjekt at så mange hadde lyst til å jobbe sammen med oss på filmsenteret. Vi har ansatt Kristine Elliott fra Sandnes. Les mer om nyansettelsen på våre hjemmesider.

SØKNAD

NESTE FRIST FOR SØKNADER over kr 100 000 er 21. oktober

Filmkraft retter seg mot den profesjonelle audiovisuelle bransjen i Rogaland. Man kan søke støtte til utvikling og produksjon av kortfiksjon, dokumentarfilm/serie og utvikling av manus til lang fiksjon ved filmsenteret i Rogaland. Les mer på våre hjemmesider om ditt prosjekt kvalifiserer til å søke støtte hos oss.

Filmkraft har 4 søknadsfrister hvert år for tilskudd over kr 100 000. Søknader på opp til 100 000 kr vil behandles løpende som før. Søknader sendes inn via Filmsøk

Søknadsfrister og styremøter i 2020:
15. januar (6 uker før styremøte 4. mars)
21. april (6 uker før styremøte 3. juni)
12. august (6 uker før styremøte 23. september)
21. oktober (6 uker før styremøte 2. desember)

Filmkonsulent Lars Skorpen er i Stavanger ca annenhver uke igjennom høsten, og er tilgjengelig via epost og telefon 928 19 335. Send en mail for å be om møte/skype konferanser.  Rådgiver for produksjon og bransjeutvikling Marie Fuglestein Lægreid er tilgjengelig ukedager i vanlig kontortid og er tilgjengelig via e-post og telefon 451 81 132. Ta gjerne kontakt i forkant for å avtale møter. 

LOGO

FILMKRAFT HAR SKIFTET LOGO!

Filmsenteret minner alle aktører i bransjen om at vi opererer med vår nye logo som vi gikk over til i fjor høst (lik denne over) og at dere også er iht til tilskuddskontrakter forpliktet til å bruke denne på rulletekst og trykksak mm. Prosjekter støttet gjennom Filmkraft Talent sine ordninger som Filmkraft Start-Stipend ol skal bruke logoen tilhørende Filmkraft Talent på samme måte. Logoene våre laster dere enkelt ned på våre hjemmesider

Filmkraft Talent
Viktige datoer:


 5. sept: FILM ROOKIES kick-off på teatret
7. sept: SØKNADSFRIST CREW TELEGENIC
14. okt: ROGALERRET på Folken
15. okt: ROGALERRET på turne i Haugesund

Følg med på Filmkraft Talents Facebook-side 
Periskop informerer om film og filmfestivaler du kan oppleve digitalt
Du kan søke også mentorveiledning på ditt manus hos TRAFO!
Filmkraft 
Viktige datoer:

2. sept: Søknadsfrist Fond for lyd og bilde
9. -13. sept: TIFF JUNIOR
14. sept: frist Nye veier, lang dokumentar,NFI
14. sept: Søknadsfrist Nye veier,dramaserier,NFI
15. sept: Søknadsfrist IDFA Docs for Sale
16. -20. sept: KAPITTEL FILM
17. -27. sept: NORDISK PANORAMA
22. sept: STRATEGISAMLING på Filmkraft
22. sept: Søknadsfrist dramaserier,NFI
23. sept: FILMKRAFT styremøte
30. sept: frist Innkjøpsordningen (Filmbib)
14. okt: ROGALERRET på Folken
15. okt: ROGALERRET på turne i Haugesund
øvrige søknadsfrister på NFI
Status og tiltak i forbindelse med COVID-19 på NFI
Fimkraft Rogaland på Facebook
Filmkraft på YouTube
Hjemmeside
Filmkraft Rogaland på LinkedIn
Copyright © 2020 Filmkraft Rogaland AS, Alt innhold er beskyttet av lov om opphavsrett.


Vil du endre hvordan du mottar eposter fra oss?
Du kan oppdatere innstillingene eller melde deg av nyhetsbrevet her.

Email Marketing Powered by Mailchimp