Copy
Platform Linked Data Nederland
Bekijk deze mail in je browser

28 september 2016
Linked data symposium | Onderwijs in verbinding

Meld je aan

Op 28 september 2016 organiseert het Platform Linked Data Nederland een Onderwijs symposium, waarbij het flexibel en betekenisvol delen van informatie uit verschillende domeinen binnen de onderwijsketen centraal staat. Dezelfde dag organiseren SIMIN en NDE een Erfgoed event over het betekenisvol verbinden van erfgoedcollecties. Noteer deze dag dus in je agenda en meld je alvast aan!

Wij zijn met ons symposium te gast bij het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. De mogelijkheid om informatie uit domeinen als het onderwijs, wetgeving, geo en cultuur betekenisvol met elkaar te verbinden, levert toegevoegde waarde bij gepersonaliseerd leren. Leermateriaal is makkelijker te vinden en kan voor elke individuele leerling worden ingepast binnen zijn of haar onderwijsactiviteiten. Binnen de onderwijsketen draagt ‘slimme informatie’ ook bij aan het vergemakkelijken en verbeteren van de onderlinge samenwerking. Wilt u graag weten hoe? Kom dan naar dit symposium waarin verschillende praktijkvoorbeelden op de bühne staan. Wij sluiten het symposium af met een paneldiscussie over de vraag hoe we de positieve ontwikkelingen en voorbeelden die er nu zijn, kunnen opschalen zodat de hele sector hier al in de nabije toekomst van kan profiteren.

In de ochtend organiseren SIMIN en NDE een kennisochtend over het betekenisvol verbinden van erfgoedcollecties. Meer informatie en de mogelijkheid om aan te melden voor die kennisochtend vindt u op de website van de Museumvereniging.

Aanmelden voor de Platform bijeenkomst

2016 Geonovum