Copy
Clearminds nyhetsbrev berättar om våra möten, kurser och övriga utbud, och länkar till annat intressant och spännande från vår community i Vancouver, Liverpool, London, Berlin, Dublin och andra platser.
Clearmind International Institute
Hej <<Förnamn>>! Det var ett tag sedan sist. Här kommer årets första nyhetsbrev med vårt program för 2014. Läs mer nedan, och väl mött!
 

9 februari kl 18-21,
4-veckors supportgrupp

Alla våra tidigare kursdeltagare är varmt välkomna till vår supportgrupp som hålls varje söndagkväll kl 18-21, 4 veckor framöver, på Stilla Rum nära Odenplan i Stockholm.

På mötena jobbar vi till största delen med samtal och reflektioner, men även med enkla gestaltövningar, meditationer, frigörande andning, etc. Det kommer också att ges möjlighet att repetera och praktisera "Fear of Love-chart" och "4-step Getting Real"-processen.

Du som deltagare i gruppen förbinder dig att vara med alla 4 söndagar. Varje möte kostar 150 kr.

Nytt för i år är ett öppnare format, där varje deltagare är en "ledare" i gruppen. Gruppen bestämmer tillsammans om gruppens syfte och mötenas innehåll. Under det sista mötet i serien bestämmer deltagarna tillsammans hur gruppen skall gå vidare (vilka som kommer att fortsätta, hur många söndagar, vad mötena skall kosta, hur det skall organiseras, etc). Som deltagare får du insyn och möjlighet att påverka, i ett kärleksfullt sammanhang. Vi skapar tillsammans :)

Vi som organiserar supportgruppen har gått Clearminds assistentträning och har lång erfarenhet av supportmöten. Vi är med på mötena och finns som stöd för dig som deltagare, om det behövs.

Efter mötet finns det möjlighet att stanna och fika. 

Kontakta info@clearmind.se om du vill vara med eller har frågor. Nästa grupp (efter denna) börjar den 9 mars.

 

Februari, pulkarace!

En av Clearminds grundstenar är "community", det vill säga, vi blir vänner som träffas och har kul, mellan kurser och möten. I januari hade vi planerat ett pulkarace men - hoppsan - snön smälte bort. Så nu hoppas vi att det kommer mer snö, så vi får åka pulka :) mer information kommer framöver... om det snöar.

 

28 feb-2 mars, Assistant Training i Liverpool

Varje år hålls vår assistentträning i Liverpool. Du som gått vår grundkurs The Awakening är välkommen att gå denna träning, som erbjuder en omvälvande möjlighet att kliva ur rollen som "deltagare" och kliva in i rollen som "hjälpare". Träningen går igenom de olika delarna i en Awakening-kurs, både teoretiskt och praktiskt. Deltagarna turas om att göra övningarna, både som deltagare och assistenter.

Steg 1 är 2 dagar, 1-2 mars.
Du som gått Assistant Training 1 kan välja att gå Steg 2 som börjar redan på fredagen.  

21-23 mars,Take 2 (fd Relationship Alive) i England

Ungefär vartannat år hålls en av Clearminds fortsättningskurser i Europa. I år har turen kommit till Take 2, tidigare känd som Relationship Alive, som fokuserar på parrelationer. (OBS, det är inte ett krav att du är i en parrelation för att få gå kursen.) Du behöver ha gått vår grundkurs The Awakening (se nedan) för att få gå våra fortsättningskurser.  

Juni, picknick

Som vanligt avslutar vi våren med en glädjefylld picknick i Observatorielunden i början på juni. Du som är deltagare i supportgruppen är med och bestämmer mer om detaljerna. Mer information kommer under våren.

 

Augusti, supportgrupp

Efter ett långt sommaruppehåll startar supportgruppen igen. Mer information kommer.

 

Oktober, PRAC Online startar

Sedan några år tillbaks finns Clearminds 3-åriga terapeututbildning på magisternivå tillgänglig online. Det betyder att vem som helst som har en internetuppkopplad dator med kamera och mikrofon kan gå utbildningen. Du kan välja att gå 1, 2 eller 3 år. Du har möjlighet att välja bort det "akademiska" elementet i utbildningen (dvs läsning och tentor) om du vill gå PRAC som personlig utveckling.

Om du registrerar dig för PRAC senast under juni får du en väldigt bra "early bird"-rabatt. Mer information kommer om det.  

8-9 november, vi ses på Harmoniexpo

I november ställer vi ut på omtyckta Harmoniexpo igen, precis som förra året. Bl a bjuder vi på gratis kramar :) Hoppas vi ses där! Mer information kommer.

 

November, The Awakening, upplevelsebaserad workshop

I november håller vi vår populära och omtyckta grundkurs igen. Exakt datum är inte klart ännu men du kan skicka en intresseanmälan redan nu.

Några av grundstenarna i vårt arbete är Murray Bowens familjesystemteori samt budskapet i boken "En Kurs i Mirakler". Helgen är intensiv och bjuder på en mix av teori och praktik, med många upplevelsebaserade övningar. Föredraget "From Fear to Love" beskriver mer utförligt de principer som allt vårt arbete bygger på.

The Awakening är vår "grundkurs" som ger dig de kunskaper du behöver om du vill gå vidare med våra övriga kurser, utbildningar och aktiviteter.
Efter kursen arrangerar vi en 10-veckors uppföljande supportgrupp, där du får möjlighet att fortsätta det som påbörjats. Vi uppmuntrar deltagarna att hålla kontakten med oss och varandra, för att fortsätta utvecklas tillsammans.
  • Privatpersoner betalar 3 900 kr.
  • 20% rabatt ges till dig som är antingen sjukskriven, arbetslös, student, pensionär eller gått kursen tidigare.
  • Företag betalar ett tillägg på 20%. (Efter avdrag motsvarar det ca 40% rabatt för privatperson)
  • Mat och husrum tillkommer med ca 950 kr.
  • Plats, natursköna Domarudden i Åkersberga
  • Kursen hålls till största delen på lättfattlig engelska.
Max antal deltagare: 20. Om du har några frågor, mejla info@clearmind.se så svarar vi dig inom ett par dagar, eller ring Kristoffer på 070-795 2297.

 
 

Vilka är Clearmind? Vad gör vi?

Både för dig som är ny eller har varit med ett tag kan det vara bra att veta vilka vi är och vad vi gör. I Sverige drivs Clearmind som en ideell förening, men i Vancouver, där Clearmind startades av Duane O'Kane, är det idag ett utbildningsföretag med ett digert kursutbud. Inriktningen kallas transpersonell psykologi. Vi baserar vårt arbete bl a på Murray Bowens familjesystemteori och principerna i boken En Kurs i Mirakler (EKIM). Förutom våra kurser erbjuder vi P.R.A.C, en 3-årig terapeututbildning på masters-nivå som hålls i Vancouver samt online. Våra kurser har en upplevelsebaserad inriktning. Vi värnar också om vår "community". Många som träffats via Clearmind blir vänner för livet. Vi är politiskt och religiöst obundna.
Läs mer på Clearmind Internationals hemsida eller ring Kristoffer på 070-795 2297 om du vill veta mer.
 

Bli stödmedlem i Clearmind Sweden

Vår medlemsavgift är 100 kr per kalenderår. Som medlem får du rabatt på boken EKIM. Sätt in 100 kr till föreningens PlusGiro-konto 199 74 75-7 så är du medlem under detta kalenderår. Ange ditt namn och e-postadress så vi ser vem betalningen kommer från.

Copyright © 2014 Clearmind Sweden
Email Marketing Powered by Mailchimp