INSPIRATIONSMAIL AUGUST 2011


Kære modtager af vores inspirationsmail
 
Velkommen tilbage fra sommerferie. Vi håber, at I har fået ladet batterierne godt op trods det blandede vejr. Selv har vi mest været i det danske sommerland – Vestsjælland, Samsø og Bornholm.

I dette nyhedsbrev præsenterer vi tre faglige arrangementer i efteråret. Vi håber at møde mange af jer derude og ønsker jer under alle omstændigheder gode sensommeruger.

Bedste sommerhilsener
Christopher Vittrup Andersen og Torsten Bo JørgensenFra Planstrategi til Kommuneplan – brug studieturen som strategisk udviklingsredskab
I mange kommuner er planstrategierne på plads nu eller er i det mindste i høringsfasen. Snart starter arbejdet med kommuneplanen, hvor visionerne og strategierne skal operationaliseres. Hvordan skabes konkret det gode byliv? Hvordan styrkes detailhandlen i bymidten? Og hvordan kan der skabes økonomisk bæredygtige alliancer imellem kommunen, borgerne og private aktører i byudviklingen?  Det er nogle af de spørgsmål, vi oplever stor interesse for blandt kommunerne, og som indgår på vores studieture. På den måde bliver studieturene et strategisk udviklingsredskab for kommunerne.

Vi kommer gerne med forslag til hvor I kan hente målrettet inspiration – kontakt os allerede i dag på 4160 4028 eller torsten@byrejsen.dk.


Bygningskultur 2015: Studietur til Nordtyskland 29-30/9 2011
Kulturarvens betydning for turisme, erhvervsudvikling og bosætning er et varmt emne i mange danske kommuner. For mange mennesker er det nemlig i høj grad omgivelsernes historiske lag, deres fortælle- og herlighedsværdi, der spiller ind på valget af feriemål, boligområde og arbejdsplads. For de danske kommuner skaber det nye muligheder ved en aktiv politik for den lokale kulturarv.
Derfor inviterer Bygningskultur 2015 på studietur den 29.-30. september 2011. Turen går til Nordtyskland, hvor deltagerne vil få konkret og anvendelig inspiration til, hvordan kulturarven kan bidrage til at skabe lokal stolthed, øget turisme og ny erhvervsudvikling.
Turen er målrettet medarbejdere og beslutningstagere i de danske kommuner. byrejsen.dk – Strategisk Byudvikling har bidraget til den faglige og praktiske tilrettelæggelse. Vi ser meget frem til de to spændende dage. Læs mere her.
 
Kultursamarbejde på tværs af kommunegrænser: konference 29/9 2011 i Malmö
Det EU-støttede projekt ”Øresundsregionen som Kreativ Metapol” nærmer sig sin afslutning. Siden 2008 har projektet sat fokus på byudvikling, kultur, kunst mv. i en række danske og svenske kommuner i Øreundsregionen. Universiteterne har også været med. Erfaringerne fra projektet præsenteres på en konference 29/9 kl. 13.30-20.30 i Malmö. Der vil være oplæg og workshops om erhvervsudvikling, kultursamarbejder etc. Konferencen er rettet mod både forvaltninger og politikere. På dagen udkommer en antologi, der sammenfatter resultaterne.
Torsten har skrevet bidrag til antologien og holder oplæg om organisering og finansiering af tværkommunale kulturprojekter. Erfaringerne fra Ruhr-distriktets to store regionale udviklingsprocesser IBA Emscher Park 1989-99 og Kulturbyåret 2010 vil blive præsenteret her. Deltagelse i konferencen er gratis, og alle får et eksemplar af antologien med hjem.
Læs mere og tilmeld dig her.

Byplanmødet 6-7/10 2011 i Aalborg
 Til oktober er det tid til Det danske Byplanmøde igen. Denne gang er nr. 61, og overskriften er ”Vinduer til verden”. Temaet for Byplandagene er blandt andet ”planlægningens rolle i forhold til konkurrencen om erhvervsudvikling, de demografiske og økonomiske udfordringer for den kommunale service, fremtidens energiforsyning og forandringerne i det åbne land. Og ikke mindst hvordan de mange svære planbeslutninger kan træffes og kommunikeres i et frugtbart samspil mellem politikere, administration, erhvervsliv og borgere.” Vi deltager naturligvis og glæder os til to berigende dage sammen med kommuner, regioner og andre aktører i byudviklingsuniverset.
Tilmelding er stadig mulig, læs mere her.


Læs mere om vores ydelser, cases, kunder og faglige profil på www.byrejsen.dkDu modtager denne e-mail fordi du er tilmeldt inspirationsmails fra byrejsen.dk - Strategisk Byudvikling. Hvis du ikke ønsker at modtage inspirationsmails længere kan du altid afmelde dig med et enkelt klik

Inspirationsmailen udsendes af:
byrejsen.dk - Strategisk Byudvikling
C/O Republikken
Vesterbrogade 24B
1620 København V
Denmark

Add us to your address book

Copyright (C) 2011 byrejsen.dk - Strategisk Byudvikling All rights reserved.

Videresend inspirationsmailen fra byrejsen.dk - Strategisk Byudvikling til en ven