Copy

ACT training Psychodidact
(Acceptance and Commitment Therapy)

Loop je wel eens tegen vragen aan in een relatie? Vraag je je wel eens af: wil ik hiermee doorgaan, wil ik blijven, wil ik weggaan?

ACT is een derde generatie gedragstherapie die ingezet kan worden binnen de begeleiding. De therapie helpt cliënten op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die ze tegenkomen (Acceptance), zodat men kan blijven investeren in de dingen die men echt belangrijk vindt (Commitment).

Het doel van ACT is niet zozeer het reduceren van klachten, maar het ontwikkelen van persoonlijke veerkracht. Elementen van deze therapievorm zet ik in binnen mijn begeleiding. Het gaat niet om het leren accepteren van dat wat gebeurd is (want dat kunnen we vaak niet), maar het gaat wel om het leren accepteren van de gevoelens die horen bij hetgeen wat er gebeurd is.

Omdat ik in de praktijk zie dat deze vorm goed te gebruiken is binnen de begeleiding, heb ik eind 2021 een verdiepingstraining gedaan voor ACT binnen relaties. Vooral omdat ik steeds vaker stellen zie die vast zijn gelopen. Tijdens de training heb ik geleerd om daar waar relatie issues zijn, te kijken of er bereidheid is tot verandering. Maar ook om te bekijken hoe patronen en gedachten standhouden binnen de relatie en welke impact dit heeft. Het uiteindelijke doel is om te ontdekken; wat verbindt ons? Want dat wat ons verbindt geeft veerkracht om samen verder te gaan!

In contact met elkaar en jezelf

Tijdens de ACT training bij Psychodidact, kregen we natuurlijk ook materiaal mee naar huis. Hierbij zaten ook vragen die je binnen je relatie met elkaar kunt bespreken. Fanatiek als ik ben moest ook mijn man eraan geloven.😉 Het was erg leuk om te doen en het zorgde voor een fijn gesprek. Ik wil de vragen graag met je delen. Neem er de tijd voor om ze samen te bespreken. Deze vragen kun je ook beantwoorden voor jezelf wanneer je jouw partner moet missen.

“en verder…” (een cliënt vertelt)

Gescheiden en dan ben je er, nee dus dan begint het pas.

Alle twijfel slaat toe; heb ik de juiste keuze gemaakt, gevolgen die ik niet voorzien had.

Het gezin valt letterlijk uit elkaar.

Maar dan is er Praktijk Verder!

En inderdaad Joni zorgt dat je verder kunt, door je in te laten zien, dat verdriet en twijfel er mag zijn. En alle kracht die je nodig hebt om verder te gaan zit in jezelf, maar je hebt iemand nodig die orde schept in alle emotie in je hoofd!

Dankjewel Joni door mij o.a. vele tranen te gunnen en wat gaf de "gevoelskaart" een prachtig inzicht!

Een gelukkige vrouw 😉❤

Het komt wel goed @brievenbusgeluk

Verdiepingsdag

Stilstaan om verder te gaan.

Op 14 mei organiseer ik samen met Mea Willart een verdiepingsdag. Merk jij dat je in het dagelijkse leven behoefte hebt om in een prachtige omgeving even stil te staan bij:

je echtscheiding
het verlies van je baan
het verlies van een dierbare
het verlies van je toekomstperspectief

of een ander soort verlies? Schrijf je dan in voor de verdiepingsdag. Mail naar info@praktijkverder.nl om je aan te melden. Voor meer info kun je bellen met Joni 06-43048404.

Bloemlezing

Sinds januari huurt Samantha van Jouw pad in de Gecroonde Bel 'mijn' ruimte voor een dag in de week. Al snel bleken we veel raakvlakken te hebben in ons werk. Samantha vertelde mij over de bloemlezingen die ze geeft en ik was direct geïnteresseerd omdat ik denk dat dit veel cliënten uit mijn praktijk kan helpen. Nieuwsgierig en kritisch als ik ben, wilde ik dit eerst graag zelf eens ervaren. Samen met vriendinnen Malou & Corrinne ging ik heel open de avond in.

We waren alle drie enorm verrast over de indruk die Samantha bij ons heeft achtergelaten. Het was spannend maar zij stelde ons direct op ons gemak. De bloemen vertelde ons mooie dingen die net een zetje geven in de juiste richting! We hebben er nog lang over nagepraat en hebben de verkregen inzichten al mogen inzetten in onze dagelijkse praktijk.

Ben je nieuwsgierig en wil je dit ook eens ervaren? Dat kan!Wanneer: woensdag 6 april
Start: Inloop om 19.00, start 19.15
Eindtijd: Uiterlijk 22.00 het is dus een avondvullend programma.
Max. aantal deelnemers: 5
Kosten: 40 euro p.p. Excl. bloemen, incl. thee & koffie
Aanmelden: bij Samantha Biesheuvel via
info@jouwpad.nl

Locatie: Gecroonde Bel 106a (2 trappen op)

Samantha geeft uitleg over de avond:

Alle deelnemers nemen een bloem of bosje bloemen mee. Je kunt deze kopen, plukken uit je tuin (of elders) zolang je de bloem(en) maar op gevoel kiest op dat moment. Dat is het allerbelangrijkst.

Bij aankomst staat er een emmer klaar waar de bloem(en) in gezet worden, zo weet ik niet wie welke bloem(en) heeft meegebracht. Vervolgens drinken we wat en pak ik de bloemen erbij.

Op gevoel kies ik één voor één de bloem(en) en stem mij af. Ik zal alles wat ik voel, zie en hoor uitspreken. Ook kan een overleden persoon of gids zich aandienen die graag wil helpen of iets zeggen.

Vaak gaat het over een bepaalde situatie of een weergave over hoe het met de persoon van wie de bloemen zijn gaat op dit moment, bijvoorbeeld ontwikkelingen privé/werk/gezondheid nu of in de nabije toekomst.

Als ik klaar ben met een bloemlezing vraag ik van wie de bloemen zijn, dan praten we indien gewenst daarover verder, ook kun je een vraag stellen.

Interesse? Meld je aan!

Lees - en luistertips

Podcast: Roels sofasessies - Linda de Mol

“Een betere ex begin bij jezelf”
Roel van Velzen maakte een podcast over de heftige tijd na zijn scheiding. Door ervaringen uit te wisselen met bekende Nederlanders probeert hij orde te scheppen in de chaos. In deze aflevering zit Linda de Mol op zijn sofa. Zij vertelt over haar eigen gevecht, en hoe zij nu met haar ex omgaat. Luister
hier naar de podcast.

Website: https://www.villapinedo.nl

Een website over leven met gescheiden ouders.
Jaarlijks horen 86.000 thuiswonende kinderen dat hun ouders uit elkaar gaan. Bij Villa Pinedo zijn kinderen met gescheiden ouders aan het woord. Zij zijn de experts en de ervaringsdeskundigen. Een site/stichting met open brieven aan ouders, een spel dat je kunt kopen om met elkaar in gesprek te gaan, leestips enz. Maar bijv. ook een online training voor ouders om door de ogen van het kind te kijken.

Serie: After life (Netflix)

Een schrijver voor een krant probeert de dood van zijn vrouw te verwerken. Hij verandert in een norse man om zo de mensen die hem willen helpen op een afstand te houden. Een dramaserie met veel humor en wijsheden. Zeer de moeite waard! Kijk hier voor de trailer

Liedje: When you love someone van James TW.

Een mooi liedje over een scheiding waar kinderen bij betrokken zijn. Luister hier naar het liedje.

Tot slot…

Tot zover deze nieuwsbrief. Ken jij iemand die deze nieuwsbrief misschien wel kan gebruiken? Stuur hem dan door.
Heb je tips of een thema waarover je graag eens meer zou willen lezen of wil jij jouw verhaal graag vertellen in een volgende nieuwsbrief? Laat het mij zeker weten.

Joni

PS Wist je dat Praktijk Verder ook te vinden is op Instagram en Facebook?

Copyright (C) 2022 Praktijk Verder. All rights reserved.

Voorkeuren wijzigen | Afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp