Copy
 

Nieuwsbrief Pilot Linked Open Data
November 2012

Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven?
Bekijk online 

   
 

Pilot Linked Open Data

De Pilot Linked Open Data heeft als doel om met een integrale aanpak van datapreparatie, met het linken van data tot toepassing, aan het werk te gaan. De Pilot wil zichtbaar maken hoe Linked Data kan werken. Daarnaast beoogt het project een integrale aanpak voor Linked Open Data op te leveren. Lees verder...


 

De kracht van Linked Open Data

Linked Open Data is een praktische manier om een bijdrage te leveren aan het Semantische Web. Informatie gepubliceerd als Linked Open Data stimuleert het hergebruik van je data, omdat je zelf zoveel mogelijk verwijzingen aanbrengt naar kennisbronnen elders en omdat anderen gemakkelijk naar jouw informatie kunnen verwijzen. Lees verder...
 

Kick-off Pilot Linked Open Data

Op woensdag 19 september was de kick-off bijeenkomst van de Pilot Linked Open Data, in de Observant in Amersfoort. Met bijna 90 deelnemers was de zaal snel gevuld en konden we van start gaan. ‘Linked Data fungeert als lijm tussen de basisregistraties. En met de basisregistraties als solide ondergrond kan Linked Data opbloeien.’ Lees het complete verslag van de kick-off bijeenkomst.

Vervolgbijeenkomst 13 november

Op 13 november jl. organiseerden we het vervolg van de succesvolle startbijeenkomst van de Pilot Linked Open Data. Lees het gehele verslag van deze dag.
 

Agenda

Datum Evenement Toelichting
16 januari 2013 Vervolgbijeenkomst - Belastingdienst te Utrecht Meer informatie
12 maart 2013 Vervolgbijeenkomst - Gemeente Nijmegen Meer informatie
17 april 2013 Vervolgbijeenkomst - Arnhem (onder voorbehoud) Meer informatie
18 juni 2013 Slotbijeenkomst - Amersfoort (onder voorbehoud) Meer informatie
 

De tijd is rijp voor Linked Open Data

‘De ontwikkelingen rond Open Data vergelijk ik met een kar die we de heuvel op aan het duwen zijn. Dat is duwen, duwen en nog eens duwen tot ie op de top staat. En dan komt het moment dat die kar met een noodgang de heuvel af gaat en dat je moet rennen om hem bij te houden. Dat omslagmoment is nu met Open Data bereikt. Die “kar” staat op de top en kan elk moment als een sneeuwbal naar beneden gaan rollen.’ Lees het hele interview met hoogleraar Frank van Harmelen.
 

Updates Actielijnen

De activiteiten van de Pilot zijn geclusterd binnen drie actielijnen: Toepassingen, Aanbod en Techniek. Lees hier de updates van Toepassingen, Aanbod en Techniek.
 

Speed daten op de VU

Het Netwerk Instituut van de Vrije Universiteit organiseerde 18 oktober jl een speed datesessie tussen onderzoekers en geїnteresseerden uit het bedrijfsleven en de overheid. Lees meer over deze speed datemiddag.
 

Powered by INSPIRE

Op 4 en 5 maart 2013 organiseren België (AGIV, NGI), Duitsland (GDI-DE), Nederland (Geonovum, Kadaster, ministerie van IenM) en Groot Brittannië (UK Location programme) de conferentie:
Safety, Mobility, Sustainability and more... Powered by Inspire
Lees de uitnodiging en meld u aan!
 
 
 
   
Wilt u deze mailing niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier uitschrijven voor deze mailing
U ontvangt deze mailing omdat u zich via onze website heeft aangemeld.