Copy

Het laatste nieuws over de geo-standaarden

Uitnodiging Open Geodag

Schuif jij ook aan op 14 september 2021?


Op 14 september organiseert Geonovum weer een Open Geodag. De hele dag zijn er sessies waarbij je online kan aanschuiven. Onderwerpen lopen uiteen van wat er komt kijken bij het gebruik van private data voor publieke doeleinden tot updates over nieuwe handreikingen op het gebied van de standaarden. Het complete programma en mogelijkheid om je aan te melden vind je op de website van Geonovum.
 

Talkshow

De ochtend staat in het licht van uitdagingen waar ons land voor staat en hoe geodata daarbij een rol gaat spelen. Na een keynote van Arash Azami, oprichter van the Internet of Energy initiative, spreekt Rob van de Velde van Geonovum met Arie Versluis van het Ministerie van BZK en Sanne Hettinga van VU Amsterdam over de ontwikkelingen die actuele maatschappelijke uitdagingen met zich meebrengen. Arash Azami, schuift ook aan bij dit gesprek om zijn frisse blik op de discussie te laten schijnen. Via de chat kan iedereen ook zelf vragen op het gezelschap afvuren. Hierna zijn er onder meer sessies te volgen over de ontwikkeling van nieuwe Europese regels voor data, update over werken aan een nationale digital twin en een kookboek voor digital twins.

Journaal

In de middag staat standaardisatie centraal. Linda van den Brink en Friso Penninga presenteren in het 'Geo-standaard journaal' in sneltreinvaart internationale en nationale ontwikkelingen. Direct daarna zijn er sessies over onder meer een testbed voor OGC-APIs, een integrale gebruiksoplossing voor de Basisregistraties en de resultaten van high5 voor een semantisch model om deze registraties in samenhang te kunnen bevragen. Verder zijn er sessies over een handreiking voor coordinaatreferentiesystemen, metadata in de toekomst en een verkenning naar een UOI-codestelsel om de werelden van bouw en assets te verbinden met geo.

Aanschuiven kan de hele dag. Wanneer je je aanmeldt, ontvang je een persoonlijke link voor toegang tot de sessies.

Aanmelden

Invitation to tender

Testbed geodata APIs

Kan je geodata makkelijker bruikbaar maken met geo-API’s? Dat willen we uitzoeken in een testbed. Wij nodigen zowel private als publieke partijen - en samenwerkingen daartussen - uit om voorstellen in te dienen voor dit testbed. 

Het doel van het testbed is om belangrijke succesfactoren/best practices te identificeren om meer organisaties en bedrijven in staat te stellen geodata te gebruiken. De indieningsperiode voor de aanbesteding begint op 5 juli 2021. De deadline voor het indienen van een offerte is donderdag 2 september 2021

> Lees meer

In consultatie

Laatste week om te reageren: Consultatie API design rules en update API strategie

Het Kennisplatform API’s raadpleegt deze zomer het werkveld of een aantal extensies op de REST API Design Rules een goede weerspiegeling zijn van ‘best practices’ op API gebied. Ook presenteert het platform een vernieuwd hoofdstuk over Architectuur van de Nederlandse API strategie. De consultatie loopt tot 30 augustus 2021. 

> Lees meer

Vragen over de geo-standaarden?

Heb je een vraag over de geo-standaarden? Plaats je vraag op het Geoforum of stuur een mail naar Geonovum
 

2021 Geonovum,


Wil je deze emails niet meer ontvangen?
schrijf je uit.