Copy
 

Nieuwsbrief Pilot Linked Open Data
Januari 2013

Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven?
Bekijk online 

   
 

Hands-on sessie op 31 januari

Tijdens de bijeenkomst van de Pilot Linked Open Data, op 31 januari bij de Belastingdienst in Utrecht, organiseren we 's middags een hands-on sessie. De deelnemers kunnen concreet aan de slag met linked data. De actielijn Aanbod heeft de afgelopen periode hard gewerkt aan een kader waarbinnen daadwerkelijk linked open data kan worden aangeboden.


 

Mijn huis weet alles

'Huiskluis' is een van de toepassingen binnen de Pilot Linked Open Data. Het is een internetomgeving waar bewoners/eigenaren een informatiedossier over hun eigen woning of bedrijfsgebouw kunnen aanleggen.
 

Voortgang Actielijn Techniek

Binnen de Actielijn Techniek is gewerkt aan een concept URI-strategie en binnen de werkgroep standaarden en architectuur komt een document over technische overwegingen over het linken van gegevens beschikbaar. Lees er alles over.
 

Licenties voor TopBraid Composer en AllegroGraph beschikbaar

De leveranciers van tooling werken graag mee aan de Pilot en ondersteunen het open karakter ervan door licenties gratis beschikbaar te stellen. Marcel van Mackelenbergh van de Belastingdienst heeft inmiddels de nodige ervaring met AllegroGraph opgedaan. Wil je meer informatie, neem dan contact met Marcel op.
 

Slimmer (her)gebruiken met linked data

Hayo Schreijer, projectleider Linked Data bij het Kennis- en exploitatiecentrum voor Officiële Overheids Publicaties (KOOP), vertelt dat de overheid enorm veel data inkoopt en ook zelf produceert. 'Dat leidt tot veel informatie in heel veel losse bronnen, waardoor overheidsfunctionarissen door de bomen het bos niet meer zien. En het zorgt voor veel tijdverlies en dus geldverspilling.’ Lees het gehele artikel.
 

Agenda Pilot Linked Open Data

Datum Evenement Toelichting
31 januari 2013 Bijeenkomst en hands-on sessie bij de Belastingdienst, Utrecht Meer informatie
12 maart 2013 Bijeenkomst bij de Gemeente Nijmegen Meer informatie
17 april 2013 Vervolgbijeenkomst (onder voorbehoud in Arnhem) Meer informatie
juni/juli 2013 Slotbijeenkomst Meer informatie
 

Proposals VU

De VU heeft drie voorstellen van de Pilot Linked Open Data gehonoreerd. Deze proposals worden de komende tijd begeleid door Wilko, Arjen en Marcel van Mackelenbergh.
 
 
 
   
Wilt u deze mailing niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier uitschrijven voor deze mailing
U ontvangt deze mailing omdat u zich via onze website heeft aangemeld.