Copy
Clearminds nyhetsbrev berättar om våra möten, kurser och övriga utbud, och länkar till annat intressant och spännande från vår community i Vancouver, Liverpool, London, Berlin, Dublin och andra platser.
Clearmind International Institute
Hej <<Förnamn>>! Tack för senast! :) Det här nyhetsbrevet är bara för dig som är ny prenumerant på vårt nyhetsbrev sedan vi sågs på Harmoniexpo.

Jag vill hälsa dig varmt välkommen till Clearmind. I år var Clearminds första år som utställare på Harmoniexpo. Vi tyckte det var spännande och roligt att få träffa och prata med er som besökte vår monter! Vi hoppas att det vi erbjuder kommer att vara till mycket glädje och nytta för dig.

Här kommer information om vad som är på gång just nu, de närmaste veckorna, vi ses!

6 nov kl 19, "HE SAID, SHE SAID", föredrag med Duane & Catherine O'Kane

Onsdagen innan vår workshop The Awakening håller Duane och Catherine ett föredrag i centrala Stockholm (som du har fribiljett till). Efter föredraget finns det möjlighet att ställa frågor och prata med Duane och Catherine.Om föredraget:
"It has been said that men are from Mars, and women are from Venus. We have been socialized differently, and on a biological level our brains function differently. These differences contribute to communication gaps.
For example, she says “Can we talk?” and he hears “You have done something wrong and I need to tell you about it!”
He says “I am spending an extra day at work this week” and she hears “You are not good enough/interesting enough/[fill in the blank] enough for me to spend time with.”

Both men and women carry historical legacies which tend to act themselves out in our relationship dynamics. Men carry a legacy of guilt, women more a legacy of shame. Men and women both long to return to the friendly universe!

Join Catherine and Duane as they explore what it means to be a man or a woman, and reveal the soul of both."

 • Tid: 6 nov kl 19-20:15 ca.
 • Plats: Högbergssalen, Katarina församling, Högbergsgatan 15, Stockholm.
 • Pris: GRATIS för dig som besökte oss på Harmoniexpo, ditt namn står på en lista i dörren.
 • Ta gärna med en vän, de betalar 80 kr/person vid förköp enligt nedan, eller 160 kr i dörren.
 • Språk: Lättfattlig engelska.
Betalning sker till Skandiabanken, 9159 412.335-9, kontoinnehavare Kristoffer Alpsjö.
Skriv ditt namn som meddelande, så ser vi vem som betalat.
Bekräfta även genom att mejla info@clearmind.se.
(OBS: Entreavgiften skall inte betalas till föreningens plusgirokonto.)

Besök och dela gärna föredragets Facebook-event.


8-10 nov, The Awakening, upplevelsebaserad workshop

13 platser av 20 är nu bokade till vår upplevelsebaserade workshop The Awakening och nästa kurs hålls här först om ett år, så om du funderar på att gå kursen är det läge att boka nu!

I år har vi glädjen att välkomna både Duane och Catherine O'Kane som kursledare! Detta är ett unikt tillfälle där de båda håller kursen, tidigare har endast Duane lett kursen hos oss.

Några av grundstenarna i vårt arbete är Murray Bowens familjesystemteori samt budskapet i boken "En Kurs i Mirakler". Helgen är intensiv och bjuder på en mix av teori och praktik, med många upplevelsebaserade övningar. Föredraget "The Fear of Love" beskriver mer utförligt de principer som allt vårt arbete bygger på.

The Awakening är vår "grundkurs" som ger dig de kunskaper du behöver om du vill gå vidare med våra övriga kurser, utbildningar och aktiviteter.
Efter kursen arrangerar vi en 10-veckors uppföljande supportgrupp, där du får möjlighet att fortsätta det som påbörjats. Vi uppmuntrar deltagarna att hålla kontakten med oss och varandra, för att fortsätta utvecklas tillsammans.

Kursen börjar kl 13 på fredagen och slutar ca kl 18 på söndagen.
 • Privatpersoner betalar 3 900 kr. (Besökare från Harmonimässan får 20% mässrabatt!)
 • 20% rabatt ges till dig som är antingen sjukskriven, arbetslös, student, pensionär eller gått kursen tidigare.
 • Företag betalar ett tillägg på 20%. (Efter avdrag motsvarar det ca 40% rabatt för privatperson)
 • Mat och husrum tillkommer med 950 kr.
 • Plats, natursköna Domarudden i Åkersberga
 • Max antal deltagare: 20.
 • Kursen hålls till största delen på lättfattlig engelska.
Anmäl dig genom att föra över 500 kr till konto Skandiabanken 9159-412.335-9, mottagare Kristoffer Alpsjö.
Skriv ditt namn som meddelande, så ser vi vem som betalat.
Bekräfta även genom att mejla info@clearmind.se.
(OBS: Kursavgiften skall inte betalas till föreningens plusgirokonto.)

Mer information

Besök och dela gärna kursens Facebook-event.

Om du har några frågor, mejla info@clearmind.se så svarar vi dig inom ett par dagar, eller ring Kristoffer på 070-795 2297.


Föredrag på YouTube: "The Fear of Love"


Föredraget "The Fear of Love" beskriver på ett enkelt sätt grunderna i Clearminds filosofi. Om du vill veta mer om vad vi bygger vårt arbete på så är det här en bra introduktion. Föredraget är ca 1 h långt, så sätt dig bekvämt, kanske med en kopp thé, papper och penna och njut av en intressant stund.

Titta gärna vidare på våra övriga föredrag och videos på YouTube.
Vilka är Clearmind? Vad gör vi?

Både för dig som är ny eller har varit med ett tag kan det vara bra att veta vilka vi är och vad vi gör. I Sverige drivs Clearmind som en ideell förening, men i Vancouver, där Clearmind startades av Duane O'Kane, är det idag ett utbildningsföretag med ett digert kursutbud. Inriktningen kallas transpersonell psykologi. Vi baserar vårt arbete bl a på Murray Bowens familjesystemteori och principerna i boken En Kurs i Mirakler (EKIM). Förutom våra kurser erbjuder vi P.R.A.C, en 3-årig terapeututbildning på masters-nivå som hålls i Vancouver samt online. Våra kurser har en upplevelsebaserad inriktning. Vi värnar också om vår "community". Många som träffats via Clearmind blir vänner för livet. Vi är politiskt och religiöst obundna.
Läs mer på Clearmind Internationals hemsida eller ring Kristoffer på 070-795 2297 om du vill veta mer.

Bli stödmedlem i Clearmind Sweden

Vår medlemsavgift är 100 kr per kalenderår. Som medlem får du rabatt på boken EKIM. Sätt in 100 kr till föreningens PlusGiro-konto 199 74 75-7 så är du medlem under detta kalenderår. Ange ditt namn och e-postadress så vi ser vem betalningen kommer från.

Copyright © 2013 Clearmind Sweden
Email Marketing Powered by Mailchimp